Photo Gallery, Αθλητισμός

Στο «μικροσκόπιο» του Ολυμπιακού ο Μιγιάτοβιτς

Ο Μάριο Μιγιάτοβιτς

Ο Κροάτης επιθετικός Μάριο Μιγιάτοβιτς προτάθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου και οι ιθύνοντες της ομάδας εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του. Φήμες για τον Καμερουνέζο Μπουμάλ και Βούλγαρο ποδοσφαιριστή. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους εν όψει της συμμετοχής τους στη Β’ Εθνική, η κλήρωση της οποίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Μπορεί στην επιθετική του γραμμή να θεωρείται πλήρης με την παρουσία των Γιενγκά, Ανιέτε, Μπακαγιόκο και Γαλάνη, αλλά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν θα πουν «όχι» αν προκύψει και κάποια άλλη αξιόλογη περίπτωση. Ίσως μία τέτοια να είναι του 32χρονου Κροάτη Μάριο Μιγιάτοβιτς που προτάθηκε στους «ερυθρόλευκους».

Ο Μιγιάτοβιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής με καλή επαφή με τα δίχτυα, ενώ θεωρείται εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι. Σε αυτό φυσικά τον βοηθά και το ύψος του που φτάνει το 1.92 μ. Γεννήθηκε στις 24/10/1980 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Όσιγιεκ. Στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα τριών ακόμη κροατικών ομάδων και συγκεκριμένα των Μπελίσκε, Σλάβεν Μπελούπο, Κάμεν Ίνγκραντ, πριν μεταπηδήσει στη Β’ κατηγορία της Αυστρίας και την Κότινγκμπρουν.

Από το 2006 έως το 2009 αγωνίστηκε στη ΛΑΣΚ Λιντς (81 συμμετοχές και 23 γκολ) με την οποία πανηγύρισε τον τίτλο της Β’ Αυστρίας το 2007, ενώ επόμενος σταθμός του ήταν η Αούστρια Λουστενάου. Το 2010 επέστρεψε στην Κροατία για λογαριασμό της Σλαβόνια Ποζένγκα, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Χοάνγκ Αν Γκία Λάι του Βιετνάμ.

Όπως είναι λογικό οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού εξετάζουν τα υπέρ και τα κατά μίας πιθανής μεταγραφής του Μιγιάτοβιτς. Ο Κροάτης κυριολεκτικά περνά από …μικροσκόπιο, ενώ εξελίξεις αναμένονται εντός των προσεχών ημερών και ιδιαίτερα από τη στιγμή που αναμένεται να  δοθεί από την ΕΠΟ παράταση μεταγραφών τόσο για τους «ερυθρόλευκους», όσο και για τους Καβάλα, Ηρακλή.

Πάντως, το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση του έμψυχου υλικού του. Σε ένα πρωτάθλημα με 40 αγώνες όπως θα είναι το φετινό της Β’ Εθνικής χρειάζεται να υπάρχουν περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, κυρίως στην αμυντική και τη μεσαία γραμμή. Την Κυριακή ανακοινώθηκε η απόκτηση του έμπειρου κεντρικού αμυντικού Θανάση Παλαιολόγου, αλλά θεωρείται επιτακτική ανάγκη να γίνουν και άλλες μεταγραφές, ώστε να «γεμίσει» το ρόστερ.

Μάλιστα χθες ακούστηκε ότι ο Ολυμπιακός εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον 23χρονο μέσο Ολιβιέ Μπουμάλ από το Καμερούν, που πέρυσι ανήκε στον Παναιτωλικό. Ο συγκεκριμένος παίκτης επρόκειτο να υπογράψει στην Καβάλα, αλλά η μεταγραφή αυτή «ναυάγησε». Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει πρόταση και σε Βούλγαρο παίκτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

Σε αναζήτηση

αντιπάλου για φιλικό

Θετικά στοιχεία έδειξε ο Ολυμπιακός στο νικηφόρο φιλικό του Σαββάτου με την Αναγέννηση Γιαννιτσών χωρίς φυσικά να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής του. Η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αφού ακόμη οι παίκτες δεν έχουν «δέσει» μεταξύ τους. Τα φιλικά παιχνίδια βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη αναζητείται ο επόμενος αντίπαλος. Μάλιστα έγινε σχετική πρόταση στον Πιερικό και αναμένεται η απάντηση από την ομάδα της Πιερίας.

Στο μεταξύ, χθες οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μία προπόνηση υπό τις οδηγίες του Γιώργου Βαζάκα και των συνεργατών του. Δεν γυμνάστηκε ο τραυματίας Τσιάτσιος, ενώ απών ήταν ο Μπακαγιόκο που άγνωστο για ποιο λόγο δεν επέστρεψε από την πατρίδα του, την Ακτή Ελεφαντοστού.

Τέλος, στον Ολυμπιακό περιμένουν και την κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Εκτός απροόπτου θα γίνει σήμερα, όπως δηλαδή έχει προγραμματιστεί, ενώ την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός της κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης.  

Στο ΕΑΚ οι άνδρες,

στη Νεάπολη οι «μικροί»

Οι επόμενες προπονήσεις της επαγγελματικής ομάδας του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν στο ΕΑΚ του Βόλου. Αυτό έχει ως συνέπεια να «μετακομίσει» η Ακαδημία του συλλόγου στη Νεάπολη για λίγες ημέρες. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο Ερασιτέχνης οι προπονήσεις των τμημάτων υποδομών που είναι προγραμματισμένες για σήμερα Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο θα γίνουν στο στάδιο της Νεάπολης. Επίσης γνωστοποιείται ότι συνεχίζονται οι εγγραφές στην Ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 6979002709 (κ. Νίκος Τσεκούρας). Υπεύθυνοι προπονητές είναι οι κ.κ. Θωμάς Μακρής, Δημήτρης Βαϊνάς, Νίκος Κίτσιος και Γιώργος Καραγιάννης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το