Photo Gallery, Τοπικά

Συγκέντρωση φαρμάκων για τις ανάγκες του Ν. Πηλίου

 

Πρωτοβουλία Γερμανού γιατρού και Αυστριακής φωτογράφου

Μια εξαιρετικά πρωτοποριακή δράση υποστήριξης βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη, καθώς το ενδιαφέρον τους να φέρουν φάρμακα στο Νότιο Πήλιο, και συγκεκριμένα στην Αργαλαστή, εξέφρασαν ένας Γερμανός και μία Αυστριακή. Η προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων βρίσκεται σε εξέλιξη και το μόνο που μένει είναι να δώσει το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο την έγκρισή του.

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία πήραν δύο άνθρωποι που διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό. Μαζεύουν φάρμακα για την Ελλάδα, συγκεκριμένα για τις ανάγκες των ανθρώπων που διαμένουν μόνιμα στο Νότιο Πήλιο. Όλα ξεκίνησαν από τον Dr. Dieter Hotzelmann. Ερχόταν για διακοπές στη Μηλίνα και συνεπαρμένος από τις ομορφιές του τόπου, όταν διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κρίση στην Ελλάδα και το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι αδυνατούν ακόμη και τα φάρμακά τους να αγοράσουν, αποφάσισε να βοηθήσει με το δικό του τρόπο. Ο Dr. Dieter Hotzelmann διαμένει μόνιμα στη Γερμανία και είναι παθολόγος γιατρός, όμως τα καλοκαίρια του συνηθίζει να τα περνάει στη Μηλίνα. Κάπως έτσι γνώρισε την κ. Petra Nowak που διαμένει μόνιμα στον Κάλαμο. Όταν της εκμυστηρεύτηκε την ιδέα του, εκείνη αποφάσισε να τον φέρει σε επαφή με την κ. Renee Cuhaj. Η κ. Renee Cuhaj διαμένει μόνιμα στην Αυστρία, στη Βιέννη, όπου και για πολλά χρόνια δούλευε στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Σήμερα εργάζεται ως φωτογράφος και κεραμίστρια όμως από τις γνωριμίες που είχε κάνει όσο βρισκόταν στο χώρο των ΜΜΕ, μπορεί να εξασφαλίσει χορηγίες από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να δωρίσουν φάρμακα στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε η κ. Petra Nowak στη «Θ», «αυτή τη στιγμή αυτοί οι δύο άνθρωποι συνεργάζονται στενά, ώστε να καταφέρουν να φέρουν μία ικανοποιητική ποσότητα φαρμάκων στο Κέντρο Υγείας της Αργαλαστής. Τόσο ο Dr. Dieter Hotzelmann από την εμπειρία του ως γιατρός εδώ και 30 χρόνια, όσο και η κ. Renee Cuhaj με τις γνωριμίες που έχει, θα καταφέρουν τελικά να φέρουν αρκετά φάρμακα από τη Γερμανία».

Συγκινημένος από τη δυσκολία των ανθρώπων να αγοράσουν φάρμακα, ο Dr. Dieter Hotzelmann ζήτησε τόσο από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όσο και από το φαρμακείο, να κάνουν μια λίστα με τα φάρμακα που κυρίως ζητεί ο κόσμος, ώστε αυτά να φέρουν σε μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτό που διαπιστώθηκε από τη συλλογή των στοιχείων είναι πως θα πρέπει να φέρουν φάρμακα κυρίως για τη χοληστερίνη, καθώς και αντιβιοτικά. Επειδή βεβαίως οι ετικέτες δεν είναι οι ίδιες, ζητήθηκε εκ μέρους του Dr. Dieter Hotzelmann μια καθοδήγηση όσον αφορά στα συστατικά των χαπιών.

Ακόμη δεν είναι σαφής η ποσότητα των φαρμάκων που θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν.

Στόχος των δύο αυτών ανθρώπων είναι να διαθέσουν τα φάρμακα στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όμως γι’ αυτό χρειάζεται έγκριση από το διοικητή του Νοσοκομείου και η έγκριση ζητήθηκε προ λίγων ημερών όταν και βρισκόμασταν εν μέσω εξελίξεων λόγω της αποπομπής του κ. Ζαχαρόπουλου από τη θέση του διοικητή. Ως εκ τούτου, περιμένουν να οριστεί νέος διοικητής ώστε να ζητήσουν εκ νέου έγκριση, ευελπιστώντας πως δεν θα σκοντάψουν στη γραφειοκρατία.

Αν τελικά το σχέδιο δεν εγκριθεί από το Νοσοκομείο Βόλου, σκέφτονται να στραφούν στην τοπική εκκλησία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το