Photo Gallery, Τοπικά

Στο «κόκκινο» η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου

Ο Δήμος Βόλου διαθέτει μόνο 83 άτομα μόνιμο προσωπικό το οποίο συμμετέχει στην αποκομιδή των αστικών αποβλήτων και των απορριμμάτων της ανακύκλωσης

 

Στην πρόσληψη των συμβασιούχων έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να ανταποκριθεί εν μέρει στις ανάγκες της καθαριότητας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο ενιαίος Δήμος καλύπτει την αποκομιδή των απορριμμάτων με 83 άτομα και η πρόσληψη 60 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις δεν αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα, καθώς απαιτείται ο διπλάσιος αριθμός για την κάλυψη των αναγκών. Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΜΒ πιέζει για καθαρισμό των δρόμων από τα σκουπίδια και τα φύλλα, που μετατρέπουν τα φρεάτια σε «χωματερές».

Ο κίνδυνος πλημμύρας είναι ορατός με την πρώτη βροχόπτωση και τα φρεάτια επιβάλλεται να καθαριστούν άμεσα από τη ΔΕΥΑΜΒ, η οποία με τη σειρά της επιρρίπτει ευθύνες στη Διεύθυνση Καθαριότητας για την εικόνα που επικρατεί τους δρόμους.

Σε σημείο «μηδέν» βρίσκεται η Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Βόλου, ο οποίος εκτός από την έλλειψη προσωπικού για την αποκομιδή των αστικών αποβλήτων αντιμετωπίζει πρόβλημα και στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους ανακύκλωσης, ενώ προβληματική είναι η εικόνα των δρόμων και των πλατειών. Ο Δήμος των 1.200 ατόμων προσωπικό διαθέτει μόνο 83 άτομα μόνιμο προσωπικό το οποίο συμμετέχει στην αποκομιδή των αστικών αποβλήτων και των απορριμμάτων της ανακύκλωσης. Από το Βόλο απουσιάζουν επίσης 700 κάδοι που έχουν καεί από «διαμαρτυρίες» διαφόρων ομάδων δημοτών και υπολογίζεται ότι από μέρα σε μέρα θα γίνει προμήθεια 250 κάδων. Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών γίνεται κάθε δεύτερη ημέρα και τα τέσσερα πλυντήρια κάδων έχουν «σκουριάσει» καθώς σπανίως χρησιμοποιούνται λόγω έλλειψης προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι κάδοι πλένονται κάθε 20 ημέρες, παρότι οι θερμοκρασίες χτυπούν «κόκκινο».

Ο Βόλος διαθέτει 2.350 πλαστικούς κάδους χωρητικότητας 1.100 λίτρων και 100 κάδους των 600 λίτρων. Για τη μεταφορά των απορριμμάτων ο Δήμος διαθέτει 47 απορριμματοφόρα για τα οικιακά απορρίμματα, ενώ έχει στη διάθεσή του «πέντε» φορτηγά και τέσσερις φορτωτές.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μπάμπης Τσαμπάζης, τόνισε πως ο Δήμος Βόλου δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα με την ανακύκλωση εάν διέθετε προσωπικό και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ανάθεσης του έργου σε ιδιώτη καθώς κάτι τέτοιο θα εγκυμονούσε τον κίνδυνο αλλαγής των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Για τον τομέα της ανακύκλωσης ο Δήμος επιβάλλεται να προμηθευτεί ακόμη 400 κάδους αποκλειστικά για την πόλη του Βόλου και για την αποκομιδή χρησιμοποιούνται τέσσερα απορριμματοφόρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το