Photo Gallery, Αθλητισμός

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Ο τεχνικός της Α.Ε. Διμηνίου Κ. Μπράτσος

Διάπλατα είναι τα χαμόγελα στο στρατόπεδο της Α.Ε. Διμηνίου για το «έξι στα έξι» και την 1η θέση στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΘ, με τον τεχνικό Κώστα Μπράτσο να ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια. Αντίθετα, η πορεία του Πρωτεσιλάου δεν είναι η αναμενόμενη, αλλά ο προπονητής της ομάδας Μίλτος Καλόγηρος και οι παράγοντές της έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Εντυπωσιάζει

η Α.Ε. Διμηνίου

Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ η Α.Ε. Διμηνίου, που προπορεύεται στη βαθμολογία έχοντας έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η περσινή δευτεραθλήτρια φέτος δείχνει πιο ώριμη και ικανή στο να πετύχει αυτό που έχασε πέρυσι για ένα βαθμό, δηλαδή το να κατακτήσει τον τίτλο.

Βέβαια, ακόμη είναι πολύ νωρίς, ενώ υπάρχουν και άλλες ισχυρές ομάδες όπως ο Πύρασος που επίσης έχει μόνο νίκες στο ενεργητικό του ή η Σκιάθος. Αυτό το γνωρίζουν οι Διμηνιώτες που είναι αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένοι με τη μέχρι τώρα πορεία τους, όπως δήλωσε στη «Θ» ο προπονητής τους Κώστας Μπράτσος: «Σαφώς και είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει. Διατηρούμε το απόλυτο στο πρωτάθλημα, ενώ περάσαμε και στο κύπελλο. Έχουμε κερδίσει και στα επτά φετινά επίσημα παιχνίδια μας και το θέμα είναι να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Εξάλλου, από εδώ και πέρα θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ψυχολογία της ομάδας που όλοι την κυνηγούν για να την κερδίσουν επειδή βρίσκεται στην πρώτη θέση. Περιμένω να βρούμε μπροστά μας πιο κλειστές άμυνες και από τους αντιπάλους μας να μας παίζουν πιο σκληρά».

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας, ο Βολιώτης τεχνικός ήταν ξεκάθαρος: «Κατ’ αρχάς η φετινή μας ομάδα αποτελεί συνέχεια της περσινής, οπότε διαθέτει ομοιογένεια. Όμως το καλοκαίρι έγιναν κάποιες καλές προσθήκες και έτσι αποκτήσαμε βάθος και στον πάγκο. Παράλληλα συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά, ενώ όλοι παίκτες έχουν την προσωπικότητα για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες. Ιδιαίτερα οι δύο-τρεις πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές μας που βοηθούν και τους νεαρότερους».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μπράτσος μίλησε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Όπως είναι λογικό θέλουμε να συνεχίσουμε τη νικηφόρα πορεία μας, αλλά γνωρίσουμε ότι μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια. Θα είναι δύο συνεχόμενα εκτός έδρας με τον Γ.Σ. Αλμυρού και τον Θησέα και το εντός με τον Πύρασο, ενώ ενδιάμεσα θα δώσουμε και αγώνα κυπέλλου. Στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Το θετικό για μας είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών και έτσι μπορώ να υπολογίζω σε όλους τους παίκτες».

 

«Φωνάζει» για τη

διαιτησία ο Πρωτεσίλαος

Στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ τοπικής με τέσσερις βαθμούς στο ενεργητικό του βρίσκεται ο Πρωτεσίλαος. Η ομάδα του Πτελεού δεν έχει κάνει καλή αρχή στο πρωτάθλημα, ενώ μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες. Αυτό ίσως να μη συνέβαινε αν είχε καλύτερη αντιμετώπιση από τη διαιτησία, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποί της, με τον προπονητή Μίλτο Καλόγηρο να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και μέχρι τώρα ως προπονητής ποτέ δεν σχολίαζα τη διαιτησία. Δεν το θεωρούσα σωστό, αλλά αυτά που γίνονται φέτος μας έχουν αγανακτήσει.

Στα τελευταία τρία παιχνίδια μας γνωρίσαμε ισάριθμες ήττες. Με τον Άρη Μελισσατίκων χάσαμε στην έδρα μας απόλυτα δίκαια και δώσαμε συγχαρητήρια στον κ. Κρητικό που ήταν άψογος. «Σφύριξε» 50-50 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου απένειμε δικαιοσύνη.

Όμως για τους αγώνες με τον Πύρασο και την Ακρόπολη έχουμε πολλά παράπονα. Στο πρώτο ημίχρονο με τον Πύρασο ο διαιτητής βγαίναμε για γκολ και ο διαιτητής μας έκοψε την επίθεση διότι υπήρχε πεσμένος ένας ποδοσφαιριστής στο κέντρο του γηπέδου, ενώ στο 0-0 δεν απέβαλε παίκτη της αντιπάλου ομάδας που χτύπησε εκτός φάσης δικό μας ποδοσφαιριστή.

Τα χειρότερα έγιναν στο ματς με την Ακρόπολη, όπου προηγηθήκαμε 0-2 και χάσαμε 3-2. Δεν λέω, φταίμε και εμείς που δεχθήκαμε τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο διαιτητής Τσακούμης. Φοβήθηκε επειδή σε μία φάση οι γηπεδούχοι ζήτησαν να βγάλει κάρτα και στη μετά το 65ο λεπτό μας έκλεισε στην περιοχή μας. Ούτε ένα φάουλ δεν πήραμε. Το πέναλτι με το οποίο ισοφαριστήκαμε ήταν σωστό, αλλά δύο λεπτά μετά σε αντίστοιχη φάση στην περιοχή της Ακρόπολης δεν δόθηκε τίποτα.

Σαν να μην έφτανε αυτό θεωρώ οφσάιντ και το τρίτο γκολ των αντιπάλων μας. Οι αποφάσεις του κ. Τσακούμη μας έβγαλαν από τα ρούχα μας και γι’ αυτό είπα μετά το ματς ότι πλέον δεν ξαναμπώ μπροστά για να προστατέψω διαιτητή». 

Όσο για τη συνέχεια ο κ. Καλόγηρος είπε: «Έχουμε καλή ομάδα και δεν ανησυχώ. Η τωρινή βαθμολογική μας θέση δεν αντικατοπτρίζει την αξία μας. Εφόσον δεν έχουμε άλλα προβλήματα με κακές διαιτησίες πιστεύω ότι η μετέπειτα πορεία μας θα είναι ανοδική». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το