Photo Gallery, Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη ΚΟΝΤΙ

Εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ λέξω από το δικαστικό μέγαρο χθες το πρωί

Έγινε έξω από τα δικαστήρια χθες, όπου εκδικάζονταν ασφαλιστικά μέτρα για απόλυση


 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Βόλου οι εργαζόμενοι στην πρώην ΚΟΝΤΙ με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας για την απόλυση το Φεβρουάριο 2011 του συναδέλφου τους Γ. Λάζου. Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται να εκδοθεί εντός του επόμενου 15νθημέρου. Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου οι εργαζόμενοι μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και προχώρησαν σε συγκέντρωση υπογραφών συμπαράστασης από τους περαστικούς.

 

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν το «παρών» η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, καθώς και εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην πρώην ΚΟΝΤΙ κ. Τρ. Καρατζιώλης ανέφερε πως «η συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης στον απολυμένο συνάδελφο Γ. Λάζο. Θέλουμε ο βολιώτικος λαός να αφουγκραστεί το πρόβλημά μας και τον αγώνα που δίνουμε για το δικαίωμα στην εργασία. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θεωρούμε πως με βάση τα όσα λέχθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, ο συνάδελφός μας θα δικαιωθεί, όπως έγινε και προχθές με τους άλλους δέκα απολυμένους συναδέλφους που δικαιώθηκαν από την Επιθεώρηση Εργασίας. Το εργοστάσιο πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του, καθώς είναι βιώσιμο» προσέθεσε ο ίδιος.

Όπως προαναφέρθηκε, χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στην πρώην ΚΟΝΤΙ βρέθηκαν στην πλατεία Αγίου Νικολάου όπου μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και προχώρησαν στη συγκέντρωση υπογραφών συμπαράστασης από τους περαστικούς.

Μεταξύ άλλων στο φυλλάδιο που μοίρασαν αναφέρονται τα εξής:

«Με την ανάλγητη απόφαση της γαλλικής εταιρείας ARCELOR MITAL και την παθητική στάση της Πολιτείας, 85 οικογένειες οδηγούνται σε φτώχεια και κοινωνική περιθωριοποίηση. Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ αφού εξαντλήσαμε κάθε καλόπιστο μέσο για να αποτρέψουμε αυτή τη δραματική εξέλιξη, δεν έχουμε άλλη λύση από το να συνεχίσουμε έως το τέλος τον αγώνα μας, συνδέοντας τη συνέχιση της ζωής μας με την ύπαρξη του εργοστασίου. Καλούμε τους συναδέλφους και το βολιώτικο λαό να μας συμπαρασταθούν με οποιονδήποτε τρόπο. Δίνουμε ένα τίμιο αγώνα ζωής και σας θέλουμε στο πλευρό μας. Από εσάς αντλούμε τη δύναμη για να συνεχίσουμε. Χθες ήταν κάποιοι άλλοι συνάδελφοι και συνάνθρωποί μας. Σήμερα είμαστε εμείς. Αύριο είναι σίγουρο πως θα γίνουν χιλιάδες αυτοί που θα έρθουν στη θέση μας, αν δεν αντιδράσουμε, αν δεν ενώσουμε τα χέρια μας όλοι μαζί».

Τη συμπαράστασή του με τη συλλογή υπογραφών των μελών του εξέφρασε τη χθεσινή ημέρα και το Σωματείο Εργαζομένων στην Κόκα- Κόλα.

Γιώργος Ξυνός

 

Συζητήθηκε αίτηση

ασφαλιστικών μέτρων

 

Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απολυμένου από το εργοστάσιο της ΚΟΝΤΙ. Στο δικαστήριο, πριν και κατά την ακροαματική διαδικασία, παραβρέθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι σε ένδειξη συμπαράστασης στον απολυμένο από την επιχείρηση. Από την πλευρά της εταιρίας κατέθεσε οικονομικό στέλεχος υποστηρίζοντας ότι η απόλυση έγινε στο πλαίσιο των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η επιχείρηση και περιέγραψε την υπάρχουσα κατάσταση. Από την πλευρά του απολυμένου κατατέθηκε ότι η απόλυση έγινε επειδή ήταν στέλεχος στο σωματείο και επιχειρήθηκε έτσι να σταματήσει η δράση του. Οι συνάδελφοί του στο δικαστήριο με την παρουσία τους, όπως ανέφεραν, θέλησαν να υποστηρίξουν την άδικη απόλυσή του. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, που αναμένεται μετά τα Χριστούγεννα.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι αρχίζουν να ελπίζουν μετά την ευνοϊκή απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας για τις απολύσεις 10 εργαζομένων. Η Επιθεώρηση Εργασίας θεωρεί στη γνωμοδότησή της ότι η εταιρία δεν είχε δικαίωμα να τους απολύσει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το