Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού η τελική πρόταση για την ανάπλαση της πλατείας

 

Η Βιοκλιματική Αναβάθμιση της πλατείας του Αλμυρού είναι το σημαντικότερο θέμα που θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

 

 

 

Θα παρουσιαστεί από τους μελετητές την προσεχή Πέμπτη

 

 

 

Με σημαντικότερο θέμα την παρουσίαση της οριστικής πρότασης των αρχιτεκτονικών και βιοκλιματικών μελετών του έργου «Βιοκλιματική Αναβάθμιση πλατείας και περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού» και την έγκρισή της, συγκαλείται την προσεχή Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

 

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

Στην ίδια συνεδρίαση θα τεθεί προς έγκριση η αναμόρφωση του προϋπολογισμού των εσόδων και εξόδων του Δήμου οικον. έτους 2011 όπως και η τροποποίηση ρυμοτομικού – σχεδίου πόλης Αλμυρού στο οικοδομικό τετράγωνο (Ο.Τ.) που περικλείεται από τις οδούς Βασ. Παύλου – Χρ. Σμύρνη – Ιωνίας και Τρ. Αργυροπούλου.

Σύμφωνα με την εισήγηση, «στο εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως Αλμυρού στη συμβολή των οδών Τρ. Αργυροπούλου – Βασ. Παύλου και Χρυσ. Σμύρνης υπάρχει δημοτική έκταση όπου έχει διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου. Η έκταση όμως αυτή δεν είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος πρασίνου. Επίσης σ’ αυτή την έκταση έχουν πρόσωπο δύο ιδιοκτησίες, οι οποίες θεωρούνται ότι είναι «τυφλές» και ως εκ τούτου μη άρτιες και οικοδομήσιμες. Ήδη στο πρόσωπο αυτών των ιδιοκτησιών και μεταξύ των οδών Χρυσ. Σμύρνης και Τρ. Αργυροπούλου υπάρχει διαμορφωμένος δρόμος (χωρίς να είναι πλήρως διανοιγμένος με σταθερό πλάτος).

Έτσι προτείνεται η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου προκειμένου να αναγνωριστεί ο δρόμος μεταξύ των οδών Χρυσ. Σμύρνης και Τρ. Αργυροπούλου ως δημοτική οδός με πλάτος 5 μ., να τακτοποιηθούν και να αποκτήσουν πρόσωπο δύο ιδιοκτησίες, καθώς επίσης και ο χώρος πρασίνου που ήδη λειτουργεί έτσι για πολλά χρόνια να θεσμοθετηθεί με αυτή τη χρήση».

Επίσης θα συζητηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα η διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην παραλιακή οδό Αμαλιάπολης, για ορισμένο χρονικό διάστημα, κατά τη θερινή περίοδο και θα τεθούν προς έγκριση μελέτες για έργα όπως  «Αποκατάσταση Δασικών δρόμων Π. Πλατάνου – Μπακλαλί», πρ/σμού δαπάνης 12.200,00 €, «Αποκατάσταση βατότητας Αγροτικής οδού ΖΗΡΕΛΙΑ – ΜΠΑΚΛΑΛΙ, πρ/σμού δαπάνης 12.400,00 €, έγκριση της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων πόλεως Αλμυρού», του 1ου ΑΠΕ (Αναθεωρημένος Πίνακας Εργασιών) του έργου «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Κωφών», του 1ου ΑΠΕ του έργου «Εσωτερική Οδοποιία Αλμυρού (Β΄ Φάση)», έγκριση «Πρωτοκόλλων Παραλαβής διαφόρων εργασιών» του Δήμου έτους 2010 κ.ά.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς για λαϊκές αγορές, καθώς με το νόμο «Καλλικράτη», η αρμοδιότητα χορήγησης των παραγωγικών αδειών περιήλθε στους Δήμους. Η Επιτροπή, σύμφωνα με την εισήγηση, θα αποτελείται από: 1) τον Δήμαρχο ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή τον Πρόεδρο του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας, αναπληρούμενο από ένα μέλος του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου, οριζόμενο από το Δημοτικό ή Κοινοτικό Συμβούλιο, ο οποίος προεδρεύει.

2) Τον γεωπόνο γεωργικών εφαρμογών ή γεωργικής ανάπτυξης που υπηρετεί στο πλησιέστερο προς το Δήμο ή Κοινότητα γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης

3) Τον Πρόεδρο του οικείου Αγροτικού Συλλόγου.

Στην ίδια συνεδρίαση θα αποφασιστεί και η επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, καθώς σύμφωνα με το νόμο «με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, περιλαμβανομένων και των εκκλησιαστικών, σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου ή της Κοινότητας, σε τοπικά παραρτήματα οργανώσεων πανελλήνιας δράσης, που αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, καθώς και σε  πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στους οικείους Δήμους ή Κοινότητες για την πραγματοποίηση κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η απόφαση λαμβάνεται εφόσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον οικείο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα και μισό εκατοστό (1,5%) των τακτικών εσόδων του. Η διάταξη του τελευταίου εδαφίου δεν έχει εφαρμογή, εφόσον τα ποσά των χορηγούμενων ενισχύσεων από τους Δήμους και Κοινότητες προς τους παραπάνω φορείς  προέρχονται από έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις».

Στον προϋπολογισμό του Δήμου Αλμυρού έχει γραφεί σχετική πίστωση.

Τέλος, θα γίνει ορισμός μελών του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, θα αποφασιστεί η μεταβίβαση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού από τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού στο Ν.Π.Δ.Δ. και θα εξεταστούν αιτήματα αδειοδότησης κτηνοτροφικών μονάδων.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Περιοδεία Μειμαράκη – Ζαμπούκα στη Θεσσαλία

Η έμφαση που δίνει η ΝΔ στη Θεσσαλία σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι γνωστή.…

29 Μαΐου 2024

Η Ζ. Μακρή στην Κόρινθο με Μητροπολίτη, Αντιπεριφερειάρχη, στελέχη εκπαίδευσης και κομματικά στελέχη

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε, ως…

29 Μαΐου 2024

Σε εξέλιξη οι εκλογές για τους δασκάλους και νηπιαγωγούς στη Μαγνησία (photos,video)

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 1.300 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων από τα νηπιαγωγεία και τα…

29 Μαΐου 2024

Θεραπεύτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής ασθενής με διαβήτη τύπου 2

Ερευνητές από την Κίνα ανακοίνωσαν πως θεράπευσαν ασθενή με διαβήτη για πρώτη φορά στην ιστορία…

29 Μαΐου 2024

Πανελλήνιες 2024: Οδηγίες για τους υποψηφίους – Τι πρέπει να έχουν μαζί τους και τι απαγορεύεται

Ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 30 Μαΐου για τα ΕΠΑΛ και μεθαύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου για τα…

29 Μαΐου 2024

Συνελήφθη 44χρονος για ηχορύπανση

Συνελήφθη, σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας 44χρονος…

29 Μαΐου 2024