Κατηγορίες: Τοπικά

Στο μισό μέτρο το χιόνι στα Χάνια

Συνεχίζεται η κακοκαιρία, ίσως νιφάδες και στο Βόλο

Από 30 μέχρι 50 εκατοστά είχε φθάσει το ύψος του χιονιού στις κορυφές του Πηλίου χθες το απόγευμα, ενώ η χιονόπτωση συνεχιζόταν έντονη. Εφόσον συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξεκινήσει τη λειτουργία του και το Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες. Σε όλα τα πεδινά έβρεχε χθες, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται πάνω από τα 700 μέτρα. Πάντως στα ορεινά του Πηλίου, σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου, δεν σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς όλοι οι δρόμοι κρατούνταν ανοιχτοί από τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Εξάλλου κανονικά λειτουργεί και το Καταφύγιο με τιμές στα περυσινά επίπεδα, 12 ευρώ το άτομο για γκρουπ και 40 ευρώ το δίκλινο για μεμονωμένες κρατήσεις.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, αλλά και το επόμενο τριήμερο, με περιόδους όμως σχετικής βελτίωσης του καιρού, ενώ η θερμοκρασία Δευτέρα και Τρίτη θα πέσει κι άλλο.

Αναφορικά με την πρόγνωση για την εξέλιξη του καιρού την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει διάσταση μεταξύ των μετεωρολόγων. Ο λόγος είναι το γεγονός, ότι τις τελευταίες 24 ώρες  υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στην απεικόνιση των παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων, η οποία άπτεται των ζητημάτων στην παγκόσμια ροή των αεροχειμάρρων ή αυτό που για λόγους συντομίας ονομάζουμε “κυκλοφορία”.
Άλλα μοντέλα μιλούν για βελτίωση του καιρού Τετάρτη και Πέμπτη και άλλα για νέα επιδείνωση από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή 4 του μήνα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται αν αυτή θα είναι με βοριάδες ή νοτιάδες.

Ο μετεωρολόγος κ. Θ. Τακούδης προβλέπει σήμερα στη Μαγνησία συννεφιές κατά διαστήματα με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 200 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει –6 μέχρι 6.

Υπάρχει πιθανότητα για νιφαδόπτωση και εντός της πόλης του Βόλου τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αύριο πάλι προβλέπονται συννεφιές κατά περιόδους με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και υπάρχει πάλι η πιθανότητα για νιφαδόπτωση εντός της πόλης. Η θερμοκρασία στα επίπεδα του Σαββάτου.

Τη Δευτέρα θα κυριαρχήσει  σχετικά νεφελώδης καιρός στη Θεσσαλία, ωστόσο η θερμοκρασία πέφτει λίγο ακόμη, αφού οι άνεμοι στρέφονται σε καθαρά βόρειους. Έτσι θα σημειώνονται χιονόνερο ή χιόνι στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, καιρός που θα συνεχιστεί και την Τρίτη και μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από –7 μέχρι 3 βαθμούς Κελσίου, αν και το βόρειο ρεύμα εξασθενεί στο Αιγαίο.
Από την Πέμπτη 3/2 και κυρίως μέσα στη Παρασκευή 4/2, ένα πολύ βροχερό σύστημα επισκέπτεται τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά, η εξέλιξη του οποίου στη συνέχεια παραμένει άγνωστη, αν και θεωρείται περισσότερο πιθανό ο βροχερός καιρός (με πολλές χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας), να κρατήσει έως και τη Κυριακή 6/2, οπότε και θα περάσουμε σε σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Πάντως ο κ. Τακούδης εκφράζει επιφυλάξεις για την εν λόγω πρόγνωση, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ πιθανό η επιδείνωση αυτή να εξελιχθεί σε χιονοπτώσεις και στα πεδινά.

ΔΗΜΟ.Σ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Βολιώτισσα μουσικός Αγγελική Κοντοπούλου solist στην έναρξη  του 20ού Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

    Στο Ανοιχτό Θέατρο «Ειρήνη Παππά», στο Χιλιομόδι Κορινθίας, τη γενέτειρα της μεγάλης μας…

7 Ιουλίου 2024

Γιώτα Κούγιαλη “Είναι απορίας άξιο η δυναμική του θρύλου  που περιβάλλει το σπίτι των Λεχωνίων”

    Η Γιώτα Κούγιαλη γεννήθηκε στο Προμύρι Μαγνησίας και ζει στον Βόλο. Εργάστηκε στην…

7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη για ηχορύπανση – Αναζητείται η ιδιοκτήτρια

Συνελήφθη, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος…

7 Ιουλίου 2024

Ζωή Σαμσαρέλου “Το όραμα έγινε πραγματικότητα”

    Μια διεθνής παρουσία, η κ. Ζωή Σαμσαρέλου, μιλάει σήμερα στην κυριακάτικη «Θεσσαλία» για…

7 Ιουλίου 2024

Η Φιλίτσα Φραγκογεώργη στα ELT Excellence Awards – Χρυσό βραβείο για εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας 

    Η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας κ. Φιλίτσα Φραγκογεώργη βραβεύτηκε για τη διδασκαλία της αγγλικής…

7 Ιουλίου 2024

32χρονη άφησε την τελευταία της πνοή σε υδάτινο πάρκο

Μία 32χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε…

7 Ιουλίου 2024