Photo Gallery, Τοπικά

Στόχος οργανωμένο συνεδριακό κέντρο

 

Ο κ. Ιγνάτιος, αναφέρει πως στόχος είναι να αρθούν οι δεσμεύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για την ανέγερση νέων κτιρίων στην περιοχή των Μελισσατίκων

 

 

Σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εντάσσεται η ανακατασκευή της Κ. Ξενιάς

 

 

 

 

Το Ρυθμιστικό Σχέδιο, η ανακατασκευή της Ιεράς Μονής Κάτω Ξενιάς, ο Έρανος της Αγάπης είναι μερικά από τα θέματα που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, καθώς έχουν άμεση σχέση με την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, την οικονομική ενίσχυση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, αλλά και την ανάπτυξη νέων δράσεων που μπορούν να αποφέρουν οφέλη για την τοπική κοινωνία.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Το θέμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου, όπου στα μέσα της περασμένης εβδομάδας υπήρξε νέα επαφή των τοπικών φορέων με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου, η Μητρόπολη το παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού από την εξέλιξή του εξαρτάται ένα συνολικό σχέδιο για την πολυδύναμη στήριξη του Συνεδριακού Κέντρου, ώστε να εξελιχθεί σε οργανωμένο τόπο διεξαγωγής συνεδρίων.

Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, στόχος είναι να αρθούν οι δεσμεύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για την ανέγερση νέων κτιρίων στην περιοχή των Μελισσατίκων. Το επίκεντρο είναι το Συνεδριακό Κέντρο το οποίο για να αποκτήσει το ρόλο αυτό και να προσελκύσει συνέδρια και επισκέπτες, θα πρέπει να έχει χώρους  φιλοξενίας καθώς και άλλες μονάδες υποστήριξης. Στην προοπτική αυτή οι υπηρεσίες της Μητρόπολης που στεγάζονται τώρα στο Συνεδριακό, θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην πόλη. Όλα αυτά βέβαια είναι σε βάθος δεκαετίας, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει η αρχή.

Στο ζήτημα για την ανακαίνιση και αναπαλαίωση του παλιού και ιστορικού κτιρίου της Μονής Κάτω Παναγιάς Ξενιάς ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι τελικά το έργο θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Μάλιστα αναφέρθηκε στη θετική γνώμη που έχει για το ζήτημα και η γενική γραμματέας του Πολιτισμού κ. Μενδώνη που πρόσφατα είχε συναντήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για τον Έρανο της Αγάπης ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε πως τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που του έγινε για αλληλεγγύη.

Σχετικά με το θέμα της επένδυσης στις Νηες ο Μητροπολίτης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι τελικά το θέμα θα προχωρήσει, ενώ και οι σημερινές περιστάσεις βοηθούν σε κάτι τέτοιο.

Ακόμη ο κ. Ιγνάτιος είχε συνάντηση και με το Δήμαρχο Βόλου κ. Σκοτινιώτη, σε μια προσπάθεια να μην κόβεται η ηλεκτροδότηση από τους κατοίκους στην περιοχή του Αλιβερίου.

 

Το πρόγραμμα

των Ακολουθιών

στις γιορτές

 

Από σήμερα ουσιαστικά ξεκινά το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών που κατάρτισε η Μητρόπολη μέχρι και τη γιορτή του Ιωάννου του Προδρόμου.

Σήμερα Παρασκευή: Από τις 7.30 μέχρι τις 10 το πρωί Όρθρος και Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου: 6.00-7.00 το πρωί Πρωινή Θεία Λειτουργία για τους εργαζόμενους, 7.30-10.00 το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Ιωάννου Χρυσοστόμου, 5.00-6.00 το απόγευμα εσπερινός των Χριστουγέννων στους Ιερούς ναούς, 6.30 το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων,

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου Χριστούγεννα: 5.00-8.30 το πρωί: Πανηγυρική θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, 9.30-11.00 το πρωί η δεύτερη Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Ανάληψης Βόλου, όπου θα ψαλεί η χορωδία της Αγίας Τριάδος του Νοσοκομείου Βόλου.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου: 7.30-10.30 το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου παραμονή Πρωτοχρονιάς: 12 το μεσημέρι: Κοπή βασιλόπιτας της Μητρόπολης στο Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, 6.00-8.00 το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Βασιλείου στο φερώνυμο Ναό χοροστατούντος του Μητροπολίτη, 9.00-12.30 τα μεσάνυχτα στον Ιερό Ναό Ανάληψης Βόλου θα τελεστεί αγρυπνία μετά Θείας Λειτουργίας και κοπή της βασιλόπιτας

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το