Τοπικά

Συγκέντρωση σήμερα του ΠΑΜΕ κατά των απολύσεων

Σ5-Φ3-ΠΑΜΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σε ενιαία πάλη καλεί τους πολίτες του ΠΑΜΕ για τις απολύσεις που μεθοδεύονται στο δημόσιο τομέα, ενώ οργανώνει κινητοποίηση με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 το απόγευμα.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στο ΕΚΒ, το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κ. Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι «η πάλη ενάντια στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, συνολικά στις αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση, αλλά το σύνολο του εργατικού λαϊκού κινήματος. Απαιτείται ενιαίος – συντονισμένος αγώνας, σύγκρουση με το αστικό κράτος και την κυβερνητική πολιτική, ενάντια στις απολύσεις και τις αντιδραστικές αλλαγές.

Κυβέρνηση και τρόικα προωθούν την αναδιοργάνωση του Δημόσιου μέσω του αποχαρακτηρισμού των Ν.Π.Δ.Δ. σε Ν.Π.Ι.Δ., της αξιολόγησης, των νέων οργανογραμμάτων και του πειθαρχικού δικαίου. Από αυτά θα προκύψει το λεγόμενο πλεονάζον προσωπικό. Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και οργανισμών, η «αξιολόγηση» δομών και εργαζομένων θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων. Στοχεύουν μέχρι το 2015 να πετάξουν έξω από τους χώρους εργασίας είτε μέσω απολύσεων είτε μέσω αναγκαστικών συνταξιοδοτήσεων 150.000 εργαζόμενους.

Φέρνουν στη Βουλή ένα ακόμα νομοσχέδιο σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων. Απολύουν μέσα στο 2013 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, 4.000 δημόσιους υπαλλήλους, κυρίως από τον κλάδο των Ο.Τ.Α. Προωθούν άμεσα 12.5 χιλιάδες διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του έτους. Ανάμεσά τους 3.5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, πάνω από 3 χιλιάδες σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες. Ακόμη χιλιάδες δημοτικοί αστυνόμοι και αγροφύλακες. Μάλιστα, ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς καμία μέριμνα 1500 εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες, αδυνατούν να μπουν στην τάξη και μέχρι τώρα εργάζονταν αποτελεσματικά σε διάφορες διοικητικές θέσεις. Ακόμη ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις μέσω της «άρσης» της προσωρινής διαταγής, με την οποία οι συμβασιούχοι των Ο.Τ.Α. παραμένουν στις δουλειές τους.

Η διαθεσιμότητα και οι υποχρεωτικές μετατάξεις θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια, μετακινώντας υπαλλήλους υποχρεωτικά από υπηρεσία σε υπηρεσία, από νομό σε νομό και σε όλη την Ελλάδα. Ξεσπιτώνουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας αν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως οι νέοι συνάδελφοί μας, με τον πενιχρό μισθό τους τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα.

Την ίδια ώρα, για να περάσουν αμαχητί τα αντιλαϊκά μέτρα, επιστρατεύουν τους εργαζόμενους, θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία δημόσιους υπαλλήλους, ακόμη και για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με την υπηρεσία και τη δουλειά τους αλλά με την ίδια τους την προσωπική ζωή. Τρομοκρατούν, φοβερίζουν, για να σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι, για να περάσουν τα μέτρα χωρίς αντιστάσεις. Όλοι στον αγώνα. Καμία απόλυση και διαθεσιμότητα, να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και να μη μείνει κανένα παιδί εκτός, απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις Υπηρεσίες με νέες προσλήψεις εργαζομένων, με σταθερή και μόνιμη δουλειά και αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες. Ακόμη ζητεί να γίνει αγώνας για την κατάργηση την Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και άμεση κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το