Αθλητισμός

Στο Παγκρήτιο η Νίκη έδειξε τις δυνατότητές της

Τις πραγματικές της δυνατότητες έδειξε η Νίκη στο Παγκρήτιο. Απέναντι στον πρωτοπόρο Εργοτέλη ήρθε ισόπαλη 0-0 στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, αλλά οι «κυανόλευκοι» είναι εκείνοι που αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα, αφού έχασαν σπουδαιότερες ευκαιρίες για γκολ.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Ένα πολύ καλό πρόσωπο παρουσίασε η Νίκη στο Παγκρήτιο. Απέναντί της είχε τον πρωταθλητή χειμώνα Εργοτέλη και μάλιστα εκτός έδρας, αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο απέδειξε ότι είναι ανώτερη ποιοτικά.

Οι «κυανόλευκοι» με το …καλημέρα φρόντισαν να κυριαρχήσουν σ’ όλες τις γραμμές. Μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και αποσυντόνισαν τελείως τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε έναν συνδυασμό της προκοπής. Καλύτερη απόδειξη για του λόγου το αληθές αποτελεί η γρήγορη αλλαγή που έκανε ο Σίνισα Γκόγκιτς, ο οποίος μόλις στο 23ο λεπτό αντικατέστησε τον Μπουχαλάκη με τον Κοζορώνη βλέποντας ότι η ομάδα του έχει χάσει τη «μάχη» του κέντρου.

Ο Στέλιος Μανωλάς εξέπληξε με την ενδεκάδα που παρέταξε. Πιο συγκεκριμένα άφησε τον Μπόζινταρ Τάντιτς στον πάγκο επιλέγοντας τον Άλαν Λαλίν ως αριστερό εξτρέμ. Σίγουρα η απόφαση αυτή αρχικά ξένισε κάποιους, καθώς ο διεθνής άσος από την Ονδούρα αγωνίζεται ως σέντερ φορ. Ωστόσο ο 31χρονος ποδοσφαιριστής φρόντισε να δικαιώσει τον προπονητή, καθώς ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του. Έβγαινε γρήγορα μπροστά, έδινε ωραίες πάσες, ενώ όποτε χρειαζόταν κρατούσε την μπάλα δίνοντας «ανάσες» στους συμπαίκτες του. Επίσης πήρε πολύ καλό βαθμό και στα αμυντικά του καθήκοντα, αφού δεν επέτρεψε στον Τζανακάκη να βγει πολλές φορές μπροστά. Βέβαια ήταν ο …μοιραίος παίκτης για τη Νίκη, αφού στο 10’ απέναντι από τον Αθανασίου σημάδεψε το δεξί δοκάρι στη σπουδαιότερη

Ως επιθετική αιχμή επιλέχθηκε ο Χρήστος Τζιώρας, ο οποίος στο ντεμπούτο του στη βασική ενδεκάδα (είχε παίξει μια φορά ακόμη στη Φυλή αλλά ως αλλαγή) ήταν πολύ καλός. Αν μη τι άλλο, η αντίπαλη οπισθοφυλακή τον αισθάνθηκε κρατώντας όλους τους αμυντικούς των γηπεδούχων αρκετά πίσω.

Επίσης δραστήριος από τα δεξιά ήταν και ο Μανώλης Σκούφαλης. Μάλιστα ο έμπειρος εξτρέμ είχε στο ενεργητικό του τέσσερις τελικές προσπάθειες, πράγμα που φανερώνει ότι ήταν ο κύριος μεταφραστής των επιθετικών ενεργειών της ομάδας του.

Το «κλειδί» για την ανωτερότητα της Νίκης αποτέλεσε ο άξονας, εκεί που οι Παντελής Ριζογιάννης και Κώστας Χατζής έκαναν καταπληκτική δουλειά. Με ασταμάτητο τρέξιμο αποτέλεσαν τον «κυματοθραύστη» των προσπαθειών της κρητικής ομάδας περιορίζοντας τον Ρομάνο, ενώ ήταν εκείνοι που δημιουργούσαν το παιχνίδι Σ’ αυτό τον τομέα προσπάθησε να βοηθήσει και ο Τάσος Κυριάκος, ο οποίος αν και μόχθησε αρκετά, δεν του βγήκε το παιχνίδι, όπως άλλες φορές.

