Τοπικά

Στους δρόμους σήμερα οι Βολιώτες κατά των μέτρων λιτότητας

ΑΠΕΡΓΙΑ

Ενιαίο μέτωπο κατά των μέτρων λιτότητας συγκροτούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, προχωρώντας σήμερα σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και πανεργατικά συλλαλητήρια.

Εργατικό Κέντρο Βόλου, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ Μαγνησίας και άλλα συνδικαλιστικοί φορείς θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας. Σημεία αιχμής της νέας απεργιακής κινητοποίησης είναι:

-Η εφιαλτική ανεργία και η πλήρης απορύθμιση της αγοράς εργασίας με την εξάπλωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της μαύρης εργασίας και της αποδόμησης του εργατικού δικαίου.

-Επαναφορά εξολοκλήρου του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

-Ο νέος υπό κατάρτιση προϋπολογισμός, ο οποίος τοποθετεί στην κλίνη του Προκρούστη, τα εναπομείναντα δικαιώματα εργαζομένων, συνταξιούχων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

-Οι διαρκείς παρεμβάσεις στα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα μέσα από την κατάργηση και παράκαμψη δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών.

Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα διεκδικούν:

– Επαναφορά του εργατικού δικαίου.

– Επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

– Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.

– Μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.

– Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.

– Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων φορέων και επιχειρήσεων.

Στον τομέα της Υγείας, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ το πλαίσιο συμμετοχής της στη γενική απεργία ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι τραπεζοϋπάλληλοι. Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι «ενώνει τη φωνή της με τους άλλους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους και τους άνεργους ενάντια στις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων που καταστρέφουν τη χώρα και οδηγούν στην εξαθλίωση το λαό μας».

 

Οι καθηγητές

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει και τα εξής:

«Αγωνιζόμαστε:

* Για να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

* Για να ανατραπεί η πολιτική που γεμίζει τη χώρα µας µε κοινωνικά και οικονομικά ερείπια προς όφελος των δανειστών.

* Για να ανατραπεί η πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση µε 1.700.000 άνεργους, 3.000.000 ανασφάλιστους, σε καθημερινές αυτοκτονίες πολιτών, στην πείνα και στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.

* Για να υπάρχει δουλειά για κάθε συμπολίτη μας.

* Για να μη κλείσει το μικρομάγαζο ο πατέρας, να έχει δουλειά η μάνα, να έχει μέλλον ο ίδιος ο μαθητής τους,

* Για δημόσια και δωρεάν παροχή όλων των κοινωνικών αγαθών.

* Για μία δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου παιδεία, μία αντίστοιχη υψηλού επιπέδου υγεία και ασφάλιση.

* Για τον εξοβελισμό του ναζισμού και κάθε μορφής ολοκληρωτισμού από την κοινωνία μας.

* Για ένα καλύτερο μέλλον για ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας.

Όλοι στα απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο, στις 10:00 π.μ.

Όλοι στην πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι το Πανεπιστήμιο σε ένδειξη συμπαράστασης στους μαχόμενους διοικητικούς του. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε».

 

Πεντάωρη στάση

των δημοσιογράφων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, με απόφασή του συμμετέχει στην 5ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, όλης της χώρας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα που με αποκλειστικά απεργιακά δελτία θα καλύψουν και μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, από τους χώρους που θα πραγματοποιούνται.

«Καλούμε» αναφέρει η Ένωση «όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης Οκτωβρίου, για να διαδηλώσουμε αγωνιστικά τη συλλογική απόφασή μας για:

– την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου και του κοινωνικού αγαθού της Ενημέρωσης, απωθώντας τις παρεμβολές στη δημοσιογραφική εργασία και τη χειραγώγηση των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης ως εργαλείων μνημονιακής ή φασιστικής προπαγάνδας.

– την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλα τα ΜΜΕ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και απόκρουση των ατομικών συμβάσεων και της επισφαλούς, κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης εργασίας,

– την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όλων των εργαζόμενων,

– άμεση επιδίωξη μιας οριστικής ρύθμισης του θολού τοπίου με τις ραδιοσυχνότητες και σύνδεση των αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών με θέσεις εργασίας,

– μισθολογική, ασφαλιστική και συνδικαλιστική διασφάλιση των εργαζομένων στο διαδίκτυο,

– άμεσες ενέργειες για την προστασία των Ασφαλιστικών Ταμείων μας, καλώντας την κυβέρνηση να επιστρέψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν δημευτεί,

– διασφάλιση των πόρων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους τους δημοσιογράφους, χωρίς περικοπές σε δαπάνες για την υγεία,

– πρωτοβουλίες για τη στήριξη των ανέργων και των υποαπασχολούμενων δημοσιογράφων,

– τη διασφάλιση των τηλεφωνικών συνομιλιών και συνεντεύξεων των δημοσιογράφων, από παρακολούθηση και μαγνητοφώνησή τους από κρατικές υπηρεσίες, με παραδειγματική τιμωρία των παραβατών,

– την κατάργηση όλου του αντεργατικού και αντικοινωνικού μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου.

