Photo Gallery, Αθλητισμός

Στρέφει αλλού την προσοχή της η Νίκη


 

Μετά την αρνητική τροπή που πήραν οι υποθέσεις του Αγροτικού Αστέρα και του Αετού Σκύδρας, στη Νίκη στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο θέμα που έχει προκύψει με την Επανομή και τον Φωκικό. Αν δεν καταφέρουν να γίνουν ΠΑΕ, τότε οι «κυανόλευκοι» έχουν πολλές πιθανότητες να ανέβουν κατηγορία. Σήμερα μαθαίνει τον αντίπαλό της στο Κύπελλο Ελλάδος η βολιώτικη ομάδα.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Αρνητική εξέλιξη είχαν για τη Νίκη οι υποθέσεις του Αγροτικού Αστέρα και του Αετού Σκύδρας στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ο μεν πρώτος αθωώθηκε και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κενή θέση στη Football League, ενώ ο δεύτερος τιμωρήθηκε με αφαίρεση πέντε βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα για τον αγώνα με τη Δόξα Κρανούλας.

Αντίθετα η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League για άλλη υπόθεση (για τον αγώνα με τους Πόντιους Κατερίνης) επέβαλε στον Αετό Σκύδρας την ποινή του υποβιβασμού στη Δ’ Εθνική. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα παραμείνει η συγκεκριμένη ποινή, καθώς ο Αετός θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου αναμένεται απλά να του αφαιρεθούν βαθμοί.

Αυτό υποχρεώνει τη διοίκηση της ΠΑΕ Νίκη να στρέψει αλλού την προσοχή της. Πιο συγκεκριμένα ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα με την Επανομή και τον Φωκικό, που δεν έχουν καταφέρει να γίνουν ΠΑΕ, γι’ αυτό και δεν ορίστηκαν οι αγώνες τους στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διορία που είχαν πάρει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού λήγει σήμερα, αλλά ίσως πάρουν νέα παράταση για να προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία. Οι «κυανόλευκοι» πιστεύουν ότι αν οι δυο αυτοί σύλλογοι δεν τα καταφέρουν, τότε θα είναι εκείνοι και ο Απόλλων Σμύρνης που θα πάρουν τη θέση τους, καθώς η Νίκη είναι η μόνη ΠΑΕ από τις ομάδες του βορείου ομίλου που τερμάτισαν ψηλότερα πέρσι στη βαθμολογία.

Τέλος, σήμερα θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος της Νίκης στο Κύπελλο Ελλάδος. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ.

 

Δαλούκας: Θέλουμε

τον κόσμο δίπλα μας

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Blue Star Fm» και στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη φιλοξενήθηκε χθες ο Γιώργος Δαλούκας. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν την ποδοσφαιρική ομάδα και ενημέρωσε τους φιλάθλους αναλυτικά.

Ο κ. Δαλούκας αρχικά αναφέρθηκε στην κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας ζητώντας από τους φιλάθλους, αν είναι εφικτό, να ανεβάσουν τον αριθμό των μπλοκ που έχουν ήδη διατεθεί από τα 400 στα 1000. «Όταν ανέλαβα στη Νίκη, τη βρήκα στο -5. Τώρα είμαστε στο όριο. Τρέχουν πολλά θέματα ταυτόχρονα και κυρίως τα διαρκείας, που είναι προσωπικός μου στόχος. Θέλουμε να φτάσουμε τα 1000, τώρα έχουμε φτάσει στα 400. Θεωρώ αδιανόητο από έναν τέτοιο κόσμο, με τέτοιο παλμό, να μην αγοραστούν 1000 διαρκείας».

Σχετικά με όσα είχαν ανακοινωθεί αρχικά για τον καλλωπισμό του «Παντελής Μαγουλάς» ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ υπογράμμισε ότι «η αλλαγή της πρόσοψης του γηπέδου είναι στα σκαριά. Τη Δευτέρα τα συνεργεία έκαναν τις απαραίτητες μετρήσεις στις σκαλωσιές, για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Παράλληλα συζητάμε με τους χορηγούς, που θα καλύψουν το γήπεδο εσωτερικά και εξωτερικά».