Στα μετόπισθεν άπαντες βαθμολογούνται με άριστα. Οι Στέργιος Ψιάνος και Δημήτρης Κοντοδήμος τα πήγαν περίφημα απέναντι στους Χαντί και Λαμπίν αντίστοιχα, ενώ οι Άγγελος Βέρτζος και Βασίλης Καρατζάς «έσβησαν» τον Ζάχορα, που δεν …ακούμπησε τη μπάλα, ενώ όποτε ο Ρομάνο προσπάθησε να μπει στην περιοχή ως κρυφός φορ είχαν έτοιμη την απάντηση.

Ήταν τόσο καλή η ανασταλτική λειτουργία της Νίκης, ώστε ο Ηλίας Βούρας να περάσει ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματα στη φετινή σεζόν, καθώς δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά να κάνει μια σπουδαία απόκρουση.

Ο Στέλιος Μανωλάς και ο συνεργάτης του Λεωνίδας Μπίλης παρουσιάστηκαν πολύ καλά «διαβασμένοι». Μελέτησαν τον τρόπο που αγωνίζεται ο Εργοτέλης και έστησαν αριστοτεχνικά την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Με την προχθεσινή της εμφάνιση η Νίκη έστειλε αισιόδοξα μηνύματα. Απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος όχι μόνο πήρε άνετα την ισοπαλία, αλλά θα μπορούσε να είχε κερδίσει το παιχνίδι αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια. Απ’ αυτό φαίνεται η ποιότητα που διαθέτει σαν ομάδα και σίγουρα είναι στο χέρι της να παίξει ακόμη καλύτερα στις επόμενες αγωνιστικές.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Τζανακάκης, Ρέντζας, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Μπουχαλάκης (23’ Κοζορώνης), Π. Ουέλινγκτον, Λαμπίν (62’ Χρυσοφάκης), Χαντί

(78’ Ευαγγέλου), Ρομάνο, Ζάχορα.

ΝΙΚΗ: Βούρας, Ψιάνος, Κοντοδήμος, Καρατζάς, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Χατζής, Σκούφαλης (77’ Τάντιτς), Λαλίν, Κυριάκος (89’ Ν. Ουέλινγκτον), Τζιώρας (62’ Παππάς).

 

Παράπονα των οπαδών

για την Αστυνομία

Ούτε στο μακρινό Ηράκλειο η Νίκη δεν αγωνίστηκε χωρίς συμπαράσταση. Στις εξέδρες του Παγκρήτιου βρέθηκαν περίπου 20 φίλαθλοι, οι οποίοι την υποστήριξαν με ιδιαίτερη θέρμη. Οι περισσότεροι ήταν εκδρομείς από το Βόλο, που έκαναν πολλά χιλιόμετρα για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας, ενώ το «παρών» έδωσαν και Βολιώτες φοιτητές που σπουδάζουν στην Κρήτη.

Ωστόσο οι φίλαθλοι της Νίκης εξέφρασαν πολλά παράπονα για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας του Ηρακλείου, η οποία για να τους επιτρέψει την είσοδο στο στάδιο τους ζήτησε να αφαιρέσουν τα διακριτικά. Επίσης δεν τους επιτράπηκε να απλώσουν και πανό που έφεραν μαζί τους.

Αντίθετα οι φίλαθλοι της Νίκης έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία της ΠΑΕ Εργοτέλης και των Κρητικών φιλάθλων, οι οποίοι τους φέρθηκαν άψογα. Μάλιστα προσπάθησαν να πείσουν τους αστυνομικούς να αλλάξουν γνώμη, χωρίς όμως αποτέλεσμα…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το