Ελλάδα, Πρώτο Θέμα (old)

Στο μικροσκόπιο οι ειδικοί λογαριασμοί ΑΕΙ/ ΤΕΙ

ΠΑΝΕΠΣΙΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε άλλο επίπεδο συνεχίζεται η κόντρα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επειτα από το μέτρο της διαθεσιμότητας, που έφερε τις δύο πλευρές αντιμέτωπες, τώρα ο υπουργός Παιδείας- με εντολή Αντώνη Σαμαρά- βάζει στο μάτι τους ειδικούς λογαριασμούς των Ιδρυμάτων.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Ερευνας όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για τα τελευταία πέντε οικονομικά έτη.

Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί είναι στο επίκεντρο των καταγγελιών που έχουν γίνει κατά καιρούς εις βάρος διοικήσεων Ιδρυμάτων- ιδιαίτερα της επαρχίας. Και αυτό γιατί αποτελούν ταμεία εκτός κρατικού προϋπολογισμού, σχετιζόμενους με τα κοινοτικά κονδύλια των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, πηγές από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν πως οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι λιγότεροι από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί. Συγκεκριμένα, δεν θα ξεπεράσουν τους 1.200 συνολικά.

Πηγή: Βήμα
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το