Photo Gallery, Τοπικά

Στο Αυτόφωρο 21χρονη για τα επεισόδια

Παραπέμπεται η μία εκ των δύο συλληφθέντων μετά τις πορείες για το Πολυτεχνείο (φωτό αρχείου)

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκε να δικαστεί σήμερα μία 21χρονη, η οποία συνελήφθη προχθές στο Βόλο, για τα επεισόδια στη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο. Ο Εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε σε βάρος της χθες δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, για απλή διατάραξη κοινής ειρήνης. Η κράτησή της διατηρείται, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, έως σήμερα, που θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Ο άλλος συλληφθείς, ένας 24χρονος, είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες και κακουργηματικού χαρακτήρα και την Πέμπτη θα απολογηθεί στον Ανακριτή. Ώς τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Αριστεριστές είχαν συγκεντρωθεί χθες το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας την απελευθέρωσή τους. Τα μέτρα ασφαλείας της συνοδείας των δύο συλληφθέντων ήταν αυστηρά, σημειώνεται δε πως επικεφαλής ήταν ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Απ. Αλαμάνας.

Στα προχθεσινά επεισόδια έγιναν τέσσερις προσαγωγές, από τις οποίες για δύο άτομα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες φέρονται να πετούσαν πέτρες και μάρμαρα στους αστυνομικούς στην οδό Δημητριάδος και Κουμουνδούρου. Ένας μάλιστα από τους συλληφθέντες, όπως τονίζουν συνήγοροί του, είχε τραυματιστεί από κτύπημα αστυνομικού κατά την ώρα της σύλληψής του. Αργά τη νύχτα του Σαββάτου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια επέστρεψε στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τα επεισόδια, περιορισμένης ωστόσο έκτασης, έγιναν μετά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων και αφού η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην πορεία είχε αποχωρήσει. Ομάδα 200 περίπου κουκουλοφόρων αποκόλλησε μάρμαρα από τις εισόδους τραπεζικών υποκαταστημάτων και πεζοδρόμια και τα εκσφενδόνισε εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ. Οι τελευταίοι για να τους σταματήσουν, έριξαν κροτίδες λάμψης.

Έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 200 περίπου άτομα βρίσκονταν συγκεντρωμένα έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των αστυνομικών και ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Τελικά αποχώρησαν, αφού δικηγόροι μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση και είχαν επικοινωνία με την ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας προκλήθηκαν φθορές και ζημιές σε καταστήματα, όπου οι αριστεριστές έσπασαν με χοντρά ξύλα που κρατούσαν, δύο κάμερες από τη Eurobank και την AtticaBank.

Η άποψη της Αστυνομίας

Σε δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρεται ότι «στo πλαίσιο εορτασμού της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με πρωτοβουλία πολιτικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων, κινήσεων και πρωτοβουλιών, πραγματοποιήθηκε προχθές (17-11-2012) το απόγευμα στο Βόλο, πορεία η οποία διήλθε μέσω κεντρικών οδών της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πορείας, 150 περίπου άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν, προέβησαν στην κατά περίπτωση τέλεση των αδικημάτων της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Στάσης», «Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης», «Παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων» και των «Διακεκριμένων Φθορών».

Ειδικότερα, τα άτομα αυτά έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη, κουκούλες και μαντήλια και κρατώντας ευμεγέθη κοντάρια, αποκόλλησαν εξωτερική κάμερα τράπεζας και έσπασαν μάρμαρα από πεζοδρόμια και εισόδους πολυκατοικιών και τραπεζικών καταστημάτων. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν βίαια και απρόκλητα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, εκσφενδονίζοντας μάρμαρα και πέτρες και κρατώντας κοντάρια και ρόπαλα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις έγινε η χρήση των αναγκαίων μέσων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις και συνελήφθησαν ένας 24χρονος και μία 21χρονη Έλληνες. Από τους συλληφθέντες ο 24χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα και αντιασφυξιογόνα μάσκα, βιαιοπράγησε με ευμέγεθες κοντάρι – ρόπαλο εναντίον 27χρονου αστυνομικού, τραυματίζοντάς τον στο αριστερό χέρι, ενώ η 21χρονη συμμετείχε στην ομάδα των ατόμων που διέπρατταν βιαιοπραγίες.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσαν το ρόπαλο – κοντάρι και την αντιασφυξιογόνα μάσκα που έφερε ο 24χρονος.

Από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, τραυματίστηκαν ελαφρά συνολικά τέσσερις αστυνομικοί που είχαν διατεθεί σε μέτρα τάξης, ηλικίας 36, 33, 32 και 27 ετών. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το