Photo Gallery, Αθλητισμός

Στο Βόλο τα τελικά του πόλο εφήβων

Η ομάδα του Ο.Υ.Κ.Β. θα διεκδικήσει μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Τα κολυμβητήρια του Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος» και της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» θα φιλοξενήσουν από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου την τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης εφήβων (γεννηθέντες το 1995 και νεώτεροι) μετά από σχετική απόφαση της ΚΟΕ. Δέκα ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους θα δώσουν το «παρών» και μεταξύ αυτών ο Ο.Υ.Κ.Β. που διεκδικεί μία θέση στο βάθρο των νικητών.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Μεγάλη επιτυχία χαρακτηρίζεται για τον Βόλο η ανάληψη της τελικής φάσης του πρωταθλήματος πόλο εφήβων. Αρχικά η ΚΟΕ είχε δώσει τους αγώνες στην Αθήνα, αλλά η επιμονή των ανθρώπων του Ο.Υ.Κ.Β. και του Δήμου Βόλου έφερε τα τελικά στα κολυμβητήρια «Ιάσων Ζηργάνος» και «Βασίλης Πολύμερος». Έτσι οι αθλητές που ουσιαστικά αποτελούν το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης θα δώσουν το αγωνιστικό τους ραντεβού στη Μαγνησία από τις 30/6 έως τις 3/7. Μετά την κλήρωση που έγινε στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ο Ο.Υ.Κ.Β. θα βρίσκεται στον Α’ όμιλο και θα έχει αντιπάλους τους Ν.Ο. Βουλιαγμένης, Παλαιό Φάληρο, ΠΑΟΚ και Ν.Ο. Λάρισας, ενώ τον Β’ όμιλο συγκροτούν οι Πανιώνιος, Ολυμπιακός Πειραιώς, Γλυφάδα, Παναθηναϊκός και Ν.Ο. Χανίων. Οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου προκρίνονται στην πρώτη τετράδα και θα αγωνιστούν χιαστί στους ημιτελικούς. Από κει και πέρα έγινε γνωστό πως τόσο ο τελικός, όσο και ο μικρός τελικός θα διεξαχθούν στο κολυμβητήριο Βόλου, ενώ σε αυτό της Νέας Ιωνίας οι αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-10.

Στην πόλη του Βόλου θα φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες 200 περίπου αθλητές ενώ αναμένονται εκατοντάδες επισκέπτες για το συγκεκριμένο διάστημα. Αυτή την στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την προετοιμασία των αγώνων από τους ανθρώπους του Ο.Υ.Κ.Β. ο οποίος έχει αναλάβει την υποχρέωση της φιλοξενίας της διοργάνωσης με μεγάλους συμπαραστάτες την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου, αλλά και ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας που προτίθενται να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

Αγωνιστικά ο Ο.Υ.Κ.Β. έχει τις δυνατότητες διάκρισης. Μάλιστα η τωρινή ομάδα εφήβων του είναι σχεδόν η ίδια που πριν δύο χρόνια κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα Παίδων, ενώ και στις δύο προηγούμενες φάσεις του φετινού πρωταθλήματος έδειξε ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Στην πρώτη κέρδισε με άνεση τους ΝΟΒΑ, Κ.Ο. Καρδίτσας, ΟΕΑ/ΝΑΒ και Ν.Ο. Λάρισας, ενώ στην δεύτερη γνώρισε μόνο μία ήττα από τη Βουλιαγμένη σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ενώ νίκησε κατά σειρά τους Ηλυσιακό, Ηλιούπολη, Ν.Ο. Χίου και Ιωνικό.

«Φέτος προσπαθήσαμε να κάνουμε την υπέρβαση δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για την ομάδα μας αφού για πρώτη φορά θα αγωνιστούμε σε τελική φάση στην έδρα μας. Πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε ψηλά. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και μπορούν να κοντράρουν οποιαδήποτε άλλη ομάδα» δήλωσε ο προπονητής της ομάδας του Βόλου κ. Τάσος Μαρινάγης. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι στις δύο προηγούμενες φάσεις του πρωταθλήματος χρησιμοποιήθηκαν για λογαριασμό του Ο.Υ.Κ.Β. 20 πολίστες που είναι οι: Βασίλης Παπαδημητρίου, Μανώλης Πάκος (τερματοφύλακες), Γιάννης Ιωαννίδης, Αργύρης Μαρασλής, Αποστόλης Πέτσης, Χρήστος Δανιηλίδης, Βαγγέλης Τσιμπογιάννης (αμυντικοί), Γιώργος Μαρινάγης, Θάνος Τσαμπάζης, Κώστας Παπαναστασίου, Κώστας Αγιώτης, Χρήστος Χατζόπουλος, Νίκος Ιωάννου, Δημήτρης Τσιανάκας, Κώστας Καραΐσκος, Τάσος Καλιτζαίος, Χρήστος Ξηρός (περιφερειακοί), Μάριος Χατζηγούλας, Νίκος Κουφός, Στέργιος Παπαβασιλείου (φουνταριστοί).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το