Αθλητισμός

Στους …επτά ουρανούς η Νίκη

Σαρωτική ήταν η Νίκη στο «Παντελής Μαγουλάς». Μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση διέσυρε με 7-0 τον Μ. Αλέξανδρο Ηράκλειας, έπιασε στην κορυφή τον Εθνικό Γαζώρου και περιμένει την έκβαση της υπόθεσης του αγώνα των Σερραίων με τον Τύρναβο για να ξέρει αν θα ανεβεί απευθείας στη Β’ Εθνική ή θα χρειαστεί να παίξει στα πλέι οφ. Μεγάλοι πρωταγωνιστές του χθεσινού αγώνα οι Λαζαρίδης και Παπατζίκος, που σημείωσαν τα πέντε από τα επτά γκολ της ομάδας τους, ενώ τα άλλα δύο σημείωσαν οι Παυλίδης και Κυπτίου.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε επιθετικό σχήμα με δύο κυνηγούς (4-4-2). Η πρόθεσή του ήταν σαφής, καθώς επιδίωξη της ομάδας του ήταν το γρήγορο γκολ, το οποίο θα αποτίναζε το άγχος από τα πόδια των παικτών του. Στον αντίποδα ο Βαγγέλης Τούσκας παρέταξε μια αμυντικογενής ενδεκάδα με τρεις κεντρικούς οπισθοφύλακες (5-4-1).

Παρ’ όλα αυτά ο Μ. Αλέξανδρος δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ την εστία του ανέπαφη. Η Νίκη ξεκίνησε πολύ δυνατά και μόλις 2,5 λεπτά μετά το εναρκτήριο λάκτισμα άνοιξε το σκορ. Ήδη είχε κερδίσει δύο κόρνερ και στο δεύτερο που εκτέλεσε ο Παυλίδης, ο Παπατζίκος πετάχθηκε στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Χουρουζίδη γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ήταν φανερό πως οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη είχαν μπει με μεγάλη αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας τους αντιπάλους. Στο 16’ ο Παυλίδης σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σαλμά, ο Κυπτίου έκανε νέο σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε ο Χουρουζίδης.

Έπρεπε να περάσουν 19 αγωνιστικά λεπτά για να κάνει ο Μ. Αλέξανδρος το πρώτο σουτ στο ματς. «Δράστης» ο Σκερλετίδης αλλά η κατάληξη δεν ήταν η επιθυμητή γι’ αυτόν (ψηλά άουτ). Πάντως στο 25’ η Νίκη άγγιξε το 2-0. Ο Κυπτίου πραγματοποίησε σέντρα από τα δεξιά, ο Χουρουζίδης πρόλαβε να ανακόψει την πορεία της μπάλας πριν τη βρει με το κεφάλι ο Πουλάκος. Η μπάλα έφυγε πλάγια δεξιά με τον Στουρνάρα να σουτάρει προς την εστία που ήταν ανυπεράσπιστη, αλλά έγινε κόντρα στον Δούμα και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο επόμενο λεπτό ο Κυπτίου ήταν πάλι ο δημιουργός μιας καλής προσπάθειας. Σε φάση «καρμπόν» και σε σέντρα δική του από δεξιά, ο Λαζαρίδης σηκώθηκε αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι (άουτ).

Στο 31’ από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι η ΑΕΠ Ηρακλής προηγείται 0-2 στην έδρα του Εθνικού Γαζώρου, γεγονός που ξεσήκωσε τόσο τους φιλάθλους, όσο και τους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη, που αμέσως μετά διπλασίασαν το προβάδισμά τους. Ο Πουλάκος έδωσε ασίστ στον Λαζαρίδη, ο οποίος με όλη του την άνεση στόπαρε την μπάλα και με άψογο πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Χουρουζίδη (2-0).

Το γήπεδο πήρε …φωτιά από τους πανηγυρισμούς για να έρθει και ένα τρίτο γκολ στο 35’. Ο Παυλίδης έστρωσε την μπάλα στον Παπατζίκο, ο οποίος από το ημικύκλιο της περιοχής σημάδεψε τη δεξιά γωνιά του Χουρουζίδη διαμορφώνοντας το 3-0.

