Photo Gallery, Αθλητισμός

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Ο Ιωάννου υπέγραψε στον Σαρακηνό

Ραγδαίες εξελίξεις είχαμε στον Εθνικό Βόλου με τον Κώστα Κούτσικα να μένει μόνο για μία ημέρα στην τεχνική ηγεσία, αφού τον αντικατέστησε ο Ντούσαν Πότσουτσα. Ο Θησέας ανακοίνωσε την απόκτηση των Καράτσαλου και Πουρνάρα, ο Σαρακηνός πήρε τους Ιωάννου, Λάκη, Τζαμτζή, Σαμαρά και Θεοδοσιάδη, ενώ ο Αστέρας Ριζομύλου τον Ακριβούση. Η Μακρινίτσα προσέλαβε στη θέση του προπονητή τον Παναγιώτη Ζαφειρίου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Πότσουτσα αντί

Κούτσικα στον Εθνικό

Μόλις μία ημέρα έμεινε στην τεχνική ηγεσία του Εθνικού Βόλου ο Κώστας Κούτσικας με τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών να διεκδικεί το ρεκόρ του πιο γρήγορου ποδοσφαιρικού «διαζυγίου».

Σύμφωνα με τον Βολιώτη προπονητή οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες για να δουλέψει στον ιστορικό σύλλογο και εκ τούτου προτίμησε το δρόμο της παραίτησης, ενώ για διαφορά φιλοσοφίας κάνουν λόγο οι διοικούντες τον Εθνικό.

Πάντως, οι ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» δεν έμειναν με «σταυρωμένα χέρια». Άμεσα βρήκαν τον αντικαταστάτη του κ. Κούτσικα στο πρόσωπο του Ντούσαν Πότσουτσα. Όπως τονίζεται ο Εθνικός θα πορευτεί φέτος με νεανικό σύνολο. Με ποδοσφαιριστές ταλαντούχους και φιλόδοξους να κάνουν επαγγελματική καριέρα και οι οποίοι θα δουν τον Εθνικό ως το «σκαλοπάτι» για την ποδοσφαιρική τους πρόοδο.

Από κει και πέρα, για τη Δευτέρα στις 9 το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου (Ιάσονος-Αντωνοπούλου) προγραμματίστηκε συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών και του νέου προπονητή.

Τέλος, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιο γήπεδο θα χρησιμοποιήσει η ομάδα ως έδρα για τη νέα χρονιά. Πέρυσι ο Εθνικός ήταν γηπεδούχος στο στάδιο της Νεάπολης, ενώ για την περίοδο 2012-13 περιμένει να ανακοινώσει ο Δήμος Βόλου τα γήπεδα που θα είναι διαθέσιμα για τις ομάδες. 

Ενισχύθηκε ο Θησέας

Τέσσερα νέα πρόσωπα έχει στο ρόστερ του ο Θησέας Αγριάς, αφού μετά την απόκτηση του τερματοφύλακα Γιάννη Αγριόδημου από τη Νίκη και του κεντρικού αμυντικού Γιώργου Μπαλτσιάκη από την ομάδα της Σπερχειάδας, στα «πράσινα» ντύθηκαν ακόμη δύο παίκτες.

Ο λόγος για τον 21χρονο αμυντικό Χρήστο Καράτσαλο που πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του Γυμναστικού Συλλόγου Αλμυρού και τον αριστερό οπισθοφύλακα Γιάννη Πουρνάρα που προέρχεται από τον Τοξότη Βόλου. Πάντως, οι μεταγραφές δεν θα σταματήσουν εδώ για τον Θησέα που έχει στο στόχαστρο και δύο ακόμη παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή.

Από κει και πέρα, επιτυχία θεωρείται το γεγονός ότι έμειναν στην ομάδα οι περισσότεροι βασικοί και ιδιαίτερα ο φυσικός της αρχηγός Λεωνίδας Κόρμπας και ο πρώτος σκόρερ πέρυσι της Α’ ΕΠΣΘ Λευτέρης Δενελάβας, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι τέσσερις οι πέντε παίκτες από την Ακαδημία του συλλόγου, που γεννήθηκαν το 1997 θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα. Την απόφαση για το ποιοι θα είναι αυτοί θα πάρει ο τεχνικός Ηλίας Κούγιαλης.

