Photo Gallery, Αθλητισμός

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Στον ΓΣΑ θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά ο Απ. Πλασταράς

Το νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ προμηνύεται αρκετά δυνατό και όλες οι ομάδες προσπαθούν να ενισχυθούν προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες. Ο Γ.Σ. Αλμυρού επιχειρεί να επαναφέρει στις τάξεις του παλιούς του παίκτες και το πέτυχε στις περιπτώσεις των Αποστόλη Πλασταρά, Αλέκου Αραπίτσα και Στέλιος Τσιάτσιου. Ο Θησέας ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Μπαλτσιάκη. Σημαντικά ενισχυμένος παρουσιάζεται ήδη ο Σαρακηνός, ενώ σε αναζήτηση ικανών παικτών βρίσκονται η Α.Ε. Διμηνίου και η Αγία Παρασκευή που συνεχίζει με προπονητή τον Σταύρο Σταμπουλή.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Επιστροφές

παικτών στον ΓΣΑ

Μία νέα αρχή φιλοδοξεί να κάνει ο Γ.Σ. Αλμυρού μετά τον περσινό υποβιβασμό του από τη Δ’ Εθνική. Οι ιθύνοντες του ιστορικού συλλόγου σε συνεργασία με τον νέο προπονητή Θόδωρο Ανδρουτσόπουλο επιθυμούν η ομάδα να στηριχθεί σε δικά της παιδιά ή γενικότερα από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και αυτός είναι ο λόγος που επιδιώκεται η επιστροφή παικτών που έπαιξαν και παλαιότερα στον Γυμναστικό.

Έτσι, μετά από διάλειμμα ενός χρόνου τη φανέλα του ΓΣΑ θα φορέσουν ξανά οι επιθετικοί Αποστόλης Πλασταράς, Αλέκος Αραπίτσας και ο μέσος Στέλιος Τσιάτσιος. Και οι τρεις είχαν σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου την περίοδο 2010-11 (ο πρώτος είχε 32 συμμετοχές και 31 γκολ, ο δεύτερος 28 συμμετοχές και 15 γκολ και ο τρίτος 17 συμμετοχές), αλλά για διαφόρους λόγους δεν έμειναν στην ομάδα για να την ενισχύσουν στη Δ’ Εθνική.

Ο Πλασταράς αγωνίστηκε πέρυσι στον Πρωτεσίλαο, ο Αραπίτσας στη Δήμητρα Ευξεινούπολης, ενώ ο Τσιάτσιος πανηγύρισε δύο ακόμη τίτλους ως παίκτης του Ρήγα Φεραίου που έκανε το νταμπλ. Η αξία των παραπάνω ποδοσφαιριστών είναι δεδομένη και με την παρουσία τους ισχυροποιούν το ρόστερ του ΓΣΑ στο οποίο θα γίνουν και άλλες προσθήκες τις επόμενες ημέρες.

Επίσης η διοίκηση επιδιώκει να κλείσει και άλλα ανοιχτά θέματα, όπως αυτό της ανανέωσης της συνεργασίας με διαφόρους παίκτες. Ήδη συμφώνησαν να παραμείνουν οι Πλαβός, Ελευθερίου, Δημητριάδης, Β. Τσιάτσιος, Αλέκος και Γιάννης Παναγιώτου, ενώ συζητήσεις γίνονται και με τον τερματοφύλακα Χαλάτση.

«Η διοίκηση είχε πάρει απόφαση να δημιουργηθεί μία ομάδα με παιδιά από την περιοχή πριν καν μιλήσει μαζί μου, αλλά η φιλοσοφία της με βρήκε απόλυτα σύμφωνο και γι’ αυτό δέχθηκα να αναλάβω την τεχνική ηγεσία. Το τι θα κάνουμε θα φανεί στην πορεία, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα είναι αντάξιο της ιστορίας του Γυμναστικού».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Θόδωρο Ανδρουτσόπουλο που θα περιμένει τους παίκτες την Τετάρτη 25 Ιουλίου σε συγκέντρωση γνωριμίας, ενώ η προετοιμασία θα αρχίσει τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.

 

Πήρε Μπαλτσιάκη

ο Θησέας

Ο Θησέας πραγματοποίησε τη δεύτερη μεταγραφή του κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Συγκεκριμένα, μετά τον τερματοφύλακα Γιάννη Αγριόδημο, απέκτησε τον αμυντικό Γιώργο Μπαλτσιάκη. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έπαιζε στη Σπερχειάδα και τον συνοδεύουν πολύ καλές συστάσεις.

Ο Θησέας, που θα επιδιώξει να κάνει μία καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι θέλει να πάρει τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές κάτω των 25 ετών. Οι στόχοι έχουν εντοπιστεί και πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια ως στόπερ και αμυντικό χαφ, έναν μέσο με οργανωτικές ικανότητες και έναν που αγωνίζεται με τόσο από τη δεξιά, όσο και από την αριστερή πλευρά.

Από κει και πέρα, ως επιτυχία της διοίκησης θεωρείται η παραμονή αρκετών βασικών παικτών, όπως του περσινού πρώτου σκόρερ της Α’ ΕΠΣΘ Λευτέρη Δενελάβα ή του έμπειρου Λεωνίδα Κόρμπα, ενώ σε σχέση με το περσινό υλικό αποχώρησαν οι Νίκος Δενελάβας, Τζέκας (υπέγραψαν στον Σαρακηνό), Φασούλας, Ακτσιαλής, Φέκκας και ο Κοτζαθανάσης που επιστρέφει στον Ολυμπιακό Βόλου.

