Photo Gallery, Αθλητισμός

Στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Στην Α.Ε. Διμηνίου τελέστηκε ο ετήσιος Αγιασμός

Χωρίς ποδοσφαιρική εκπροσώπηση μένει η Σκόπελος, αφού απέσυρε τη συμμετοχή της στη Β’ ΕΠΣΘ. Τη θέση της στην κατηγορία παίρνει ο Τοξότης Βόλου. Ο Ηρακλής Βόλου ανακοίνωσε την απόκτηση των Γ. Μιχαλόπουλου και Ν. Φιλίππου, ενώ η Ακρόπολη Σέσκλου πήρε τον Β. Φώτου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τοξότης αντί Σκοπέλου στη Β’ ΕΠΣΘ 

Εξελίξεις είχαμε στην ομάδα της Σκοπέλου που για οικονομικούς λόγους απέσυρε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ. Έτσι, το όμορφο νησί των Βορείων Σποράδων μένει χωρίς ποδοσφαιρική εκπροσώπηση μετά από πολλά χρόνια.

Τη θέση που έμεινε κενή θα την καλύψει ο πρώτος επιλαχών της Γ’ κατηγορίας Τοξότης Βόλου. Η ιστορική ομάδα, πέρυσι είχε τερματίσει 3η, πίσω από τον Α.Σ. «Δημητριάς» και τον Απόλλωνα Κροκίου, αλλά έστω και με αυτόν τον απρόσμενο τρόπο θα κερδίσει τελικά την κατηγορία.

Οι «κυανέρυθροι» έμαθαν τα ευχάριστα γι’ αυτούς νέα και φυσικά θέτουν νέους στόχους, όπως δήλωσε στη «Θ» ο προπονητής τους Θανάσης Χρυσοχού: «Προετοιμαζόμασταν για να πρωταγωνιστήσουμε στη Γ’ κατηγορία και ξαφνικά βρεθήκαμε στη Β’. Φυσικά οι στόχοι μας αλλάζουν, αφού θα επιδιώξουμε την παραμονή. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όποιος αντίπαλος θεωρήσει ότι θα είμαστε εύκολη λεία θα κάνει μεγάλο λάθος».

Στο μεταξύ, πέντε είναι τα νέα πρόσωπα στο φετινό ρόστερ του Τοξότη. Έχουν αποκτηθεί οι Καπουσουζέλης, Αθανασιάς, Άκα από τον Σαρακηνό, Δ. Τριχιάς από ομάδα της Λάρισας και Βάτσας από την ΑΠΟΒ.

Απέκτησε Φώτου η Ακρόπολη

Έναν ακόμη ποδοσφαιριστή απέκτησε η Ακρόπολη Σέσκλου. Πρόκειται για τον 20χρονο επιθετικό, Σεσκλιώτη στην καταγωγή, Βασίλη Φώτου ο οποίος ανήκε στην ομάδα του Πανιωνίου Νέας Ιωνίας. Ο Βασίλης Φώτου συμμετείχε στις προπονήσεις της ομάδας από την αρχή της προετοιμασίας δείχνοντας  πως μπορεί να βοηθήσει. Ως αντάλλαγμα παραχωρήθηκε στον Πανιώνιο ο Χρυσοβαλάντης Τάμπας.   Παράλληλα η Ακρόπολη θα συνεχίσει μέχρι τέλους  την αναζήτηση ενός ποδοσφαιριστή «πολυεργαλείου» που θα μπορέσει να ενταχθεί άμεσα στην ομάδα δίνοντας λύσεις και ήδη γίνονται αρκετές συζητήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Τέλος, η Ακρόπολη αποδέσμευσε και δύο ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον Κ. Τζιότζιο και τον Γ. Σοφολόγη που είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν το ποδόσφαιρο σε ομάδα της επιλογής τους. Το Δ.Σ. και η ευρύτερη «οικογένεια» της Ακρόπολης τους ευχαριστεί ολόθερμα για τη συνέπεια τους και το ήθος του τονίζοντας πως τους θεωρεί δικά της παιδιά και εύχεται καλή τύχη σε αθλητικό και προσωπικό επίπεδο. 

Ενισχύθηκε ο Ηρακλής,

4-4 με το Διμήνι

Δύο σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του έκανε ο Ηρακλής Βόλου, που προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ. Συγκεκριμένα απέκτησε τον 26χρονο τερματοφύλακα Γιάννη Μιχαλόπουλο και τον 18χρονο επιθετικό Νίκο Φιλίππου. Ο πρώτος είναι γνωστός από τη θητεία του στον Εθνικό/Ολυμπιακό. Στη συνέχεια έπαιξε σε συλλόγους της Θεσσαλονίκης, όπως ο Παύλος Μελάς και τα Βασιλικά, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν ο Άνθιμος Γαζής Μηλεών. Όσο για τον Φιλίππου προέρχεται από την ομάδα της Δάφνης Αγίων Αναργύρων.

