Photo Gallery, Τοπικά

Στόχος η εύρυθμη λειτουργία


Η διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και τη βασικότερη ίσως υποχρέωση που έχουν αναλάβει οι ΟΤΑ απέναντι στους πολίτες, ανέφερε ο κ. Μόσχος


Των καταστημάτων στην παραλία της Αγριάς

 

Σκληρή κριτική του αντιδημάρχου Πολεοδομίας στη Λαϊκή Συσπείρωση

 

 

Απάντηση σε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΣ) για τη «Λειτουργία Καταστημάτων στην παραλία της Αγριάς», έδωσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας κ. Νικ. Μόσχος, αναγκάζοντας μάλιστα τον επικεφαλής της ΛΣ σε αναδίπλωση.

«Είχαμε ζητήσει να γίνει διάλογος για τη δίωξη και την αποπομπή καταστηματαρχών της Αγριάς. Οι επιλογές σας είναι σε βάρος των κατοίκων της περιοχής», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της ΛΣ κ. Απ. Νάνος για να προκαλέσει την αντίδραση του κ. Μόσχου: «Ποιος διώκει; Διώκει η Δημοτική Αρχή καταστηματάρχες; Έρχεστε εδώ με αβάσιμες απόψεις και μιλάτε για διώξεις;». «Άλλες υπηρεσίες» ήταν η απάντηση του κ. Νάνου που ζητούσε να μάθει τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για την αναστολή της εφαρμογής της κανονιστικής απόφασης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους στην Αγριά.

«Η αναφερόμενη επερώτηση», απάντησε ο κ. Μόσχος, «προφανώς έχει μπερδέψει (;) δύο διαφορετικά θέματα, αυτό των κατασκευών σε κοινόχρηστους χώρους (στέγαστρα, πέργκολες, τέντες κ.λπ.) και αυτό των τραπεζοκαθισμάτων. Το Σχέδιο της Κανονιστικής για την Αγριά αφορά μόνο την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Το Σχέδιο της Κανονιστικής, οριοθετεί τις αυτονόητες και ήδη -εκ του νόμου- θεσπισμένες υποχρεώσεις των καταστηματαρχών. Ενδεικτικά σας ενημερώνω ότι στις άδειες που λαμβάνουν από το Κ.Λ. αναφέρεται ως απαράβατος όρος να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα. Ωστόσο η παρεμπόδιση του κοινού στη θάλασσα, στην Αγριά είναι ο κανόνας.

Η παράταξη σας αντί να υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις και να συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο για τη σύνταξη της καλύτερης δυνατής πρότασης, με βασικό γνώμονα τη διαφύλαξη και ανάδειξη του κοινοχρήστου χώρου, έρχεται να συνηγορήσει στην κατάληψη αυτού και στην άκρατη και άνευ όρων παραχώρηση του σε ιδιοκτήτες καταστημάτων (ορισμένων εξ αυτών ιδιαίτερα μεγάλων) υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η ανάπτυξη μεγάλων μπαρ στην παραλία, τεράστιων κατασκευών – στεγάστρων με μόνιμη και σταθερή πάκτωση, η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο σύνολο του προβλήτα, η λειτουργία ηχητικών εγκαταστάσεων – παραγόντων ηχορύπανσης, η τοποθέτηση νάιλον προπετασμάτων κ.λπ., προφανώς και δεν αγγίζουν την παράταξη σας, η οποία ενδιαφέρεται μόνο για την «εύρυθμη» λειτουργία των εταιρειών – ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι η διατήρηση των κοινόχρηστων χώρων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και τη βασικότερη ίσως υποχρέωση που έχουν αναλάβει οι ΟΤΑ απέναντι στους πολίτες, πάντοτε με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο σύγχρονο, επιβαρημένο αστικό οικιστικό περιβάλλον. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ελεύθερα τους κοινόχρηστους χώρους, εξουσία που απορρέει από το δικαίωμα της προσωπικότητας (αρ. 57ΑΚ), καθώς και το δικαίωμα να απαιτεί από τους υπεύθυνους για τη διαχείριση τους ΟΤΑ την προστασία της ακώλυτης χρήσης τους, όταν αυτή παρεμποδίζεται».

 

Α.Φ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το