Photo Gallery, Τοπικά

Συμβολική κατάληψη σήμερα των Δημαρχείων

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι

Πανελλαδική ημέρα κατάληψης όλων των δημαρχείων σήμερα από το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καλεί τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Τις ώρες αυτές, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε γενικές συνελεύσεις τους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν για τα «νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας και να προετοιμασθεί η συμμετοχή στις επερχόμενες κινητοποιήσεις».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση για τα νέα μέτρα αφορά όχι μόνο στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ανέργους, συνταξιούχους, νέους, μικροεπαγγελματίες και κάθε κοινωνική ομάδα «που πλήττεται από την πολιτική των μνημονίων», προκειμένου να δημιουργηθούν «κοινωνικά μέτωπα σε τοπικό επίπεδο».

«Ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα, βάρβαρα μέτρα που μας οδηγούν πλέον όλους στην κοινωνική καταστροφή και για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά των μνημονίων είναι καθημερινός, επίμονος και χρειάζεται τη συμμετοχή όλων. Γι’ αυτό η επιτυχία των παρεμβάσεών μας είναι πλέον υπόθεση όλων μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δήμος Σκοπέλου

Στο μεταξύ, σε σχετικό ψήφισμα των εργαζομένων στο Δήμο Σκοπέλου αναφέρονται τα εξής:

«Εμείς, οι εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου, που συμμετέχουμε στη γενική συνέλευσή μας της 18ης Σεπτεμβρίου 2012, ενόψει της γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να αντισταθούμε στο κρεματόριο που ετοιμάζουν για τα δικαιώματά μας στη δουλειά και στη ζωή η τρικομματική κυβέρνηση των κομμάτων του κεφαλαίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) και του ευρωμονόδρομου (ΣΥΡΙΖΑ), η ΕΕ, το ΔΝΤ και το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους χωρίς κανένα συμβιβασμό για:

* Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των Υπηρεσιών τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικούς σταθμούς κλπ). Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς – κατάργηση των τροφείων.

* Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Δήμων. Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες. Καμιά «σύμπραξη».

* Έξω οι ΜΚΟ. Όχι στη βάρβαρη εκμετάλλευση των απολυμένων και ανέργων συναδέλφων. Άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων.

* Να περάσουν στους Δήμους το έργο και οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων.

* Κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών μέσα από δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες. Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας και ανταποδοτικών τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.

* Καμιά εφεδρεία, καμιά διαθεσιμότητα, καμιά απόλυση. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Διασφάλιση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους όσοι παρέχουν υπηρεσίες στους ΟΤΑ, με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

* Καμιά αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Καμιά περικοπή στο εφάπαξ.

* Μονομερής κατάργηση μνημονίων, δανειακών συμβάσεων, εφαρμοστικών νόμων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το