Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Στο δρόμο 45χρονος και ο 6χρονος γιος του

Αγώνα δίνει ο πατέρας από τον Κισσό, που πυρκαγιά κατέστρεψε το σπίτι του


 

Το πιο σκληρό της πρόσωπο έδειξε η ζωή σε έναν 45χρονο αγρότη από τον Κισσό που μεγαλώνει μόνος του, με πενιχρά μέσα, το εξάχρονο παιδί του, άτομο με ειδικές ανάγκες.

Από προχθές το βράδυ έμειναν άστεγοι, μετά από πυρκαγιά, που ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, και κατέστρεψε το σπίτι τους. Σήμερα ο 45χρονος αναζητά στέγη προσωρινή για το παιδί του, μέχρι ο ίδιος να αποκαταστήσει τις ζημιές στο σπίτι του που καταστράφηκε ολοσχερώς και όλες οι ελπίδες έχουν εναποτεθεί στην Εκκλησία, που έδειξε ενδιαφέρον για να περιθάλψει τον εξάχρονο, με την προϋπόθεση να βρεθεί το κατάλληλο περιβάλλον.

Προχθές το απόγευμα και ενώ ο 45χρονος εργαζόταν μαζί με την ηλικιωμένη μητέρα του στο περιβόλι τους, βλέπει το σπίτι του να τυλίγεται στις φλόγες. Συνειδητοποιεί ότι μέσα βρίσκεται ο εξάχρονος γιος του, που είναι ανήμπορος να αντιδράσει και σπεύδει να τον βγάλει έξω από το σπίτι. Λίγα λεπτά αργότερα κατέρρευσε η στέγη.

Το σπίτι, ένα παλιό πέτρινο οίκημα, καταστράφηκε ολοσχερώς και όταν κατέφθασε η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να περισώσει τίποτα. Πατέρας και γιος μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν έκκληση να βοηθηθεί η οικογένεια.

«Είδαμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες του πατέρα να σώσει το παιδί του από τη φωτιά, όπως τον βλέπουμε να παλεύει μόνος του για να το ζήσει. Από το σπίτι έμειναν μόνο τέσσερα ντουβάρια και τίποτα άλλο, μια οικογένεια με τόσα προβλήματα έμεινε στο δρόμο. Ο άνθρωπος είναι αγωνιστής και θα τα καταφέρει, αλλά πρέπει να βοηθηθεί για να σταθεί στα πόδια του. Η κατάστασή τους είναι δύσκολη γιατί είναι ιδιαίτερη και η περίπτωση του παιδιού» τονίζουν οι γείτονες.

Πατέρας και γιος έμειναν προχθές στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, αλλά όταν πάρουν εξιτήριο δεν θα έχουν πού να στραφούν, μιας και ο 45χρονος φιλοξενεί στο σπίτι και τη μητέρα του, που επίσης έμεινε άστεγη. Χθες, ημέρα απεργίας, ενημερώθηκε η Πρόνοια για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και έγινε προσπάθεια να κινητοποιηθούν φορείς που θα μπορούσαν να δώσουν βοήθεια, ωστόσο πρέπει να βρεθεί κατάλληλος χώρος για το εξάχρονο και τα ιδρύματα έχουν τις πόρτες κλειστές, αφενός λόγω της υπερπληθώρας των παιδιών που φιλοξενούν, αφετέρου λόγω έλλειψης κατάλληλου τμήματος για την παροχή ανάλογων υπηρεσιών.

Η ηλικιωμένη μητέρα του 45χρονου, θα φιλοξενηθεί σε συγγενικό σπίτι.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΔΕΥΑΜΒ

Ουρά είχε σχηματιστεί το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ όπου γίνονται οι πληρωμές. Στις 12…

3 Ιουλίου 2024

Επίσκεψη της Γεωργίας Μποντού-Τοκαλή στην Πομόριε, πόλη αδελφοποιημένη με τη Νέα Αγχίαλο

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στην Πομόριε της…

3 Ιουλίου 2024

Απάντηση Δήμου Βόλου στον Νίκο Παπαπέτρο “Ως Δημοτική Αρχή αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την τελική της απόφαση”

Ο Δήμος Βόλου, σε ανακοίνωση απάντηση στον Νίκο Παπαπέτρο αναφέρει: Αναφορικά με το νέο παραλήρημα…

3 Ιουλίου 2024

Ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Η Ελληνική λέξη «κωλοτούμπα» έχει καθιερωθεί πλέον στο…

3 Ιουλίου 2024

Εκδήλωση «μνήμης» για τα 100 χρόνια από την ανταλλαγή πληθυσμών Ελλάδας-Τουρκίας – Πολιτιστικό διήμερο με ημερίδα και συναυλία

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας…

3 Ιουλίου 2024

«Από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας στους Σοφάδες Καρδίτσας» σε τιμητική εκδήλωση

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με τη «Μαγνήτων Κιβωτό, για τη…

3 Ιουλίου 2024