Photo Gallery, Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο ΚΕΠΑ Βόλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΚΕΠΑ Βόλου διοργανώνουν αύριο τα Άτομα με Αναπηρία

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας καλεί όλους τους φορείς – μέλη της και κάθε Άτομο με Αναπηρία και γονέα και κηδεμόνα αυτών να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία μπροστά στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας – ΚΕ.Π.Α. των πόλεών τους.

Βασικό αίτημα αποτελεί «η λήξη της ομηρίας των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους στις λίστες αναμονής των ΚΕ.Π.Α». Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 πμ στα ΚΕΠΑ Θεσσαλίας και συγκεκριμένα: Στο ΚΕ.Π.Α. Λάρισας, Ασκληπιού 29, στο ΚΕ.Π.Α. Καρδίτσας, Ιεζεκιήλ 38Α, στο ΚΕ.Π.Α. Βόλου, Θρακών 20 και στο ΚΕ.Π.Α. Τρικάλων, Ομήρου 13. Τα Άτομα με Αναπηρία της Θεσσαλίας και οι οικογένειές τους απαιτούν εδώ και τώρα την απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών, έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στις λίστες των προς εξέταση ατόμων από τις επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. και αντίστοιχα να μειωθεί ο χρόνος έκδοσης της απόφασης του Ποσοστού Αναπηρίας από το ΚΕ.Π.Α. Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «αυτή τη στιγμή, πάνω από 60.000 συνάδελφοι με αναπηρία και αντίστοιχα οι οικογένειές τους είναι εγκλωβισμένοι στους δαιδαλώδεις μηχανισμούς και τις χρονοβόρες διαδικασίες των ΚΕΠΑ σε όλη τη χώρα».

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Όρασις» καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στην αυριανή συγκέντρωση στο ΚΕΠΑ Βόλου.

Η πρόληψη στην υγεία μας

Από το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, διοργανώνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής απογευματινό και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την «Πρόληψη». Ομιλητές: Χρήστος Βενέτης, μαιευτήρας – γυναικολόγος (Πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου), Εμμανουήλ Δρίβας, ωτορινολαρυγγολόγος (Βαρηκοΐα στην παιδική ηλικία – Πρόληψη – Αντιμετώπιση), Ιουλία Μαντέλου, παιδίατρος (Τι το νεότερον από τον κόσμο των εμβολίων;) και Κων/νος Χρήστου, ειδικός πνευμονολόγος, (Συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού).

Εξάλλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας διατροφής, τα μέλη της ομάδας υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούν σειρά ενημερώσεων με θέμα: «Βελτιώνω τη Διατροφή μου για Καλύτερη Υγεία», δίνοντας τη δυνατότητα στους ωφελούμενους των κοινωνικών κέντρων να μάθουν πώς με απλούς τρόπους να βελτιώσουν την υγεία τους. Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ο ενημερωτικός κύκλος ολοκληρώνεται με παρουσίαση στο Κοινωνικό Κέντρο Νεαπόλεως (Διεύθυνση Σκουφά και Φιλικής Εταιρείας, τηλ. 24210-66129) και ώρες: 10:00 – 12:00 το πρωί και το Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων (διεύθυνση Μπότσαρη και Αραχώβης, τηλ. 24210-62194) και ώρες: 12:30 – 13:30 το πρωί.

Δωρεάν συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη

Συνεχίζεται κανονικά στο Δήμο Βόλου η δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε πολίτες που το έχουν ανάγκη, από εθελοντική ομάδα επιστημόνων και εξειδικευμένου προσωπικού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε στις αρχές του έτους και υλοποιείται με ευθύνη της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 6 μ.μ. – 8 μ.μ., κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι δέχονται στο κτίριο Στρεφτάρη πολίτες που επιθυμούν να έχουν ψυχολογική υποστήριξη για προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν. Η υποστήριξη τους παρέχεται εντελώς δωρεάν, αφού προηγουμένως φροντίσουν να κλείσουν ραντεβού, στο τηλέφωνο 24210-35417. Οι δημότες που προσέρχονται για βοήθεια μπορούν να έχουν δωρεάν έως 6 συνεδρίες, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο και βοηθητικό γι’ αυτούς. Επίσης, εάν κριθεί ότι το περιστατικό χρήζει περαιτέρω αντιμετώπισης, παραπέμπεται σε άλλες δομές, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος (Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ΚΕΘΕΑ, Μονάδα Altzheimer κ.λπ.). Παράλληλα, υποστηρικτικά παρέχεται και συμβουλευτική σε νομικά θέματα, τα οποία ενδεχομένως απασχολούν τα άτομα που προσέρχονται και άπτονται των ενδοοικογενειακών σχέσεων (π.χ. θέματα ενδοοικογενειακής βίας). Συμβουλευτική σε νομικά θέματα παρέχουν εθελοντικά δικηγόροι που συνεργάζονται με την ΕΣΟΨΥ και είναι ευαισθητοποιημένοι στη βοήθεια συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

Εκδήλωση Οδοντιατρικού Συλλόγου στην Αγριά

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς «Γεωργιάδειο», ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, οργανώνει ενημέρωση προς τους γονείς με θέματα: Στοματική υγιεινή και πρόληψη στα παιδιά. Αντιμετώπιση οδοντιατρικών ατυχημάτων. Ορθοδοντική θεραπεία. Ομιλητές θα είναι οι: Φιλίππου Κων/νος, Γενικός Οδοντίατρος – Φιλίππου Βιβή, Ειδικός Ορθοδοντικός – Καψάλης Θεόδωρος, Ειδικός Ορθοδοντικός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το