Γενικά στον Θησέα δίνουν μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής και είναι χαρακτηριστικό ότι και πέρυσι δόθηκε αρκετός χρόνος συμμετοχής σε «πιτσιρικάδες», όπως οι Αποστόλης Βογδάνος, Νίκος Μπουργάνης, Δημήτρης Γαρυφάλλου και Ανδρέας Μάστορας, που φέτος θα έχουν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Η προετοιμασία του Θησέα ορίστηκε να αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα στο γήπεδο των Κάτω Λεχωνίων, το οποίο θα χρησιμοποιούν οι «πράσινοι» μέχρι να επιστρέψουν «σπίτι» τους. Σημειώνεται ότι στο γήπεδο της Αγριάς θα ξεκινήσουν έργα ανακατασκευής του χλοοτάπητα σε ένα μήνα περίπου.

Όσον αφορά την Ακαδημία του συλλόγου έγινε γνωστό ότι παρέμειναν οι προπονητές Χρήστος Οικονόμου, Σόνια Αθανασίου και Κωνσταντίνος Μούτος, ενώ θα προσληφθεί ακόμη ένας.

Τέλος, το Δ.Σ. του Θησέα ευχαριστεί τον Δήμο Βόλου και την Δημοτική Ενότητα Αγριάς για την παραχώρηση της ψαράδικης βραδιάς. Επίσης του επαγγελματίες της Αγριάς για τη βοήθειά τους και επίσης τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους του συλλόγου για την εθελοντική τους εργασία.

Νέες μεταγραφές

ο Σαρακηνός

Στην απόκτηση πέντε ακόμη ποδοσφαιριστών προχώρησε ο Σαρακηνός που αναμένεται να παρουσιαστεί αρκετά ενισχυμένος στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Συγκεκριμένα, δελτίο στους «κοκκινόμαυρους υπέγραψαν ο αριστερός οπισθοφύλακας Αποστόλης Ιωάννου που έχει αγωνιστεί σε Αστέρα Ριζομύλου, Ρήγα Φεραίο και τελευταία στον Εθνικό Βόλου, ο Γρηγόρης Λάκης επίσης από τον Εθνικό που παίζει στη θέση του αμυντικού χαφ, ο τερματοφύλακας Αντώνης Τζαμτζής από ομάδα των Αθηνών, καθώς και δύο παίκτες από τον Ηρακλή Βόλου. Πρόκειται για τον Σαμαρά που αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον στόπερ Λάζαρο Θεοδοσιάδη.

Θυμίζουμε ότι ο Σαρακηνός είχε μπει από νωρίς δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, αφού τις προηγούμενες ημέρες έκανε δικούς του και άλλους έμπειρους και ικανούς παίκτες, όπως οι Αγγελής, Λάππας, Τζέκας, Κουτσιρίμπας, Ν. Δενελάβας, Δ. Σατελιάν και Ντουκώλης.

Η προετοιμασία της ομάδας έχει ήδη ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα υπό τις οδηγίες του τεχνικού Στέφανου Ξηροφώτου, ενώ το πρώτο φιλικό παιχνίδι θα δοθεί το Σάββατο 11 Αυγούστου στα Κανάλια με αντίπαλο τον τοπικό Απόλλωνα.

Στον Αστέρα ο Ακριβούσης

Μεταγραφική επιτυχία για τον Αστέρα Ριζομύλου που ανακοίνωσε την απόκτηση του

Ιωάννη Ακριβούση από τον Πύρασο. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι 19 ετών και παίζει με την ίδια επιτυχία ως δεξί ή αριστερό μπακ-χαφ, ενώ στο παρελθόν φόρεσε και τη φανέλα της ομάδας νέων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. 

Επίσης οι «κοκκινόμαυροι» ανανέωσαν τη συνεργασία με τους Σ. Γκουγκούδη και Β. Κουβελά, ενώ κοντά στην επιστροφή του από τον Πανιώνιο είναι ο Κ. Ντελάκος. Στον αντίποδα, παρελθόν αποτελεί από την ομάδα ο Β. Ντόντος. Η διοίκηση του εύχεται καλή συνέχεια στη νέα του ομάδα. 

Ο Π. Ζαφειρίου

νέος τεχνικός στη Μακρινίτσα

Νέο προπονητή έχει η Α.Ε. Μακρινίτσας που ξεκινά την προετοιμασία της την ερχόμενη Δευτέρα εν όψει της συμμετοχής της στη Β’ τοπική κατηγορία. Συγκεκριμένα την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Παναγιώτης Ζαφειρίου που θα περιμένει τους παίκτες της ομάδας τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο που βρίσκεται στο Καζανάκι για την πρώτη προπόνηση. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το