 

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει και τα εξής:

«Η Τετάρτη 6 Νοεμβρίου είναι μέρα απεργίας για τους εργαζόμενους, αλλά και μέρα διαδήλωσης για όλο το λαό. Είναι διαδήλωση για τους απεργούς, αλλά και τους άνεργους. Για όσους τους κόβεται το ρεύμα και το νερό. Για όσους ληστεύονται με φόρους. Για όσους απειλούνται με κατασχέσεις. Για όσους πετιούνται έξω από τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Για τους νέους και τις νέες που με βία σπρώχνονται στην απογοήτευση και τη μετανάστευση. Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου θα πρέπει να ακουστεί δυνατά η απάντησή μας. Να φωνάξουμε δυνατά ότι υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα, για το λαό μας, για τους εργαζόμενους, τους νέους. Όλοι και όλες στην απεργία! Ενάντια στον ολοκληρωτισμό, τα μνημόνια και το φασισμό! Για να νικήσει η δημοκρατία και η δικαιοσύνη. Για να νικήσει η ζωή».

 

Απεργούν και οι οδοντίατροι

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, στην οποία συμμετέχει και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Τα προβλήματα του Κλάδου είναι τεράστια. Η Ε.Ο.Ο. εκφράζει την αγανάκτηση του Οδοντιατρικού Κόσμου, για την επιδείνωση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ο Κλάδος με τις καινούργιες περικοπές στις δαπάνες υγείας, οι οποίες απαξιώνουν την οδοντιατρική περίθαλψη, αποδυναμώνουν τις δημόσιες δομές.

Εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση (3ης/11/2013) του ΣτE σχετικά με την προσφυγή μας για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του οδοντιάτρου.

«Διαμαρτυρόμαστε» αναφέρει σχετική ανακοίνωση «για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα, τα οποία με τις αδιανόητες επινοήσεις χαρατσιών, έχουν οδηγήσει τους συνάδελφους οδοντιάτρους σε απόγνωση, τα μέτρα αυτά πλήττουν τους μικρούς και μεσαίους και διατηρούν το φάσμα της ανεργίας των νέων, υπέρ των ολίγων, μεγάλων και ισχυρών.

Ο ελευθεροεπαγγελματίας οδοντίατρος πλήττεται ανηλεώς και οδηγείται στον αφανισμό. Απαιτούμε τον εκσυγχρονισμό του Ταμείο μας (ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ) για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων. Διεκδικούμε δικαστικά την επαναφορά των «κουρεμένων» κεφαλαίων μας.

Στοχεύουμε στην αναβάθμιση της οδοντιατρικής περίθαλψης τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα (ΕΣΥ-ΕΟΠΥΥ) και στη διατήρηση της στοματικής υγείας του Έλληνα πολίτη».

 

Η ΟΕΒΕΜ καλεί

τους μικρομεσαίους

στη σημερινή

συγκέντρωση στο Βόλο

 

 

Τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες καλεί η ΟΕΒΕΜ, να συμμετέχουν ενεργά στην πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ με τη ΓΣΕΕ για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα, «που πτώχευσαν τους μικρομεσαίους». Για αυτό το λόγο η ΟΕΒΕΜ καλεί στη συγκέντρωση σήμερα και ώρα 10 π.μ.  στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «συμμετέχουμε και διεκδικούμε ελπίδα στο αύριο. Η χώρα μας και οι μικρομεσαίοι δεν αντέχουν άλλα μέτρα, άλλους φόρους και χαράτσια.

Συμμετέχουμε και διεκδικούμε μια καλύτερη μέρα για τη χώρα και τις επιχειρήσεις μας.

Συμμετέχουμε και λέμε όχι στην πολιτική του αφανισμού της μικρής επιχειρηματικότητας.

Διεκδικούμε άμεσα:

-Λύση στο ασφαλιστικό του ΟΑΕΕ,  ρεαλιστική ρύθμιση των οφειλών με μηνιαία δόση που να μην ξεπερνά το 5% επί των εισφορών και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους συναδέλφους που αδυνατούν να είναι ενήμεροι.

-Ρύθμιση των δανείων στις τράπεζες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μείωση των τοκογλυφικών επιτοκίων (από 10% και 12% σε ανώτερο επιτόκιο 6%) και αναδιάταξη του «Τειρεσία».

-Νέο φορολογικό νομοσχέδιο με φορολογικές ελαφρύνσεις στις μικρές επιχειρήσεις για την επιβίωσήα τους.

-Κατάργηση  της αυτόφωρης διαδικασίας στους μικροοφειλέτες».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το