Photo Gallery, Τοπικά

Συλλαλητήριο σήμερα στην πλ. Ελευθερίας από ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ

Συλλαλητήριο διοργανώνουν απόψε στην πλατεία Ελευθερίας ΕΚΒ, ΕΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, εργαζόμενοι ΟΤΑ

 

Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν τα συνδικάτα σήμερα σύμφωνα με τις αποφάσεις της μαζικής σύσκεψης της ΓΣΕΕ, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων.

Εκτός από τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σήμερα σε όλη τη χώρα, η ΓΣΕΕ προσανατολίζεται μαζί με την ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδική κινητοποίηση την ημέρα που θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων. Στο αποψινό συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωσή του προς τα σωματεία – μέλη του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου αναφέρει τα εξής: «Με το σύνθημα: Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε και να προστατεύσουμε τη ζωή μας από τα βίαια μέτρα τους, το ΕΚΒ θα δώσει δυναμικό αγωνιστικό «παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι καθηγητές του Νομού Μαγνησίας (ΕΛΜΕ) σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και καλεί όλα τα Σωματεία να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά. Το συλλαλητήριο που συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ, θα έχει χαρακτήρα καθολικής διαμαρτυρίας και θα εκφράσει άλλο ένα πανεργατικό ξέσπασμα αγανάκτησης όλων των εργαζόμενων ενάντια στις κατοχικές αξιώσεις της τρόικας, που υλοποιεί με τα απανωτά αντεργατικά μέτρα και τα χαράτσια η Κυβέρνηση Σαμαρά. Ο αγώνας για την προάσπιση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών μας δικαιωμάτων είναι συνεχής και αδιαπραγμάτευτος και σ’ αυτόν κυρίαρχο λόγο πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι».

Η ΕΛΜΕ

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναφέρει: «Ο αγώνας συνεχίζεται συλλογικά. Να ανατρέψουμε τα μνημόνια και την πολιτική τους. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και την ίδια τη ζωή μας. Αγωνιζόμαστε και με κάθε εναλλακτικό τρόπο αγώνα. Τη Δευτέρα 8 του Οκτώβρη πραγματοποιούνται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και αντίστασης σε ολόκληρη τη χώρα. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο, τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη στις 18:00.

Καλούμε, δευτεροβάθμιες ενώσεις εργαζομένων, πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς και κινήματα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε ο αγώνας μας να αποκτήσει ενιαία και ενωτική δράση, που αποτελεί αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας».

Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αναλαμβάνοντας κι άλλες πρωτοβουλίες, συντονισμένοι με την απόφαση της εκτελεστικές επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας.

Αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 14:00 και ταυτόχρονη κατάληψη της ΔΕΗ. Σε περίπτωση κατάθεσης των μέτρων προς ψήφιση, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στις κινητοποιήσεις και να δώσουν ενωτικά το «παρών» στους αγώνες, «για να ανατραπεί η πολιτική της εξαθλίωσης».

Πανεργατικό συλλαλητήριο στο Βόλο το Σάββατο

Πανεργατικό Συλλαλητήριο «Αγώνα και αλληλεγγύης» προγραμματίζεται το Σάββατο13 Οκτωβρίου στις 5.30 μμ, στην πλ. Ελευθερίας, στο Βόλο, από τη «Βιομηχανική Μεταλλευτική» και το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης».

Όπως ανακοινώθηκε, είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών Μαγνησίας (http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr). Τηλ. επικοινωνίας: 6972004219, 6970967338,6932383052,6972967981. Πληροφορίες για τη ΒΙΟ.ΜΕ στο http://biom-metal.blogspot.gr.

Εκλογές για νέο ΔΣ στο Σύλλογο Προσωπικού ΜΕΤΚΑ

Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σύλλογο Προσωπικού Εργοστασίου Μεταλλικών Κατασκευών Ελλάδος (ΜΕΤ-ΚΑ) Βόλου, θα διενεργηθούν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου. Την ίδια ημέρα θα συγκληθεί η γενική συνέλευση στη 1 το μεσημέρι στο χώρο του εστιατορίου (Μηχανουργείου) του εργοστασίου στη Ν. Ιωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, η ΓΣ γίνεται με σκοπό την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διενέργεια εκλογών και την ανάδειξη νέας διοίκησης και άλλων οργάνων, καθώς και την εκλογή αντιπροσώπων του Συλλόγου στη ΓΣΕΕ μέσω ΕΚΒ ή ΠΟΕΜ από τα 139 μέλη του Συλλόγου. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου 7μελούς ΔΣ γίνονται τρεις περίπου μήνες μετά την υπογραφή νέας ετήσιας σύμβασης εργασίας στις 11 Ιουλίου, με την οποία συμφωνήθηκε αύξηση 2% στις αποδοχές των εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι βενζινοπώλες

Να μην αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με την αύξηση των φόρων, ζητούν οι βενζινοπώλες από την κυβέρνηση και γι’ αυτό αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες. Οι βενζινοπώλες ζητούν: Να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Να μειωθούν οι φόροι στα άλλα καύσιμα. Να παταχθεί το λαθρεμπόριο.

Αποφάσισαν: Να κινητοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα κατά της αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Να αποκλείσουν προειδοποιητικά το υπουργείο Οικονομικών αύριο Τρίτη 9 Οκτωβρίου, ώρα 11.00.

Απαιτούν την πάταξη του λαθρεμπορίου με μέτρα που ήδη έχουν προτείνει (άμεση εγκατάσταση πιστοποιημένων ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου σε όλα τα στάδια διακίνησης). Οι κατά τόπους ενώσεις να αποφασίσουν τοπικές δράσεις (συγκεντρώσεις, αποκλεισμοί περιφερειών, ΔΟΥ, δημαρχείων κ.ά.)

Καλούν τους καταναλωτές, τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαραταχθούν μαζί τους στον αγώνα κατά των αυξημένων τιμών των καυσίμων.

Οι μηχανικοί του ΤΕΕ

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα προχωρούν οι διπλωματούχοι μηχανικοί από σήμερα έως τις 18 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, μεταξύ των κινητοποιήσεων που αποφάσισε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προβλέπεται η αναστολή όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των υπηρεσιών της Τράπεζας Πληροφοριών, αλλά και η αποχή όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ (διπλωματούχων μηχανικών Δημοσίου, εργοληπτών, μελετητών, μισθωτών, ελ. επαγγελματιών) από όλες τις Επιτροπές, Συμβούλια, Εκπροσωπήσεις της χώρας. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση του ΤΕΕ και στις δύο περιπτώσεις, θα επανεξεταστεί ο χρόνος αναστολής λειτουργίας του Επιμελητηρίου και αποχής των μελών του ΤΕΕ από Επιτροπές κλπ, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το