Photo Gallery, Τοπικά

Συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι τρίτεκνοι της Μαγνησίας

Οι τρίτεκνοι διεκδικούν την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες (φωτό αρχείου)

 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι τρίτεκνοι, ενώ τα νέα μέτρα τούς φοβίζουν ακόμη περισσότερο. «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» αναφέρουν χαρακτηριστικά και προχωρούν σε κινητοποίηση. Οι τρίτεκνοι της Μαγνησίας την ερχόμενη Παρασκευή μεταβαίνουν στην Αθήνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδος. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

«Πρέπει όλοι να αντισταθούμε κατά των μέτρων που πλήττουν για μία ακόμη φορά την τρίτεκνη οικογένεια. Αγωνιζόμαστε για την εξομοίωση, για τη φορολόγηση, την ελάφρυνση και τα παιδιά μας» τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ» κ. Σούλα Βακουφτσή και Αν. Δημοσίων Σχέσεων στην Ομοσπονδία.

Οι τρίτεκνοι διεκδικούν την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξή τους στο Νόμο 1910/1944 καθώς επίσης την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία. Να γίνει, δηλαδή, χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας» επισήμανε μεταξύ άλλων η κ. Βακουφτσή.

Παράλληλα, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, ώστε το όριο για το πολυτεκνικό επίδομα των τριτέκνων να καθοριστεί στις 55.000 ευρώ καθαρά αρχικά διότι δυστυχώς πριν από ενάμιση μήνα και στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων μέτρων, το όριο καθορίστηκε στα 45.000 ευρώ καθαρά.

Από το Βόλο την Παρασκευή η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Ελευθερίας στις 6.00 το πρωί. Συμμετοχή – όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν – μπορούν να δηλώσουν στο 24210 28312 και στο 6936906292. Η μίσθωση του λεωφορείου είναι δωρεάν καθώς η δαπάνη θα βαρύνει το Σύλλογο Τριών Τέκνων Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το