Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Συγκέντρωση στο Βόλο κατά της Μέρκελ

Διαμαρτυρία έξω από το γερμανικό προξενείο πραγματοποίησαν χθες φορείς της Μαγνησίας

Συγκέντρωση και πορεία μέχρι το γερμανικό προξενείο (Κωνσταντά – Αγίου Νικολάου) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλευση της καγκελαρίου Μέρκελ έγινε χθες το απόγευμα στο Βόλο. Φορείς του Νομού διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία, χωρίς όμως συμμετοχή πολιτών. Η δράση όμως των φορέων συνεχίζεται και καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Για σήμερα Τρίτη φορείς της Μαγνησίας (Εργατικό Κέντρο, δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κ.άλ.) θα προχωρήσουν σε κατάληψη, από τη 1 το μεσημέρι και για έξι ώρες, του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (πρώην Νομαρχιακής). Στις 6 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση και πορεία, ενώ την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα (με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων), θα σχηματιστεί ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Νοσοκομείο Βόλου.

«Θυμίζει χούντα» η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου τόνισε στην ομιλία του στη χθεσινή συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Θανάσης Παπαδημόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ υπογράμμισε πως τους τελευταίους μήνες, όσοι παλεύουν για τη ζωή τους και το μεροκάματό του βιώνουν ένα «επικίνδυνο πολιτικό και κατασταλτικό κοκτέιλ, που χρησιμοποιεί για μείγμα την ωμότητα των αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων και την αστυνομική βιαιότητα, με καθημερινές επιχειρήσεις των ΜΑΤ, συλλήψεις συνδικαλιστών, ποινικές διώξεις αγωνιστών και απλών ανθρώπων». Και συνέχισε: «Από σήμερα δε το μεσημέρι, η χώρα και τυπικά ξαναγύρισε στις μαύρες μέρες της χούντας, καθώς με πρωτοφανές διάταγμα της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύθηκαν όλες οι συναθροίσεις και οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στα απάνθρωπα μέτρα και στην αυριανή προκλητική επίσκεψη Μέρκελ!

Στη λυσσαλέα προσπάθειά της να βάλει στο γύψο τις εργατικές αντιδράσεις, μια υποτελής στους τοκογλύφους κυβέρνηση προχώρησε δυστυχώς σήμερα στο μεγαλύτερο πολιτικό της ατόπημα! Καταλύοντας, σαν άλλος δικτάτορας, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των Ελλήνων να εκφράζονται ελεύθερα και να υπερασπίζονται τη δουλειά, το ψωμί των παιδιών τους, την εθνική τους αξιοπρέπεια! Αυτό που ζούμε από το μεσημέρι, συνάδελφοι, αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε όριο και ακραίας ακόμη απολυταρχικής έκφρασης, πόσο μάλλον δημοκρατικής!».

Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Παπαδημόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι «παντού, όπου ξεσηκώνονται οι εργάτες για το μεροκάματό τους και τη δουλειά τους, οι απλήρωτοι συνάδελφοί μας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, βλέπουμε το ίδιο μοτίβο: Ξύλο, χημικά, συλλήψεις συνδικαλιστών, κλούβες, σιδερόφρακτους τοίχους, αντλίες με νερό, αλλά και μια ολοένα πιο άθλια κατασυκοφάντηση των αγώνων μας, με τη συνέργια, δυστυχώς, και μερίδας των ΜΜΕ, που στηρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα και διαπλέκονται με το βρώμικο πολιτικό σύστημα, αναλαμβάνοντας μεθοδικά την κυβερνητική και τροϊκανή προπαγάνδα».

Ακόμη ανέφερε πως οι κυβερνώντες «έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο πολιτικής αθλιότητας και πολιτικού τρόμου, για μια επικείμενη έκρηξη της ελληνικής κοινωνίας, που αναζητούν εναγωνίως στηρίγματα στην ίδια τη «σφαγέα» του ελληνικού λαού, τη φράου Μέρκελ, προσκαλώντας την προκλητικά στην Ελλάδα, για να τους δώσει πολιτική στήριξη. Με ποιον τρόπο; Συνδράμοντας την καταρρέουσα συγκυβέρνηση Σαμαρά, για να βάλει φίμωτρο απέναντι στα νέα σφαγιαστικά μέτρα, αλλά και για να δικαιολογήσει την ενεργοποίηση ενός πρωτοφανούς φασιστικού κατασταλτικού μηχανισμού απέναντι  στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που παίρνουν να γενικεύονται.

Μια επίσκεψη-πρόκληση, καθώς, 68 χρόνια ακριβώς από την αναχώρηση του Γερμανού κατακτητή, οι Γερμανοί ξανάρχονται στο πρόσωπο της κ. Μέρκελ, για μια νέα, αγριότερη γερμανική κατοχή!».

Αναφορά έκανε και στην κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού τονίζοντας πως ο «εργασιακός μεσαίωνας μπαίνει στη φάση της πλήρους εφαρμογής του!».

Ο κ. Λεωνίδας Αναστασίου, ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να «καμφθούν το φρόνημα και η ανταγωνιστικότητά μας και πρέπει να φέρουμε και άλλους κοντά μας». Ακόμη κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να συμμετέχουν στην ανθρώπινη αλυσίδα για το Νοσοκομείο.

«Η κοινωνία αντιμετωπίζεται ως χρηματιστήρια. Το εμείς ή αυτοί είναι υπαρκτό, πραγματικό δίλημμα που θα καθορίσει την εξέλιξη των κοινωνιών» υπογράμμισε ο κ. Κων. Λαγός, εκπροσωπώντας την ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το γερμανικό προξενείο και στη συνέχεια μέσω της οδού Αγίου Νικολάου οι συγκεντρωθέντες έφτασαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου και διαλύθηκαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το