Ο «κυανόλευκος» παράγοντας επιβεβαίωσε την ύπαρξη συμφωνίας με τα Τουριστικά Ακίνητα για το Πανθεσσαλικό:  «Υπάρχει συμφωνία και για το Πανθεσσαλικό, η οποία έχει εγκριθεί και απομένουν οι υπογραφές από τον κ. Δημήτρη Λάμπρου (σ.σ. είναι διευθύνων σύμβουλος των Τουριστικών Ακινήτων). Υπάρχει περίπτωση να κάνουμε και μέσα στη βδομάδα την πρώτη μας προπόνηση στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού».

Για την μπουτίκ και τα γραφεία της ΠΑΕ Νίκη τόνισε: «Έχουμε κλείσει το κτίριο, που είναι απέναντι από το γήπεδο της Νίκης. Περιμένουμε αρχικά τον ιματισμό για τις ανάγκες της ομάδας στις 7 Νοεμβρίου από τη NIKE, ενώ έπειτα θα έρθει και ο ιματισμός για την μπουτίκ. Θα πρέπει να τυπωθούν φυσικά στις φανέλες και οι χορηγοί μας.

Επίσης γίνονται ενέργειες για να τελειώσουμε και το θέμα των γραφείων της ΠΑΕ. Η διαδικασία χρειάζεται κάποιο χρόνο, γύρω στον ένα μήνα, για να καταλήξουμε στα τελικά συμβόλαια, κάτι που συνηθίζεται όταν ιδιοκτήτες των χώρων είναι τράπεζες. Κοιτάμε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς την οικονομικότερη και πιο επικερδή λύση, αλλά και την πιο μακροχρόνια».

Ο κ. Δαλούκας επισήμανε ότι δεν ξέρει ακόμη σε ποια κατηγορία θα παίζει η Νίκη, αλλά αυτό δεν αποτελεί προϋπόθεση από την πλευρά των χορηγών: «Η Νίκη έχει τέτοια δυναμική, που κανένας από τους υποψήφιους χορηγούς δε μετράει σε ποια κατηγορία θα αγωνιζόμαστε. Εξάλλου έχουμε ομάδα και προπονητή προοπτικής» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, ενώ αποκάλυψε και ένα πλάνο συνεργασίας με ομάδες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου: «Πρέπει να πούμε ότι σε λίγο αρχίζει και ένα άλλο πλάνο. Συγκεκριμένα θα αναπτύξουμε συνεργασία με όλες τις ομάδες του τοπικού μας ποδοσφαίρου, για να αντλήσουμε απ’ αυτές ταλέντα, έτσι ώστε να προετοιμάσουμε τις ομάδες, που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα Κ20 και Κ17. Γι’ αυτό και θα γίνει μια ανοιχτή κουβέντα με τα σωματεία παρουσία και του προπονητή μας, του κ. Αλεξίου. Παράλληλα θα δίνουμε και εμείς παίκτες σ’ αυτά σωματεία».

Σε ερώτησε για το αν αντιμετωπίζει δυσκολίες στο έργο του, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ απάντησε: «Είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα, προσπαθούμε να κλείνουμε ένα πρόβλημα ολοκληρωτικά και να μη επανερχόμαστε σ’ αυτό. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι βρίσκω ολοένα και πιο λίγα εμπόδια. Ο κόσμος καταλαβαίνει την προσπάθεια που γίνεται. Όλοι δείχνουν να κατανοούν πως τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο. «Τρικλοποδιές» υπάρχουν πάντα στο ποδόσφαιρο, γιατί είναι κι αυτό μια μικρογραφία της κοινωνίας. Δε θέλω όμως να γίνομαι μοιρολάτρης. Πάνω απ’ όλα θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και κυρίως εκείνο τον κόσμο που έχει μείνει για καιρό ανενεργός. Αυτός είναι η περιουσία της Νίκης».

Κλείνοντας ο Γιώργος Δαλούκας ανέφερε ότι η επόμενη εκδήλωση της Νίκης θα είναι η παρουσίαση της καινούργιας φανέλας, που θα πραγματοποιηθεί σύντομα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από την ΠΑΕ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το