Τοπικά

Στις 93.000 ευρώ το έλλειμμα του πρώην Δήμου Αγριάς

Όπως προκύπτει μετά τον έλεγχο που έγινε από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Βόλου


Διατάχθηκε από τη Δημοτική Αρχή Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Στις 93.000 ευρώ και όχι 102.000 ευρώ, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, ανέρχεται τελικά το έλλειμμα στο ταμείο του πρώην Δήμου Αγριάς. Αυτό προκύπτει μετά το σχετικό έλεγχο που έγινε από αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Βόλου και την παράδοση όλων των στοιχείων στην αρμόδια αντινομάρχη Διοίκησης, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Νέων Τεχνολογιών κ. Νατάσσα Οικονόμου.

Μετά την προαναφερόμενη εξέλιξη η Δημοτική Αρχή διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και εφόσον προκύψουν ευθύνες σε υπαλλήλους του πρώην Δήμου Αγριάς, τότε το τελικό πόρισμα θα αποσταλεί στην Εισαγγελία για την απόδοση ποινικών ευθυνών, πλην των όποιων πειθαρχικών προβλέπεται να επιβληθούν.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ένα άλλο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση με το έλλειμμα στον πρώην Δήμο Αγριάς, αφορά στην ύπαρξη μπλοκ διπλότυπων αποδείξεων με την υπογραφή ειδικού συνεργάτη του πρώην Δημάρχου Αγριάς κ. Θωμ. Παπαευθυμίου, για την είσπραξη διαφόρων ποσών ανά χρονικά διαστήματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αντίγραφα του μπλοκ αποδείξεων έχουν ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο το έλλειμμα σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Για το θέμα ρωτήθηκε σχετικά ο πρώην Δήμαρχος Αγριάς κ. Παπαευθυμίου, ωστόσο ανέφερε πως «δεν γνωρίζει κάτι σχετικά, παρά μόνο ότι οι εμπλεκόμενοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν το ποσό του ελλείμματος».

Ως γνωστόν, όλα ξεκίνησαν, στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας όταν ο προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας του πρώην Δήμου Αγριάς, επισκέφτηκε τον αντιδήμαρχο Αγριάς-Αρτέμιδας κ. Νικ. Στόικο, τον οποίο και ενημέρωσε πως από το ταμείο λείπει ένα μεγάλο ποσό.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτης και άμεσα ο διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Νικ. Παλαμιώτης έδωσε εντολή σε ανώτερο υπηρεσιακό στέλεχος της Υπηρεσίας να διενεργήσει νέο έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία του πρώην Δήμου Αγριάς.

Στην υπόθεση του ελλείμματος, φέρεται να εμπλέκονται δυο υπάλληλοι του πρώην Δήμου Αγριάς, καθώς και ένας ειδικός συνεργάτης του πρώην Δημάρχου Θωμ. Παπαευθυμίου.

Σχετικά η αντινομάρχης κ. Νατάσσα Οικονόμου έχει επιβεβαιώσει με δηλώσεις της πως εμπλέκονται δυο υπηρεσιακοί παράγοντες του πρώην Δήμου Αγριάς, προσθέτοντας ωστόσο πως «υπάρχει εκτίμηση και για εμπλοκή τρίτου ατόμου, πιθανόν σύμβουλος του πρώην Δημάρχου».

«Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και τη διαπίστωση του ελλείμματος των 93.000 ευρώ, διατάχθηκε ΕΔΕ και εφόσον από το πόρισμα που θα συνταχθεί προκύψουν ευθύνες, τότε η υπόθεση θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα για το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης», προσέθεσε η κ. Οικονόμου.

Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το