Τοπικά

Στόχος κουκουλοφόρων το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου

ΑΤ ΒΟΛΟΥ

Πέντε βόμβες μολότοφ έριξαν άγνωστοι στις 4 περίπου χθες τα ξημερώματα έξω από το αστυνομικό τμήμα Βόλου. Από τις βόμβες υπέστη υλικές ζημιές ένα σταθμευμένο, έξω από το τμήμα, περιπολικό. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο σκοπός του τμήματος, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν σε μικρή απόσταση από την ρίψη των μολότοφ. Από τις απανωτές εκρήξεις, προκλήθηκε αναστάτωση στη γειτονιά και κάποιοι βγήκαν στα μπαλκόνια για να δούνε τι συνέβη. Ως δράστες φέρονται τρία άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες και έριξαν τις βόμβες μολότοφ με στόχο τους αστυνομικούς και το τμήμα του Βόλου.

Αναστάτωση επικράτησε και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών. Οι αστυνομικοί βάρδιας φαίνεται πως «πιάστηκαν στον ύπνο», καθώς δεν αντελήφθησαν εγκαίρως τους αγνώστους κουκουλοφόρους οι οποίοι πλησίασαν κοντά στο αστυνομικό κτίριο και τοποθέτησαν τις βόμβες.

Στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας έγινε χθες το πρωί σύσκεψη για το συντονισμό των ενεργειών με στόχο την εξιχνίαση της υπόθεσης. Στο Βόλο ήρθε χθες το πρωί και ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας κ. Βασίλης Χαλάτσης για το συντονισμό των ερευνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων δραστών που επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικό κατάστημα στο Βόλο. Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες 18 Νοεμβρίου, οι άγνωστοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έρριψαν πέντε συνολικά βόμβες μολότοφ προς το αστυνομικό κατάστημα όπου στεγάζονται το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Βόλου. Αποτέλεσμα της ρίψης ήταν η έκρηξη τριών βομβών μολότοφ σε πολύ κοντινή απόσταση από σταθμευμένο υπηρεσιακό όχημα και τη σκοπιά του κτιρίου, ενώ οι άλλες δύο δεν εξερράγησαν.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα την κατάσβεση των εστιών φωτιάς γύρω από το όχημα και τη σκοπιά, χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές.

Από το χώρο του συμβάντος περισυλλέγησαν πέντε στόμια φιαλών, προσδεμένα με ύφασμα εμποτισμένο με εύφλεκτο υλικό, θραύσματα των φιαλών κι ένας αναπτήρας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Η επίθεση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, που έγινε ειρηνικά και με ικανοποιητική συμμετοχή, αλλά και ιδιαίτερα αυξημένα αστυνομικά μέτρα. Άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου είχαν έντονη παρουσία στην πορεία και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την αποχώρηση των φορέων από την πορεία, που είχε αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας, παρέμειναν και συνέχισαν την πορεία τους στην οδό Δημητριάδος, φτάνοντας στο ύψος της πλατείας Πανεπιστημίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να τους ακολουθούν από μικρή απόσταση. Οι αντεξουσιαστές, έμειναν στην οδό Δημητριάδος διακόπτοντας την κυκλοφορία. Μερικοί νεαροί, φορώντας κουκούλες και κασκόλ, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό τους, πέταξαν στους αστυνομικούς μπουκέτα με λευκές μαργαρίτες. Γύρω στις 7.30 το απόγευμα οι αστυνομικοί αποχώρησαν και οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν και κατευθύνθηκαν στην κατάληψη Ματσάγγου.

Αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με άτομα από το χώρο αυτό. Ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο, αλλά μόνο ενδείξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που άγνωστοι φτάνουν σε απόσταση αναπνοής από αστυνομικό τμήμα και πετούν βόμβα μολότοφ. Πριν δύο περίπου χρόνια άγνωστοι είχαν ρίξει βόμβα σε σταθμευμένο συμβατικό αστυνομικό αυτοκίνητο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, στην οδό Γ. Καρτάλη και Διάκου.

 

Βόμβες σε στάβλο

Άγνωστοι δράστες εκσφενδόνισαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ σε στάβλο ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Ως ηθικός αυτουργός της εγκληματικής πράξης φέρεται να είναι ένας 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος απειλούσε τηλεφωνικά τον παθόντα το τελευταίο χρονικό διάστημα για εξόφληση χρηματικής οφειλής.

Συγκεκριμένα σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σε βάρος τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών για το αδίκημα του εμπρησμού, καθώς επίσης και σε βάρος ενός 47χρονου ημεδαπού για τα αδικήματα της απειλής και της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές οι τρεις άγνωστοι δράστες, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, μετέβησαν σε στάβλο 37χρονου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας κι εκσφενδόνισαν προς το οίκημα δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, αποτελούμενες από γυάλινο μπουκάλι μπύρας με εύφλεκτο υλικό και κομμάτια πανιού. Αποτέλεσμα της ρίψης ήταν η ανάφλεξη της μίας βόμβας μολότοφ σε τοιχίο του οικήματος, χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές ή να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, ενώ η δεύτερη δεν ανεφλέγη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ηθικός αυτουργός της παραπάνω πράξης είναι ένας 47χρονος ημεδαπός, ο οποίος απειλούσε τηλεφωνικά το τελευταίο χρονικό διάστημα τον ιδιοκτήτη του στάβλου για εξόφληση χρηματικής οφειλής.

Η βόμβα μολότοφ και υπολείμματα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το