Photo Gallery, Αθλητισμός

Στο πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Η ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ

 

Μία νέα προσπάθεια για την ανάπτυξη της γυναικείας υδατοσφαίρισης στο Βόλο ξεκίνησε ο ΟΕΑ/ΝΑΒ που συγκρότησε ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στην α’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων και συγκεκριμένα στον 4ο όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος». Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο με τον ΟΕΑ/ΝΑΒ να αντιμετωπίζει με τη σειρά τους Ολυμπιακό Πειραιώς, Νηρέα Λαμίας και Ν.Ο. Λάρισας. Την πρόκριση στη β’ φάση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του γκρουπ.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Συνολικά 19 ομάδες μετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νεανίδων (γεννηθέντες το 1996 και νεότερες), που χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους ως εξής:

1ος όμιλος (κολ. Νέας Σμύρνης): Ν.Ο. Χανίων, Πανιώνιος, Τρίτων Αμαρουσίου, Ν.Ο. Χίου, Εθνικός Πειραιώς (προκρίνονται τρεις).

2ος όμιλος (κολ. Χαλανδρίου, Νίκαιας, ΑΝΟΓ): Ν.Ο. Ρεθύμνου, Γλυφάδα, Ν.Ο. Βουλιαγμένης, Ν.Ε. Πατρών, Νηρέας Χαλανδρίου, Ιωνικός Νίκαιας (προκρίνονται τέσσερις).

3ος όμιλος (κολ. Λάκκωμα): Ηρακλής, Πανσερραϊκός, Μακεδονικός Νεάπολης, ΠΑΟΚ (προκρίνονται δύο).

4ος όμιλος (κολ. Νέας Ιωνίας Βόλου): Ολυμπιακός Π., Νηρέας Λαμίας, ΟΕΑ/ΝΑΒ, Ν.Ο. Λάρισας (προκρίνονται δύο).

Παρατηρούμε ότι μετά από αρκετά χρόνια η γυναικεία υδατοσφαίριση κάνει ξανά την εμφάνισή της στην πόλη του Βόλου χάρη στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, που βέβαια δεν έχει ως στόχο την πρόκριση. Και αυτό γιατί τα περισσότερα κορίτσια του έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το πόλο, σε αντίθεση με τις παίκτριες των άλλων ομάδων που δουλεύουν χρόνια μαζί.

Πάντως, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ θα προσπαθήσει να φανεί όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικός, ενώ ο κύριος στόχος του είναι να παίξουν όλες οι αθλήτριές του και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Αυτό τόνισε στη «Θ» και ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Κόφφας: «Η πρόκριση στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος είναι κάτι που δεν μας απασχολεί. Οι άλλες ομάδες έχουν παράδοση στο γυναικείο πόλο και οι παίκτριές τους δουλεύουν πολύ καιρό μαζί.

Αντίθετα, εμείς συγκροτήσαμε μία ομάδα από νυν και πρώην κολυμβήτριες που θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα πόλο. Επιπλέον και ηλικιακά υστερούμε, αφού το δικό μας ρόστερ απαρτίζεται από μόνο δύο κοπέλες που γεννήθηκαν το 1996 και άλλες δύο το 1997. Οι υπόλοιπες είναι του 1998 και 1999, οπότε και σωματικά οι αντίπαλοι θα έχουν το πλεονέκτημα.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα δηλώσουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα των γυναικών. Πάντως, στους αγώνες του Σαββατοκύριακου θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και πιστεύω ότι οι παίκτριές μου θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον».

Η 13άδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ θα απαρτίζεται από τις: Έλενα Παπαθανασίου, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Χριστίνα Μαλακασιώτη, Βάσω Πατρώνη, Αποστολία Μελέτη, Σταυρούλα Μαγοπούλου, Κλεοπάτρα Μπατζιανού, Δήμητρα Μπόρα, Λίνα Ανανιάδη, Μαρία Οικονόμου, Άννα Μπέκα, Χριστίνα Καλαβρού, Ουρανία Παλαμηδά.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων του 4ου ομίλου είναι το παρακάτω:

Σάββατο 7/4

19.00 Ολυμπιακός-ΟΕΑ/ΝΑΒ

20.00 Νηρέας Λαμ.-Ν.Ο. Λάρισας

Κυριακή 8/4

09.00 Ολυμπιακός-Ν.Ο. Λάρισας

10.00 Νηρέας Λαμ.-ΟΕΑ/ΝΑΒ

15.30 Νηρέας Λαμ.-Ολυμπιακός

16.30 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Ν.Ο. Λάρισας 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το