Κόσμος

Στο Βερολίνο η «πρεμιέρα» του Ιταλού νέου πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα

Με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί Ενρίκο Λέτα, ξεκινώντας από τη Γερμανία την περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνησή του σε Βουλή και Γερουσία.

Στο πρόγραμμα του νέου πρωθυπουργού βρίσκονται το Παρίσι και οι Βρυξέλλες. Ο Λέτα θα φτάσει στο Βερολίνο το απόγευμα και θα επισκεφθεί την καγκελαρία νωρίς το βράδυ.

Αναλαμβάνοντας την ιταλική διακυβέρνηση, ο Λέτα υπογράμμισε ότι μόνο με δημοσιονομική προσαρμογή και χωρίς πολιτικές για στήριξη της ανάπτυξης η Ιταλία «πεθαίνει». Στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της ιταλικής Βουλής, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ ως προς τον προϋπολογισμό και τη δημοσιονομική κατάσταση, όμως ταυτόχρονα έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι η «ανάκαμψη δεν μπορεί πια να περιμένει».

Αυτό είναι και το μήνυμα που θα μεταφέρει στην περιοδεία-εξπρές που θα πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας σε Βρυξέλλες, Παρίσι και Βερολίνο, ζητώντας από τους κοινοτικούς εταίρους πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και επαναβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τις ιταλικές δεσμεύσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το