Ο ίδιος παίκτης πρωταγωνίστησε στην επόμενη καλή φάση της Νίκης. Ήταν το 43ο λεπτό όταν έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά (πάλι από σέντρα του Κυπτίου), αλλά αυτή τη φορά δεν βρήκε στόχο. Ο Χουρουζίδης ενήργησε σωτήρια για την ομάδα του στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους. Ο Κυπτίου εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυνόμενοι δεν απομάκρυναν την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Λαζαρίδη που έπιασε δυνατό σουτ, για να μπλοκάρει ο Χουρουζίδης με διπλή προσπάθεια.

 

«Σόου» με το μυαλό

στην Καλαμαριά

Η Νίκη μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στην επανάληψη και κατάφερε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 49’. Ο Κοντοχρήστος έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά μπήκε στη μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Λαζαρίδη. Εκείνος με ψυχραιμία σταμάτησε την μπάλα και με δυνατό σουτ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του (4-0).

Μάλιστα στο 51’ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το βολιώτικο συγκρότημα. Ο Παυλίδης έπιασε συρτό σουτ για να αποκρούσει πάνω στη γραμμή ο Δούμας γλιτώνοντας την ομάδα του από το πέμπτο γκολ.

Τον επιθετικό μονόλογο της Νίκης διέκοψε ένα καλό τρίλεπτο για την ομάδα της Ηράκλειας. Στο 56’ ο Σιδηρόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και πιεζόμενος από τον Δεληζήση σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο επόμενο λεπτό μια αδράνεια στην άμυνα της Νίκης έδωσε το δικαίωμα στον Μαρίγκο να εξαπολύσει βολέ, αλλά ο Βούρας απογειώθηκε αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του ο Δελήμπασης γύρισε την μπάλα και για λίγο ο Δούμας δεν πρόλαβε να τη στείλει στα δίχτυα με κεφαλιά «ψαράκι».

Οι «κυανόλευκοι» συνήλθαν γρήγορα και στο 62’ ο Παυλίδης πέρασε ωραία κάθετη πάση για τον Κυπτίου, ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 67’, όμως, ο Παυλίδης ήταν πιο εύστοχος από τον συμπαίκτη του. Δέχθηκε ωραία πάσα από τον Διαμαντίδη και απέναντι από τον Χουρουζίδη με εύστοχο πλασέ έκανε το 5-0. Δύο λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει το 6-0, όμως το πλασαριστό σουτ του Διαμαντίδη σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Τελικά το έκτο γκολ ήρθε στο 72’, με υπέροχο σουτ του Κυπτίου έξω από τη μεγάλη περιοχή και η ιαχή «νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές» δονούσε τις εξέδρες του «Π. Μαγουλάς». Το «σόου» όμως της Νίκης δεν είχε τελειώσει εκεί. Παρά το ευρύ σκορ ο Στουρνάρας κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και πρόλαβε την έξοδο του Χουρουζίδη σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Λαζαρίδη, ο οποίος απλά έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για το 7-0 (79’).

Στα λεπτά που απέμεναν οι φίλαθλοι περισσότερο είχαν την προσοχή τους στο τι γίνεται στην Καλαμαριά ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Οικονόμο, παρά στον αγώνα του «Παντελής Μαγουλάς». Τελικά τα μαντάτα ήταν ευχάριστα, αφού στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι Πόντιοι ισοφάρισαν, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες. Το τελικό 7-0 αλλά και τα υπόλοιπα βολικά αποτελέσματα πανηγυρίστηκαν έξαλλα από τους οπαδούς της Νίκης που μπήκαν στο γήπεδο μετά τη λήξη και αποθέωσαν παίκτες και τεχνική ηγεσία, καθώς και τον μεγαλομέτοχο Ανδρέα Πάτση. Το πανηγύρι συνεχίστηκε και έξω από το γήπεδο από εκατοντάδες φιλάθλους, που φώναζαν συνθήματα υπέρ της βολιώτικης ομάδας…

 