Η προετοιμασία ορίστηκε να ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου και θα γίνει υπό τις οδηγίες του Ηλία Κούγιαλη, ενώ για ένα τετραήμερο η ομάδα θα ανέβει και στα Χάνια Πηλίου.

 

Σημαντικά ενισχυμένος

ο Σαρακηνός

Σημαντικά ενισχυμένος αναμένεται να παρουσιαστεί τη νέα περίοδο ο Σαρακηνός που μπορεί να έχασε τον Κουτσοκώστα που θα συνεχίσει σε ομάδα των Αθηνών, αλλά προχώρησε στην απόκτηση οκτώ ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας όπως είναι οι Ν. Δενελάβας και Τζέκας από τον Θησέα, Λάππας από τον Εθνικό, Σατελιάν και Κουτσιρίμπας από τον Πύρασο, Ντουκώλης από τη Δάφνη, Αγγελής από τον Άρη Μελισσατίκων και Νασιόπουλος από την Α.Ε. 2002.

Όμως η διοίκηση δεν θα σταματήσει εκεί. Σε συνεργασία με τον τεχνικό Στέφανο Ξηροφώτο εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις και όπως φαίνεται τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η απόκτηση τριών ή τεσσάρων ακόμη παικτών, που θα δώσουν το «παρών» από το ξεκίνημα τις προετοιμασίας στις 30 Ιουλίου.

Τέλος, ανακοινώθηκε και μία αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο του Σαρακηνού. Τη θέση του γενικού αρχηγού κατέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Μέμμας, αντί του Γιώργου Θέου που παραμένει έφορος Ακαδημιών.

 

Πρωταγωνιστικό ρόλο

θέλει η Α.Ε. Διμηνίου

Η περσινή εξαιρετική πορεία της Α.Ε. Διμηνίου στην Α’ τοπική συνοδεύτηκε με την κατάκτηση της 2ης θέσης με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον πρωταθλητή Ρήγα Φεραίο. Όπως είναι λογικό, όλοι στις τάξεις της ομάδας επιθυμούν να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και τη νέα χρονιά, αν και ο τεχνικός της Κώστας Μπράτσος επισημαίνει στη «Θ» ότι η επόμενη σεζόν θα είναι αρκετά δύσκολη:

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Το ότι ήρθαμε δεύτεροι πέρυσι δεν μας εξασφαλίζει ότι και φέτος θα είμαστε τόσο ψηλά. Μάλιστα με την παρουσία των Πυράσου και Γ.Σ. Αλμυρού θεωρώ ότι φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Ωστόσο, εμείς θέλουμε να κάνουμε μία ανάλογη πορεία της περσινής και κοιτώντας κάθε ματς ξεχωριστά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Το βέβαιο είναι ότι η Α.Ε. Διμηνίου θα είναι και πάλι ανταγωνιστική, αφού η διοίκηση φρόντισε να παραμείνουν οι περισσότεροι βασικοί ποδοσφαιριστές. Βέβαια υπήρξαν και κάποιες απώλειες όπως των Πάμπου Μιχαήλ (πήρε μεταγραφή για τον Ατρόμητο Γεροσκήμπου), Μανώλη Τρίμμη (υπέγραψε στον Πανθρακικό), Ηλία Γκίκα (διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του με επαγγελματικές ομάδες) και του Γιάννη Φώτου που έμεινε ελεύθερος κατόπιν δικής του επιθυμίας. Αυτός είναι και ο λόγος που θα γίνουν ορισμένες μεταγραφές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 6 Αυγούστου θα αρχίσει η προετοιμασία της Α.Ε. Διμηνίου, ενώ ήδη κλείστηκαν και τα πρώτα φιλικά που είναι στις 18/8 με τον Απόλλωνα Καναλίων, στις 22/8 με τον Ηρακλή Βόλου, στις 29/8 με τον Άρη Μελισσατίκων, την 1/9 με ομάδα Δ’ Εθνικής, στις 5/9 με τον Αστέρα Ριζομύλου και στις 12/9 με τις Μικροθήβες.

 

Συνεχίζει με Σταμπουλή

η Αγία Παρασκευή

Ο Σταύρος Σταμπουλής θα είναι ο προπονητής της Αγίας Παρασκευής και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το έργο του κρίθηκε απόλυτα πετυχημένο από τη διοίκηση του συλλόγου και έτσι η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών αποδείχθηκε απλή υπόθεση.

Από κει και πέρα η Αγία Παρασκευή θα πορευτεί και πάλι με νέα παιδιά στο ρόστερ της. Σχεδιάζεται περίπου 10 παίκτες που γεννήθηκαν το 1997 να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και ορισμένες άλλες προσθήκες στο έμψυχο υλικό. Η διοίκηση σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία έχει εντοπίσει κάποιους αξιόλογους ποδοσφαιριστές και αναμένεται η ανακοίνωση τεσσάρων ή πέντε μεταγραφών.

Τέλος, η προετοιμασία της Αγίας Παρασκευής θα αρχίσει τη Δευτέρα 30 Ιουλίου. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το