Photo Gallery, Αθλητισμός

Στο Βόλο χτυπά η καρδιά του χάντμπολ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στην Παραλία (φωτό Π. Γιάνναρος)

Μία σημαντική αθλητική διοργάνωση φιλοξενεί ο Βόλος από την περασμένη Δευτέρα. Πρόκειται για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα χειροσφαίρισης μίνι κοριτσιών, καθώς και το πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος μίνι αγοριών, που πραγματοποιούνται αντίστοιχα στα κλειστά γυμναστήρια του ΕΑΚ και της Νέας Ιωνίας. Σε αυτά μετέχει και ο Κένταυρος Αγριάς, εκπροσωπώντας το χάντμπολ της Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Στα κορίτσια οι συμμετοχές είναι 10. Ο Κένταυρος είναι στον Β’ όμιλο, όπως και οι: ΓΑΣ Καματερού, Φέρων, Κωνσταντινουπολίτες και Ακρίτες Νευροκοπίου, ενώ στον Α’ όμιλο μετέχουν οι: Ν. Ιωνία, Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Δράμα, Φαίακας Κέρκυρας, Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης.

Στα αγόρια μετέχουν συνολικά εννέα σωματεία και ο Κένταυρος τοποθετήθηκε στον Β’ όμιλο όπου έχει ως αντιπάλους τους: Φίλιππο Βέροιας (2), ΠΑΟΚ, Ζαφειράκη Νάουσας και ΧΑΝΘ, ενώ στο Α’ γκρουπ κληρώθηκαν οι: Φίλιππος Βέροιας (1), Αμύντας, Φαίακας Κέρκυρας και Δράμα. Οι αγώνες στα δύο κλειστά γυμναστήρια ξεκινούν στις 9 το πρωί και ολοκληρώνονται βράδυ, ενώ οι αγώνες κατάταξης θα διεξαχθούν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.

Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και τα παιχνίδια παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σύμφωνος με την παραπάνω άποψη είναι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Κώστας Κότσιρας, που βρίσκεται στο Βόλο και παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το θέαμα που παρακολουθούμε. Τα παιδιά μετέχουν για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους πρωτάθλημα και ανταποκρίνονται θετικά. Σε αυτό συντελεί και η άριστη φιλοξενία. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τη διοργάνωση είναι δίπλα στις ομάδες και τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες και φροντίζουν να μην τους λείπει τίποτα. Έτσι, μας κάνουν να θέλουμε να ξαναέρθουμε στο Βόλο, ενώ από την πλευρά τους τα παιδιά βγάζουν ιδιαίτερο πάθος μέσα στο γήπεδο και σε πολλές περιπτώσεις υπερβάλουν εαυτούς».

Μετά την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μίνι αγοριών και κοριτσιών θα ακολουθήσει στο Βόλο το Πανελλήνιο Παμπαίδων, που θα αρχίσει το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη: «Θα είναι ένα επίσης ενδιαφέρον πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 23 ομάδων από όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά. Μάλιστα το «παρών» θα δώσει και η ομάδα του Διομήδη Άργους που φέτος χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της ευρωπαϊκό κύπελλο σε επίπεδο ανδρών. Αυτοί οι άνδρες κάποτε έπαιζαν στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Από εκεί ξεκίνησαν και αυτοί», τόνισε ο κ. Κότσιρας, που στη συνέχεια εξήγησε το σκεπτικό της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος για την ανάθεση των πρωταθλημάτων στο Βόλο:

«Ο Βόλος επιλέχθηκε για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος, ενώ και οι άνθρωποι που συναντήσαμε εδώ μας έδειξαν ότι ήθελαν πολύ τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και ο Δήμος Βόλου στάθηκαν αρωγοί στην όλη προσπάθεια από την πρώτη στιγμή.

Επιπλέον η ΟΧΕ είναι μία υγιέστατη ομοσπονδία. Δεν χρωστά πουθενά, ενώ δεν υπάρχει και αντιπολίτευση, αφού όλοι οι παράγοντες είναι μία «γροθιά». Έτσι, μπορεί να διοργανώνει αγώνες στην ελληνική περιφέρεια και όχι μόνο στην Αθήνα. Τέλος, θέλαμε να φέρουμε τους αγώνες στο Βόλο αναγνωρίζοντας και την αδικία που υπέστη ως πόλη με την αφαίρεση των Μεσογειακών αγώνων του 2013. Ελπίζω ότι συμβάλουμε αρκετά στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού του Βόλου, αφού στα πρωταθλήματα που φιλοξενεί η πόλη μετέχουν περίπου 650 αθλητές και αθλήτριες, 100 είναι οι συνοδοί, ενώ στο Βόλο ταξίδεψαν και αρκετοί συγγενείς των παιδιών που ήρθαν να δουν από κοντά τις προσπάθειές τους και να τα χειροκροτήσουν».

Τα χθεσινά αποτελέσματα

Τα χθεσινά αποτελέσματα στα κορίτσια είναι τα κάτωθι: Δράμα-Φαίακας 15-22, Ν. Ιωνία-Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών 12-19 (Α’ όμιλος), Κωνσταντινουπολίτες-Κένταυρος Αγριάς 30-11, Καματερό-Φέρων 23-12 (Β’ όμιλος). Η ομάδα του Κενταύρου θα παίξει σήμερα στις 9.30 το πρωί στο ΕΑΚ με αντίπαλο τη Δράμα σε αγώνα κατάταξης.

Για τον 2ο όμιλο των αγοριών χθες είχαμε: Ζαφειράκης Νάουσας-Κένταυρος Αγριάς 27-18 και Φίλιππος Βέροιας-ΠΑΟΚ 25-18. Σήμερα στις 5 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας τα αγόρια του Κενταύρου θα παίξουν στον αγώνα για τις θέσεις 7-8.

Διαφήμιση του χάντμπολ

στην Παραλία

Χθες το απόγευμα στην Παραλία του Βόλου πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση που αποτέλεσε διαφήμιση για το άθλημα της χειροσφαίρισης. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε τουρνουά street handball όπου δικαίωμα συμμετοχής είχαν παιδιά από έξι ετών και πάνω. Το τουρνουά προσέλκυσε το ενδιαφέρον των περαστικών που εκφράστηκαν με κολακευτικά σχόλια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το