Αθλητισμός

Στο ρυθμό του ντέρμπι με την ΑΕΛ κινούνται στον Ολυμπιακό Β.

 

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

 

Στους ρυθμούς του μεγάλου θεσσαλικού ντέρμπι κινούνται όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου. Αύριο Κυριακή στις 18.30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το βολιώτικο συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα και ήδη η κινητοποίηση των φιλάθλων είναι μεγάλη. Από την πλευρά τους και οι ποδοσφαιριστές έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά για την αυριανή αναμέτρηση και δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν τη νίκη που θα φέρει την ομάδα ψηλότερα στη βαθμολογία, από την 7η θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός.

Το Πανθεσσαλικό αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές, με τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» να δίνει δυναμικό «παρών», κατακλύζοντας τις κερκίδες του Σταδίου, δείχνοντας τη δυναμική της ομάδας και τη «δίψα» του Ολυμπιακού να επανέλθει στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ετοιμάζουν διάφορα happenings πριν την έναρξη του παιχνιδιού και οργανώνονται γι’ αυτό το σπουδαίο ντέρμπι. Ο κόσμος αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ, πιστεύουν πως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη της ομάδας στο θεσσαλικό ντέρμπι.

Η παράδοση είναι με το μέρος του Ολυμπιακού στις αναμετρήσεις με τη Λάρισα, στις αναμετρήσεις για τα εθνικά πρωταθλήματα, καθώς η ΑΕΛ έχει να επιδείξει μόνο μία νίκη στο Βόλο, την περίοδο 1989-90 με 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν εννέα νίκες, ενώ πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Τελευταία φορά, πάντως, που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Βόλο ήταν την περίοδο 2010-11 για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, με τη Λάρισα να αποσπά ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό. Είχαν προηγηθεί οι «ερυθρόλευκοι» με γκολ του Μόνχε και είχαν ισοφαρίσει οι «βυσσινί» με τον Μετίν.

 

Προπονήθηκε ο Ολίσε

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί με προπόνηση στο Πανθεσσαλικό και στη συνέχεια ο Σάββας Παντελίδης θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα απαρτίζουν την αποστολή.

Ο Εγκούτου Ολίσε γυμνάστηκε μαζί με τη υπόλοιπη ομάδα και μάλιστα έλαβε μέρος και στο οικογενειακό δίτερμα. Ο Νιγηριανός μέσος φαίνεται να ξεπερνά την θλάση στον προσαγωγό και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί τελικά σήμερα στην αποστολή, παρά τις αρχικές δυσοίωνες προβλέψεις.

Θυμίζουμε, πως δεν θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας οι Δημήτρης Τσιάτσιος (τιμωρημένος) και Ματίας Μπολάτι (τραυματίας). Ο τελευταίος ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα σε πολύ έντονους ρυθμούς και την ερχόμενη εβδομάδα θα επιχειρήσει να ξεκινήσει με μπάλα και θα φανεί αν έχει ξεπεράσει πλήρως ή όχι το πρόβλημα στους κοιλιακούς-προσαγωγούς.

Αν και ακόμη ο Σάββας Παντελίδης δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για τη μορφή που θα έχει η ενδεκάδα, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο σχήμα, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Φωκικό στην Άμφισσα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γκίτκος, ενώ αλλαγές στην τετράδα της άμυνας δεν θα υπάρξουν, με τον Πετκάκη να αγωνίζεται ως δεξιός οπισθοφύλακας, ο Κατσιαρός ως αριστερός μπακ, ενώ οι Κωστούλας και Γόγολος θα είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή οι Πινδώνης (επιστρέφει από τιμωρία) και πιθανότατα ο Στογιάνοφ θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ. Ο Μπρέσκα θα αγωνιστεί στη δεξιά πτέρυγα, ένας εκ των Ανιέτε, Γενγκά στην αριστερή, ενώ ο Καπετάνος θα παίξει πίσω από προωθημένο Σολάκη.

