Αθλητισμός

Συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά για την ΕΕΑ ο Ολυμπιακός Β.

Τον φάκελο που θα καταθέσουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη χορήγηση πιστοποιητικού, προσπαθούν να φτιάξουν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, συγκεντρώνοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πότε θα κατατεθεί ο φάκελος στην ΕΕΑ. Το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ θα σταθμίσει τα πράγματα και θα αποφασίσει, με γνώμονα το συμφέρον του Ολυμπιακού Βόλου, αν θα καταθέσει τον φάκελο τις αμέσως προσεχείς μέρες ή μετά τις δύο δικαστικές υποθέσεις που έχει η ΠΑΕ μέσα στον Απρίλιο, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ετοιμάζονται να κάνουν ότι και η ΠΑΕ Καβάλα. Να ετοιμάσουν τον φάκελο και να τον καταθέσουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζητώντας την χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αυτό προϋποθέτει να υπάρχει μια «καθαρή» μετοχική σύνθεση στην ΠΑΕ (το βασικότερο) για να μην αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός Βόλου τα προβλήματα του περασμένου καλοκαιριού. Παράλληλα, απαιτούνται και μια σειρά από δικαιολογητικά, προκειμένου να κατατεθεί ένας πλήρης φάκελος στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, με δηλώσεις του υποστήριξε πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου διαθέτει τόσο ασφαλιστική, όσο και φορολογική ενημερότητα, που απαιτούνται για να πάρει η ομάδα άδεια από την ΕΕΑ.

Τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός Βόλου τον έδειξε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος με δηλώσεις του τόνισε πως, τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όσο και η ΠΑΕ Καβάλα οφείλουν να καταθέσουν φάκελο στην ΕΕΑ, να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό και στη συνέχεια η ΕΠΟ θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η Καβάλα, ως γνωστόν, έχει ήδη καταθέσει φάκελο στην ΕΕΑ, από τη στιγμή που δεν έχει μπροστά της δικαστικές μάχες, όπως συμβαίνει με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό ο φάκελος να εξεταστεί στις 24 Απριλίου, καθώς την ημερομηνία αυτή είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει η Επιτροπή.

Σ. Εμινίδης:

Κοινή γραμμή

από Ολυμπιακό Β.

και Καβάλα

Ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, κ. Σάββας Εμινίδης, μιλώντας χθες στον Sport Fm 89.5 και στην εκπομπή «αθλητικό περισκόπιο», αναφέρθηκε στις κινήσεις που κάνει η ΠΑΕ Καβάλα για να επιστρέψει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η μακεδονική ΠΑΕ έχει ήδη καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού:

«Ήδη η Καβάλα από την προηγούμενη εβδομάδα έχει καταθέσει φάκελο και περιμένει από την ΕΕΑ να τον εξετάσει στην επόμενη συνεδρίασή της.

Οι δύο πόλεις, Καβάλα και Βόλος, έχουν ταυτιστεί, έχουν κοινή μοίρα. Μαζί με τον βουλευτή Μαγνησίας κ. Κώστα Καρτάλη καταθέσαμε την τροπολογία, όπου με την παράγραφο 4 του άρθρου 19, η οποία μπήκε στο νομοσχέδιο, δίνεται η δυνατότητα στην Καβάλα και στον Ολυμπιακό Βόλου να καταθέσουν εκ νέου φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».

Για το αν ο φάκελος της Καβάλας πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει το πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, ο κ. Εμινίδης απάντησε: «Το 55% των μετοχών της ΠΑΕ ανήκουν σε Καβαλιώτες που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Καβάλα, ενώ το 45%  του μετοχικού κεφαλαίου το κατέχει ο Ερασιτέχνης. Έτσι με «καθαρή» μετοχική σύνθεση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμπληρώθηκε και κατατέθηκε ο φάκελος και ευελπιστούμε, πλέον, να πάρουμε το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Κατόπιν, η ΕΠΟ η οποία είναι αρμόδια για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και η μόνη που μπορεί να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές, όπως αυτό προκύπτει από το άρθρο 19 του νέου αθλητικού νόμου, θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα».

Για το αν η ΕΠΟ οφείλει να αποκαταστήσει τις δύο ομάδες και να τις επαναφέρει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, στην κατηγορία δηλαδή στην οποία αγωνίζονταν, τόνισε: «Δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε την απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.  Η ΕΠΟ έχει τον κανονισμό και τη λειτουργία της, όπως και η Σούπερ Λιγκ. Θα δούμε ποια δυνατότητα υπάρχει, όταν οι δύο ομάδες θα πάνε στην ΕΠΟ για να ζητήσουν την αποκατάστασή τους.

Βαδίζουμε βήμα-βήμα. Πρώτο μας μέλημα ήταν να φύγουν από τα χέρια της οικογένειας Ψωμιάδη οι μετοχές της ΠΑΕ Καβάλα, στη συνέχεια καταθέσαμε τον φάκελο στην ΕΕΑ, περιμένουμε την απόφαση της Επιτροπής και το επόμενο βήμα είναι να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της ΕΠΟ, όσον αφορά την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί η ομάδα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο».

Σε ερώτηση, αν υπάρχει κοινή γραμμή Καβάλας-Ολυμπιακού Βόλου με στόχο την αποκατάσταση των δύο ομάδων στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ο κ. Εμινίδης απάντησε: «Έχω την αίσθηση ότι οι πρόεδροι των δύο ομάδων βρίσκονται σε επικοινωνία. Έχω μιλήσει και εγώ προσωπικά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Μποτσιβάλη, όπως έκανε και ο κ. Καρτάλης, πιστεύω ότι έχει καταλάβει την ορθή διαδικασία και ενημερώθηκε για το τι ακριβώς έκανε η ΠΑΕ Καβάλα. Πιστεύω ότι θα αρθεί η αδικία που υπέστησαν δύο ιστορικές ομάδες, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα και θα τις δούμε ξανά την επόμενη χρονιά να κοσμούν το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το