Νίκη-Μ. Αλέξανδρος 7-0

 

12. Βούρας

72. Στουρνάρας

27. Κοντοχρήστος

5. Χολέβας

40. Δεληζήσης

33. Παπατζίκος

85. Διαμαντίδης

(20. Κάσιο 70’)

22. Λαζαρίδης

11. Κυπτίου

32. Παυλίδης

(99. Ζαχαράκης 74’)

7. Πουλάκος

(6. Πεχλιβανόπουλος 59’)

 

22. Χουρουζίδης

2. Δελήμπασης

29. Γκρούλιος

(30. Γ. Ζυγκερίδης 46’)

81. Σαλμάς

5. Δαλκίδης

21. Δούμας

20. Μαρίγκος

44. Βελετάνης

(11. Κουβελόγλου 46’)

77. Παπαδόπουλος

7. Σιδηρόπουλος

(40. Χ. Ζυγκερίδης 72’)

12. Σκερλετίδης

 

Σκόρερ: 3’, 35’ Παπατζίκος, 31’, 49’, 79’ Λαζαρίδης, 67’ Παυλίδης, 72’ Κυπτίου

Κίτρινη: Δαλκίδης

Διαιτητής: Ζαχαριουδάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Τσιαλογιάννης, Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

 

 

Αμανατίδης: Ξέσπασμα χαράς

 

Υπερήφανος για τους ποδοσφαιριστές του εμφανίστηκε ο Περικλής Αμανατίδης, ενώ χαρακτήρισε τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων «ξέσπασμα χαράς». «Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, οι οποίοι έκαναν το καθήκον τους. Καταλαβαίνω τη χαρά του κόσμου. Είδα μετά από πολύ καιρό ένα ξέσπασμα χαράς, αλλά θα ήθελα να περάσω ένα δικό μου μήνυμα, που έχω ήδη περάσει στα αποδυτήρια, ένα μήνυμα αυτοσυγκράτησης. Η ομάδα μας έχει ετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο, έτσι ώστε να είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια. Αυτό το λέω γιατί πολλές φορές όταν γεννάς πολλές προσδοκίες στο μυαλό σου, αποσυντονίζεσαι και μπορείς να χάσεις ήδη ένα μεγάλο μπόνους, που έχει η Νίκη. Αν η ομάδα μας παίξει στα πλέι οφ, έχει τους δύο βαθμούς, που ήταν ένας στρατηγικός στόχος από την αρχή, γι’ αυτό και κυνηγούσαμε τα γκολ με τις ομάδες που είχαμε τους ίδιους πόντους. Και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία η Νίκη θα βγει. Θα περιμένουμε τη δικαιοσύνη. Νομίζω ότι το δίκιο θα βοηθήσει την ομάδα να γυρίσει εκεί όπου ανήκει. Όλη η οικογένεια της Νίκης περιμένει να πάει κάπου καλύτερα» τόνισε ο 42χρονος τεχνικός και πρόσθεσε:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες, που είχαν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και ανέτρεψαν μια κατάσταση. Είναι έτοιμοι, απ’ ό,τι μου είπαν, με όλα τα σενάρια να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον στόχο. Το πρώτο μέρος του στόχου έχει επιτευχθεί».

Κατόπιν ο κ. Αμανατίδης μίλησε για το μέλλον: «Οι ομάδες χτίζονται με πολλή δουλειά και υπομονή. Ένα τέτοιο πλάνο μου έχουν αναπτύξει οι άνθρωποι που ήρθαν και παλεύουν για την ομάδα. Θα δούμε σίγουρα καλύτερες μέρες. Δεν έχουν τόση σημασία τα άμεσα αποτελέσματα, αλλά το αν έχει αποφασίσει αυτός που ηγείται της ομάδας να γυρίσει τη σελίδα. Αν το έχει αποφασίσει, η ομάδα θα τον βοηθήσει να το κάνει 365 μέρες πιο νωρίς πετυχαίνοντας τον στόχο μας. Αυτός μου είπε ότι είναι αποφασισμένος να τη γυρίσει είτε τώρα, είτε σ’ έναν χρόνο, είτε σε δύο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το