 

Η Λάρισα

Συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της ΑΕΛ εν όψει του αυριανού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Τίμος Καβακάς έκανε διάφορες δοκιμές στην ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει. Ο προπονητής της ΑΕΛ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Πόνσε, Φρανκού, Ραπτάκη, όμως στη διάθεσή του θα βρίσκεται ο Λιαπάκης που έχει αποθεραπευτεί. Επιστρέφουν επίσης από τιμωρία οι Σέρεμετ και Χασομέρης.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του Ζεκίνια, χθες επρόκειτο να τακτοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν στην υπογραφή του συμβολαίου του με μειωμένες αποδοχές.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δείξει μέχρι τώρα ο Τίμος Καβακάς θα παρατάξει την ομάδα του με τον Σέρεμετ κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο θα παίξει ο Παπαγεωργίου και στο αριστερό ο Παγώνης, με τους Σκόνδρα και Καρακώστα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Νεμπεγλέρας και Τσιάρας θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους θα χρησιμοποιηθεί ο Μπλέντι. Την επιθετική τριπλέτα θα συνθέσουν οι Χασομέρης δεξιά, Δεινόπαπας αριστερά και κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Τσίγκας.

 

Συνεχίζεται

η προπώληση

των εισιτηρίων

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των φιλάθλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι σπεύδουν να προμηθευτούν τα εισιτήρια του αυριανού ντέρμπι με την ΑΕΛ. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: Γενική είσοδος 10€ – γυναίκες και παιδιά έως 12 ετών είσοδος ελεύθερη.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται και σήμερα από τα γραφεία της ΠΑΕ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και τα γραφεία των οργανωμένων φιλάθλων Austrian Boys, μόνο με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημερώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου και από τα γραφεία της ΠΑΕ στην Εργατικού Κέντρου 7-Δημητριάδος με ωράριο 10:00- 18:00.

Την ημέρα του αγώνα, αύριο Κυριακή, η πώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου δύο ώρες πριν την έναρξή του (από τις 16:30), ενώ θα λειτουργήσει και τρίτο εκδοτήριο μεταξύ της 2ης & 3ης πεζογέφυρας (δίπλα στη πύλη δημοσιογράφων).

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος των φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί όλους τους φιλάθλους της να δώσουν βροντερό «παρών» και να στηρίξουν την ομάδα με όλες τους τις δυνάμεις – πάντα σε φίλαθλα πλαίσια – δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο «τη διαφορά κουλτούρας και επιπέδου», όπως τονίζει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.

 

Ανακοίνωση

των «Μυρμιδόνων»

Από τη Λέσχη Φίλων Ολυμπιακού Βόλου «Μυρμιδόνες», λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Όλη η πόλη του Βόλου ζει και αναπνέει στο ρυθμό του «πρίγκιπα του Παγασητικού», του Ολυμπιακού μας. Όλοι οι Βολιώτες περιμένουν αυτή την Κυριακή να πάμε να δουν το ντέρμπι με την ΑΕΛ.

Οι καρδιές έχουν αρχίσει και χτυπάνε γρήγορα, παρόλο που υπάρχουν μπροστά αρκετές ακόμη ώρες για να αρχίσει το ματς.

Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τους παίκτες μας, είναι να παίξουν αυτό το παιχνίδι λες και είναι το τελευταίο στην καριέρα τους. Θέλουμε την νίκη, αλλά πάνω απ’ όλα θέλουμε να τους δούμε και τους 11 με τα ερυθρόλευκα να μπουν μέσα στο γήπεδο και να δώσουν και την ψυχή τους για την φανέλα και για τον κόσμο, που τους στηρίζει πάντα στις χαρές, αλλά και στις άτυχες στιγμές.

Για εμάς τους οπαδούς της ιδέας του Ολυμπιακού Βόλου, θέλουμε να δούμε τους ποδοσφαιριστές να τα δίνουν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ενενήντα λεπτά πάρτι εσείς στο χορτάρι, ενενήντα λεπτά πάρτι και εμείς στις κερκίδες».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το