Αθλητισμός

Στον …αέρα ο Ολυμπιακός Β.

Το σίριαλ της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της επιστροφής της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες θα έχει κι άλλα επεισόδια, με την αγωνία των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων να παρατείνεται. Αυτό προκύπτει, βάσει των όσων ειπώθηκαν στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, στο οποίο συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης – επί της ουσίας – του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και της αύξησης των ομάδων από 18 σε 21, με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή. Απόφαση, πάντως, δεν πάρθηκε, καθώς προκύπτουν σοβαρά εμπόδια, τα οποία και θα πρέπει άμεσα να ξεπεραστούν.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. της ΕΠΟ προέκυψαν σοβαρά προβλήματα, προκειμένου να αγωνιστούν οι Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Το πρώτο αφορά τα χρήματα που ζητεί η Football League-Football League 2 ως επιχορήγηση από την ΓΓΑ μέσω του ΟΠΑΠ, καθώς τα χρήματα που θα πάρουν και φέτος οι ομάδες είναι πολύ λίγα και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις ΠΑΕ γι’ αυτό. Πόσο μάλιστα, όταν θα πρέπει το ποσό της επιχορήγησης να μοιραστεί σε περισσότερες ομάδες.

Το δεύτερο εμπόδιο έχει να κάνει με το αίτημα της Football League-Football League 2 για άνοδο πέντε ομάδων στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία την επόμενη περίοδο, αίτημα που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δύσκολα θα αποδεχθεί η Σούπερ Λιγκ. Βέβαια, έχουμε δει και σε άλλες περιπτώσεις τη Σούπερ Λιγκ να κάνει πίσω και να αποδέχεται αποφάσεις της ΕΠΟ που πάρθηκαν σε συνεργασία με την Πολιτεία. Τρανό παράδειγμα είναι το «έγκλημα» που συντελέστηκε πέρυσι στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

Το τρίτο αφορά τη γνωμοδότηση του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη, ο οποίος ζήτησε την συγκατάθεση όλων των ομάδων (των τριών επαγγελματικών κατηγοριών) προκειμένου να προχωρήσει η μίνι – αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Κι αυτό, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν ΠΑΕ που θα προσβάλουν την απόφαση της ΕΠΟ, για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής από την αγωνιστική περίοδο που έρχεται.

Πόσο, άραγε, είναι εφικτό να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες και των τριών κατηγοριών να παίξουν Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στη Β’ Εθνική;

Η εισήγηση του Σοφοκλή Πιλάβιου προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ ήταν θετική, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρεθεί τρόπος, ώστε οι τρεις ομάδες να αγωνιστούν στη Football League. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αρκέστηκε στα ευχολόγια και τίποτα παραπάνω.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, πως μπορεί να προκύψει και άλλο εμπόδιο. Υπάρχουν ομάδες που δεν πήραν πέρυσι πιστοποιητικό από την ΕΕΑ – εκτός από τον Ηρακλή, την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου – οι οποίες είναι πολύ πιθανό να αντιδράσουν. Μιλάμε για τον Εθνικό, τον Ιωνικό την Καρδίτσα και άλλες ΠΑΕ, που είχαν τιμωρηθεί για πλαστά δελτία, ενημερότητες κ.α.

Αποδείχθηκε, ωστόσο, πως δεν υπήρξε καμία προεργασία από την Πολιτεία, την ΕΠΟ και τη Football League-Football League 2, πριν το θέμα της αποκατάστασης των τριών παραπάνω ομάδων φτάσει χθες προς συζήτηση στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Συζητήσεις έγιναν μεταξύ των φορέων που προαναφέραμε, χωρίς όμως να υπάρχουν και συγκεκριμένες συμφωνίες και δεσμεύσεις.

Π. Μποτσιβάλης: Το θέμα

είναι πολιτικό και οικονομικό

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, με δηλώσεις του αναφορικά με την εμπλοκή που προέκυψε στο θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου, τόνισε: «Η εισήγηση από την ΕΠΟ έγινε και ήταν θετική. Θα πρέπει, πλέον, να γίνει κοινή σύσκεψη μεταξύ ΓΓΑ, ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ και Football League-Football League 2, γιατί υπάρχει θέμα οικονομικό. Σαφέστατα δεν θα δεχθεί καμία ομάδα από την Β’ Εθνική να μοιραστεί σε 21 κομμάτια η πίττα της επιχορήγησης, αντί σε 18».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ζημιά που γίνεται στον Ολυμπιακό και στον σχεδιασμό της ομάδας, όταν τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και δεν υπάρχει απόφαση για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου:

«Οι ποδοσφαιριστές που έχουμε έρθει σε συμφωνία για να υπογράψουν στον Ολυμπιακό περιμένουν να τελειώσει το θέμα άμεσα και όπως είναι λογικό ο χρόνος μας πιέζει. Το πρόβλημά μας είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους παίκτες αυτούς, μέχρις ότου παρθεί η απόφαση. Υπάρχει, βέβαια, πληθώρα ελεύθερων παικτών στην ποδοσφαιρική αγορά, ωστόσο, εμείς κάναμε συγκεκριμένες επιλογές και δεν θέλουμε να χάσουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές».

Ο κ. Μποτσιβάλης επέμενε πως το θέμα, πλέον, είναι πολιτικό και η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει τη λύση: «Το «αγκάθι» στην όλη υπόθεση είναι το οικονομικό και τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η ΓΓΑ. Θα πρέπει να ασκηθεί πίεση προς τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, να παρθεί άμεσα μια απόφαση. Ο υφυπουργός ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το Λονδίνο, εν όψει της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και μπαίνουμε σε άλλες περιπέτειες.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία της Μαγνησίας να πιέσει για την άμεση αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου. Το ίδιο ζητούν Ηρακλής και Καβάλα από τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε από την ΕΠΟ παράσταση στο διοικητικό συμβούλιο και το αίτημα έγινε αποδεκτό. Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης του Δ.Σ. παρέστη η βολιώτικη ΠΑΕ, ζητώντας από την ΕΠΟ να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να παρθεί μία απόφαση, καθώς δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια, πλέον, για να δημιουργηθεί μια ομάδα από το μηδέν και να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα (ίσως και σήμερα) θα γίνει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Εκπρόσωποι της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ, της Football League και της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού θα συναντηθούν για να συζητήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Με πολιτική παρέμβαση το θέμα μπορεί να λυθεί. Άλλωστε, όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε πέρυσι με πολιτική απόφαση και με πολιτική απόφαση θα επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις για αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου θα πρέπει να υλοποιηθούν. Ο κόσμος της ομάδας είναι αγανακτισμένος και δεν ανέχεται άλλο να τον κοροϊδεύουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το