Photo Gallery, Τοπικά

Στο επίκεντρο η βελτίωση οδικής σύνδεσης Βελεστίνου

Σε φάση ολοκλήρωσης έχει εισέλθει η μελέτη για τη βελτίωση του οδικού τμήματος σύνδεσης του Βελεστίνου με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την πόλη του Βόλου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η μελέτη μετά την ολοκλήρωση των γεωτεχνικών ερευνών και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του δρόμου αναμένεται να παραδοθεί εντός του καλοκαιριού και η δημοπράτηση του έργου θα γίνει το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση των παρεμβάσεων, είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένο και δεσμευμένο, ακόμη και αν φτάσει συνολικά τα 10 εκ. ευρώ. Στο μεταξύ, στις προθέσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να δρομολογηθεί η ασφαλτόστρωση και άλλων κεντρικών οδών στην πόλη του Βόλου, καθώς από την προηγούμενη εργολαβία που υλοποιήθηκε, έμεινε αδιάθετο λόγω της έκπτωσης που προσέφερε ο εργολάβος το συνολικό ποσό των 323.000 ευρώ.

Να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που παρατηρούνται στο κυματοειδές οδόστρωμα του οδικού τμήματος σύνδεσης του Βελεστίνου με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και την πόλη του Βόλου επιχειρεί να βάλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη σύνταξη σχετικής μελέτης και την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών.

Να αναφερθεί ότι αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η επεξεργασία των στοιχείων από τις γεωτεχνικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα μέτρα αποκατάστασης του φαινομένου, που παρατηρείται στο δρόμο με το κυματοειδές οδόστρωμα.

Το προηγούμενο διάστημα υλοποιήθηκαν οι απαιτούμενες γεωτεχνικές εργασίες και εργαστηριακές δοκιμές που απαιτούνται για να καταστεί δυνατή η βελτίωση του υφιστάμενου οδικού τμήματος σύνδεσης του Βελεστίνου με τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και την πόλη του Βόλου (μήκους 1,5 km περίπου), το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένες αστοχίες του οδοστρώματος της κύριας αρτηρίας, αλλά και των παραπλεύρων οδών. Τα αποτελέσματα της υπόψη γεωτεχνικής έρευνας χρησιμοποιούνται προκειμένου να εκπονηθεί η αντίστοιχη γεωτεχνική μελέτη, που έχει ανατεθεί μετά από διαγωνισμό, τα συμπεράσματα της οποίας θα οδηγήσουν στην κατανόηση και την οριστική λύση του προβλήματος.

Ήδη έχει γίνει η εκτέλεση τριών δειγματοληπτικών γεωτρήσεων συνολικού βάθους 54 μέτρων προκειμένου να διατρηθεί το επίχωμα και το υπέδαφος θεμελίωσης του επιχώματος σε βάθος τέτοιο, ώστε να διερευνηθεί γεωτεχνικά η ζώνη υπεδάφους που επηρεάζεται από τα φορτία του επιχώματος, πέντε ερευνητικών φρεάτων βάθους 4 μέτρων προκειμένου να διερευνηθούν οι γεωτεχνικές συνθήκες στη βάση και το σώμα του επιχώματος – οδόστρωμα, καθώς και εργαστηριακές δοκιμές σε κατάλληλα επιλεγμένα δείγματα που προέκυψαν από τις γεωτεχνικές έρευνες (δοκιμές κατάταξης εδάφους, προσδιορισμού φυσικής υγρασίας, C.B.R., Proctor, κ.ά.).

Να αναφερθεί ότι οι γεωτεχνικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν στις θέσεις όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες αστοχίες του οδοστρώματος επί της κυρίας αρτηρίας της οδού στο οδικό τμήμα της Ε.Ο. Βελεστίνου – Βόλου και συγκεκριμένα από το ύψος της διασταύρωσης του Στρατοπέδου ΠΕΒ έως το ύψος της Χαλυβουργίας Ελλάδος Α.Ε. (συνολικό μήκος 2000 m περίπου).

Όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το συνολικό ποσό που θα απαιτηθεί για την υλοποίηση των παρεμβάσεων, είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένο και δεσμευμένο, ακόμη και αν φτάσει συνολικά τα 10 εκ. ευρώ. Εκτιμάται ότι η μελέτη πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου καλοκαιριού και η δημοπράτηση του έργου για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων το φθινόπωρο.

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης για να οδηγηθούμε σε μέτρα αποκατάστασης του οδοστρώματος. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς που διέρχονται από το συγκεκριμένο οδικό άξονα. Υπάρχει δεσμευμένη πίστωση για το έργο και θα υλοποιηθεί όσο και αν κοστίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός.

Νέες ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του Βόλου

Στο μεταξύ, στις προθέσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να δρομολογηθεί η ασφαλτόστρωση και άλλων κεντρικών οδών στην πόλη του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προηγούμενη εργολαβία για την ασφαλτόστρωση της Δημητριάδος, της Αναλήψεως, της Ιάσονος και άλλων κεντρικών αρτηριών, έμεινε αδιάθετο λόγω της έκπτωσης που προσέφερε ο εργολάβος το συνολικό ποσό των 323.000 ευρώ. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο προγραμματισμός των νέων ασφαλτοστρώσεων σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Βόλου – Βορείων Σποράδων, μετά την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν σε δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το