Στο μεταξύ, χρήσιμα συμπεράσματα είχαν την ευκαιρία να εξάγουν οι προπονητές της Α.Ε. Διμηνίου Κώστας Μπράτσος και του Ηρακλή Βόλου Γιάννης Φασουράκης από το φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων που διεξήχθη στο γήπεδο του Διμηνίου. Το τελικό 4-4, που θυμίζει σκορ αγώνα πόλο, μικρή σημασία έχει αν και σίγουρα ανέβασε την ψυχολογία των φιλοξενουμένων που κόντραραν στα ίσα μία ομάδα που τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία από αυτούς.

Μάλιστα ο Ηρακλής προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, ενώ από την πλευρά της η Α.Ε. Διμηνίου είχε ένα εκρηκτικό εικοσάλεπτο στο β’ μέρος και συγκεκριμένα από το 50’ έως το 70’ στο οποίο σημείωσε και τα τέσσερα τέρματά της. Για τους γηπεδούχους δύο γκολ πέτυχε ο Ζαρκάδας και από ένα οι Γκίκα και Μπαντάς, ενώ από δύο φορές σκόραραν για τον Ηρακλή οι Λέτσιος και Χ. Δαμάσκος.

Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ (Α’ μέρος): Παπούλιας, Α. Κοντός, Τ. Χονδρός, Μοράλες (25’ Μάρας), Κουλάκογλου, Π. Κοντός, Φιλατζικιώτης (25’ Μπέκας), Αντζούρης, Γκέρτσος, Χατζηευφραιμίδης, Φέζο.
Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ (Β’ μέρος): Παπούλιας, Μπαντάς (70’ Ταμπακόπουλος), Κουτσογιάννης, Σαρδέλας, Γιαουπλάρι, Μαυρίδης, Καραπλιάγκος (70’ Καραγεώργος), Τσιουρέλης, Γκίκα (70’ Κανδήλας), Τσεκούρας, Ζαρκάδας (70’ Κωσταράς).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ: Ορφανός, Κουταντέλιας, Κούκουρας, Αχ. Δαμάσκος, Μαστροπαναγιώτης, Κίτσιος, Θάνος, Γκίκα, Λέτσιος, Φιλίππου, Χ. Δαμάσκος. Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Λεβέντης, Γεωργιάδης, Ζαγκαβιέρος, Μόσχος, Ιορδάνης και ο 15χρονος Ντόντης.

* Πριν τον αγώνα τελέστηκε ο ετήσιος Αγιασμός για την ομάδα της Α.Ε. Διμηνίου, παρουσία και του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καουνά.

Φιλική νίκη Πυράσου

επί Σαρακηνού

Ωραίο παιχνίδι έγινε στο γήπεδο των Μικροθηβών μεταξύ του Πυράσου και του Σαρακηνού. Οι Αγχιαλίτες αποδείχθηκαν περισσότερο αποτελεσματικοί και επικράτησαν 3-1. Οι «κοκκινόμαυροι» της Αγίας Παρασκευής ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον Ψαρόμπα στο α’ ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι «απάντησαν» τρεις φορές. Δύο γκολ (το ένα με πέναλτι) σημείωσε ο Δημήτρης Στεφανής και ένα ο Στέλιος Αρσένος.

Στο μεταξύ, από τη διοίκηση του Σαρακηνού ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για την Ακαδημία του συλλόγου, που μπορούν να γίνονται καθημερινά στο γήπεδο από 17.30-20.00. Υπεύθυνοι είναι οι Γιάννης Γιαννακός (τηλ. 6945565810), Σπύρος Διαμαντάρας (τηλ. 6932493933), Νίκος Δενελάβας (τηλ. 6946125686) και προπονητής τερματοφυλάκων ο Αργύρης Κουτσιρίμπας (τηλ. 6945063292).

Πιο έτοιμος ο Διαγόρας

από τον Αστέρα

Μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας έδειξε να έχει αυτή την εποχή ο Διαγόρας Στεφανοβικείου από τον Αστέρα Ριζομύλου, όπως μαρτυρά το τελικό 6-1 στο φιλικό των δύο ομάδων που διεξήχθη στο Στεφανοβίκειο. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε σωστό δρόμο, ενώ αρκετά καλός παρουσιάστηκε και ο Αστέρας, αλλά μόνο στο α’ ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1.

Ο Θωμάς Λαμπρογιώργος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της φιλικής αναμέτρησης, αφού πέτυχε «καρέ» τερμάτων, ενώ για τους νικητές σκόραραν ακόμη ο Σανίδας και ο 16χρονος Θόδωρος Παπαϊωάννου. Το γκολ του Αστέρα το πέτυχε ο Ματθαίου.  Το επόμενο φιλικό για τον Διαγόρα θα είναι εκτός έδρας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με αντίπαλο τον Α.Σ. «Αγχίαλος». 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το