Τοπικά

Συγκέντρωση κατοίκων για τη μαρίνα

Ζητούν να εκπονηθεί νέα μελέτη για το λιμάνι της Σκιάθου
Ζητούν να εκπονηθεί νέα μελέτη για το λιμάνι της Σκιάθου

Συγκέντρωση κατοίκων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Σκιάθου με κύριο αίτημα των κατοίκων να μην ισχύσει η παλιά, προ 15ετίας, μελέτη για τη μαρίνα, αλλά να εκπονηθεί νέα. Η προσέλευση των κατοίκων ξεπέρασε τα 300 άτομα, ενώ ακούστηκαν τοποθετήσεις του δήμαρχου κ. Πλωμαρίτη και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Πασχάλη.

Σε εγρήγορση βρέθηκαν χθες όλοι οι κάτοικοι στη Σκιάθο για το θέμα της μαρίνας, για την οποία, ως γνωστόν, ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή, ταυτιζόμενη με τις θέσεις του Δήμου. Το βασικό αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο επανειλημμένα ζητούν συνάντηση χωρίς μέχρι τώρα να υλοποιηθεί, είναι να μην ισχύσει η παλιά, προ 15ετίας μελέτη, αλλά να εκπονηθεί νέα.

Γέμισε κόσμο η παραλία της Σκιάθου χθες το μεσημέρι, φορείς κατέθεσαν τις απόψεις τους για την ανάπτυξη του λιμένα και του νησιού, ενώ στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μαθητές, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία έκλεισαν το σχολείο και συμμετείχαν στη διαμαρτυρία για την τύχη του λιμανιού της Σκιάθου.

Ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκ. Πλωμαρίτης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συγκέντρωση, το χαιρετισμό του όμως διάβασε εκ μέρους του ο κ. Ζαχ. Μαθηνός. Ο ίδιος δήλωσε στη «Θ»: «Με τη διαμαρτυρία που διοργανώθηκε στο λιμάνι της Σκιάθου αποδείχθηκε πως η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού τάσσεται με τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής και γι’ αυτό μαζί θα παλέψουμε για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω ιδιωτών, κατά πως θέλει η κυβέρνηση, αλλά όταν κι εκείνη εισακούσει το πώς θέλει η τοπική κοινωνία την ανάπτυξη για τον τόπο της» τόνισε ο δήμαρχος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτό που ζητούμε είναι μία ασφαλής μαρίνα, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα και να μην εφαρμοστεί η προ 20ετίας μελέτη του κ. Γιαμάκου, η οποία αλλοιώνει την υφιστάμενη μορφολογία του κόλπου».

Μετά τις τοποθετήσεις το συγκεντρωμένο πλήθος πραγματοποίησε πορεία από το Μπούρτζι, όπου είχαν συγκεντρωθεί, έως την περιοχή της «Αμμουδιάς».

Ο αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Δημ. Διολέττας υποστήριξε πως «βασική πηγή της οικονομίας στη Σκιάθο, όπως και σε πολλά άλλα νησιά της Ελλάδας, είναι ο τουρισμός. Οι δραστηριότητες που προσφέρουμε στο νησί σχετίζονται με τον ήλιο, τη θάλασσα, τη φυσική ομορφιά. Πρωτεύοντα ρολό στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων αυτών είναι κατασκευή μαρίνας, η οποία αναμφίβολα θα βοηθήσει στο να αναβαθμιστεί η ποιότητα τουρισμού στο νησί μας. Για να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα όμως, θα πρέπει να κατασκευαστεί μια μαρίνα ήπιας μορφής και παραδοσιακού χαρακτήρα, πλήρως εναρμονισμένη με το περιβάλλον» τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Διολέττας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εγκριθείσα και δημοσιευθείσα μελέτη του κ. Γιαμάκου για την κατασκευή μαρίνας, είναι μια ογκώδης κατασκευή, η οποία είναι απαγορευτική, διότι βεβηλώνει πλήρως την όψη του λιμανιού της Σκιάθου. Ενδεικτικά, η εν λόγω μελέτη, προβλέπει κατασκευή κτιρίων 3500μ2 εντός του λιμένα της Σκιάθου.

«Θέλουμε να επιτύχουμε ελαφριάς μορφής παρεμβάσεις, χωρίς να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το περιβάλλον. Θέλουμε κρουαζιερόπλοια, θέλουμε τουρισμό, θέλουμε ανάπτυξη, αλλά θέλουμε κι ένα λιμάνι «σωστό», που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον και την αισθητική του νησιού μας» κατέληξε ο κ. Διολέττας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το