Photo Gallery, Τοπικά

Στο σκοτάδι οι έρευνες για τους ληστές του 52χρονου

Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν τις κινήσεις του 52χρονου, τα χρήματα που έφερε πάνω του και αυτά που κρατούσε στο σπίτι του

Χωρίς να προκύψουν ουσιαστικά στοιχεία που να οδηγούν στην ταυτότητα των δραστών συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών του 52χρονου ιδιοκτήτη ουζερί και της συζύγου του στο Βόλο. Με λήψη καταθέσεων και προσαγωγές υπόπτων βρίσκονται σε εξέλιξη από προχθές το μεσημέρι οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου σε μία προσπάθεια να βρεθούν κάποια στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της ληστείας.

Οι κουκουλοφόροι ληστές κατάφεραν να τους πάρουν 80.000 ευρώ. Λίγο πριν φύγουν από το σπίτι -τα ξημερώματα της Τρίτης- κτύπησαν τη γυναίκα, έδεσαν και φίμωσαν τον άντρα και τους κλείδωσαν στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, αφήνοντας τα κλειδιά πάνω στην πόρτα. Όλα δείχνουν πως ο 52χρονος είχε γίνει στόχος και δεν θεωρείται τυχαίο ότι οι δύο κουκουλοφόροι τον περίμεναν κρυμμένοι κάτω από τη σκάλα και του όρμησαν μπαίνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας. Παρά την έξαρση των ληστειών, η περίπτωση αυτή δεν μοιάζει με τις άλλες. Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν τις κινήσεις του 52χρονου, τα χρήματα που έφερε πάνω του και αυτά που κρατούσε στο σπίτι του.

Η ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας επιχειρεί να κρατήσει «χαμηλούς τόνους» και τονίζει πως τα απανωτά κρούσματα εγκληματικότητας των τελευταίων ημερών είναι συγκυριακά και η κατάσταση δεν μπορεί να θεωρείται ότι είναι εκτός ελέγχου.

Η λίστα των ανεξιχνίαστων υποθέσεων μεγαλώνει. Οι περισσότερες από αυτές αφορούν σε ληστείες που σημειώθηκαν μέσα σε σπίτια με θύματα κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Η περίπτωση της 85χρονης στην Ανάβρα είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα περιστατικά, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε αναφερθεί ανάλογη υπόθεση, ούτε καν κλοπή. Η 85χρονη βρέθηκε δολοφονημένη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και ο θάνατος, σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, έχει αποδοθεί σε ασφυξία. Ως κίνητρο καταγράφεται η ληστεία. Η γυναίκα, σύμφωνα με τις καταθέσεις συγγενών της στην Αστυνομία, δεν είχε χρήματα και οι ληστές έφυγαν από εκεί με ένα πολύ μικρό ποσό. Σκότωσαν την ηλικιωμένη για ελάχιστα χρήματα, γεγονός που εξακολουθεί να συγκλονίζει τους κατοίκους στην Ανάβρα. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η συγκρότηση ομάδων κατοίκων που θα προβαίνει σε περιπολίες στο χωριό, ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Οι πολίτες σε όλη τη Μαγνησία εμφανίζονται ανήσυχοι, καθώς έχει γίνει αντιληπτό από όλους πως η κρίση αυξάνει την εγκληματικότητα. Τα αλλεπάλληλα περιστατικά ληστειών και μάλιστα με δράστες βίαιους και αποφασισμένους, οι οποίοι εισβάλλουν στα σπίτια, έχουν θορυβήσει τους πολίτες που επιχειρούν να προστατευτούν. Εκτός από τις ληστείες καταγράφονται αρκετά περιστατικά κλοπής, αφού όλο και περισσότεροι κλέβουν ό,τι βρούνε…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το