Photo Gallery, Τοπικά

Στο μικροσκόπιο 8.000 πιστοποιητικά υγείας μαθητών

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ φαίνεται πως μπαίνουν οι ιδιώτες γιατροί στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία ειδικότερα, καθώς αναμένεται να προχωρήσει σε έλεγχο των ιατρικών πιστοποιητικών υγείας που προσκόμισαν οι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α’ Τάξη Δημοτικού

 

Γύρω στα 8.000 πιστοποιητικά από ιατρικές εξετάσεις σε μαθητές της Α’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας αναμένεται να σταλούν στο ΣΔΟΕ για να διαπιστωθεί, αν έχουν εκδοθεί αποδείξεις είσπραξης. Για αναντίστοιχη εξέλιξη με την πραγματικότητα έκανε λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ φαίνεται πως μπαίνουν οι ιδιώτες γιατροί στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία ειδικότερα, καθώς αναμένεται να προχωρήσει σε έλεγχο των ιατρικών πιστοποιητικών υγείας που προσκόμισαν οι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α’ Τάξη Δημοτικού.

Την περασμένη εβδομάδα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να αποστείλουν τα ιατρικά πιστοποιητικά που αποτελούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των μαθητών στο σχολείο, προκειμένου αυτά τα στοιχεία να προωθηθούν στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για φορολογικό έλεγχο.

Τα πιστοποιητικά που έχουν προσκομιστεί στα Δημοτικά της Μαγνησίας ίσως να αγγίζουν και τα 8000, καθώς τα «πρωτάκια» ανέρχονται στα 2.000 για τη φετινή σχολική χρονιά, ενώ οι εξετάσεις που πρέπει να έχουν κάνει, είναι από τον παιδίατρο, τον καρδιολόγο, τον οφθαλμίατρο και τον οδοντίατρο.

Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου είπε πως «ενημερωθήκαμε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας ότι θα πρέπει να ειδοποιήσουμε όλα τα σχολεία να προβούν στη διάθεση των πιστοποιητικών υγείας που τους έφεραν οι γονείς των μαθητών της Α’ Τάξης. Τα πιστοποιητικά θα πρέπει να είναι επικυρωμένα για να ελεγχθούν από το ΣΔΟΕ. Εμείς ήδη ενημερώσαμε τις σχολικές μονάδες του Νομού και αναμένουμε να τα παραλάβουμε μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Μάλιστα ήδη έχω αναθέσει σε αρμόδιο υπάλληλο να εκτελέσει την όλη εργασία της ενημέρωσης και της συγκέντρωσης των στοιχείων.

Επειδή τα πιστοποιητικά είναι πάρα πολλά, ενδεχομένως να μεταφερθούν στη Λάρισα σε κούτες με όχημα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση αλλά και την αμηχανία των γιατρών.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ματθαίος Δραμητινός, που ενημερώθηκε για την όλη εξέλιξη, τόνισε πως «θα υπάρξει αντίδραση από τον Ιατρικό Σύλλογο, ενώ κάτι ανάλογο έχει γίνει και σε άλλους Νομούς. Η εξέλιξη αυτή με τον έλεγχο των πιστοποιητικών υγείας είναι αναντίστοιχη με το τι ισχύει στην πραγματικότητα».

Συγκεκριμένα υπογράμμισε πως «υπάρχουν παιδίατροι που εξετάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τη βρεφική ηλικία τα παιδιά που τώρα είναι μαθητές, τα γνωρίζουν και ενδεχομένως να μην συμπεριλαμβάνουν ως ειδική επίσης τη χορήγηση του πιστοποιητικού υγείας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το