Κατηγορίες: Αθλητισμός

Στις 29 Μαΐου η εξέταση του φακέλου του Ολυμπιακού Β.

Στις 29 Μαΐου συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα εξεταστούν οι φάκελοι των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, όπως διαμήνυσε η ΕΕΑ στους ιθύνοντες των δύο συλλόγων. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Επιτροπής θα είναι και αυτά της εξέτασης των φακέλων των δύο παραπάνω ΠΑΕ (επίσημα με επιστολή θα ενημερωθούν οι δύο ομάδες την ερχόμενη Δευτέρα). Από εκεί και πέρα αναμένεται η στάση της ΕΠΟ στην υπόθεση, καθώς παραμένει άγνωστο αν η Ομοσπονδία θα στείλει τελικά γνωμοδότηση στην Επιτροπή (την έχει ζητήσει η ΕΕΑ), με την οποία να εισηγείται θετικά για την εξέταση των φακέλων.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, σε συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα με τον βουλευτή Καβάλας, κ . Γιώργο Καλαντζή, δεσμεύεται όπως τόνισε με δηλώσεις του ο τελευταίος, πως η ΕΠΟ θα εισηγηθεί θετικά για τον φάκελο της Καβάλας. Εφόσον υπάρξει αυτή η εξέλιξη για την μακεδονική ομάδα, θετική αναμένεται να είναι η εισήγηση στην ΕΕΑ και για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Πάντως, σύμφωνα με τον άρθρο 19, παράγραφος 4 του νέου αθλητικού νόμου, δεν χρειάζεται η συγκατάθεση της ΕΠΟ για να εξεταστούν οι φάκελοι από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η επιτροπή θα κρίνει αποκλειστικά, αν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις της κείμενης αθλητικής νομοθεσίας, για την έκδοση πιστοποιητικού. Στη συνέχεια και εφόσον η ΕΕΑ χορηγήσει πιστοποιητικό στον Ολυμπιακό Βόλου, η ΕΠΟ έχει την ευθύνη για να αποφασίσει σε ποια επαγγελματική κατηγορία θα αγωνιστεί η βολιώτικη ΠΑΕ.

Επειδή πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν την ανησυχία τους, για το αν η ΕΠΟ αναγνωρίζει ή όχι τον Ολυμπιακό Βόλου ως επαγγελματική ομάδα, μετά και την επιστολή-απάντηση που έστειλε στο Υπουργείο Ανάπτυξης χαρακτηρίζοντας τους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα ως ερασιτεχνικές ομάδες, το αμέσως προσεχές διάστημα θα φανούν οι προθέσεις της Ομοσπονδίας.

Εάν η ΕΠΟ στείλει θετική γνωμοδότηση στην ΕΕΑ για τις δύο παραπάνω ΠΑΕ, συναινώντας στην εξέταση των φακέλων, αυτό σημαίνει πως τις αναγνωρίζει ως επαγγελματικές ομάδες.

Αν πάλι η ΕΕΑ εξετάσει τους φακέλους, χωρίς να περιμένει τη θέση της ΕΠΟ και χορηγήσει πιστοποιητικό στους Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, αυτόματα οι δύο ομάδες αναγνωρίζονται ως ΠΑΕ. Επομένως, η ΕΠΟ θα κληθεί να τις κατατάξει σε επαγγελματική κατηγορία (οι ερασιτεχνικές ομάδες δεν χρειάζονται πιστοποιητικό για να αγωνιστούν σε μη επαγγελματικά πρωταθλήματα).

Στην προκειμένη περίπτωση (εφόσον Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα αποκτήσουν πιστοποιητικό), η ΕΠΟ οφείλει να επαναφέρει τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, στην κατηγορία, δηλαδή, όπου αγωνίζονταν, πριν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με την απόφασή της, τους στερήσει το δικαίωμα της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Μέχρι στιγμής, η διοίκηση της ΠΑΕ προσπαθεί μέσα από διάλογο με την ΕΠΟ να πετύχει την αποκατάσταση της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Είναι γεγονός πως οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σαφώς καλύτερες, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο, δεν βλέπουμε από την ΕΠΟ να προχωρά γρήγορα το θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου.

Η ΠΑΕ, μέσω του νομικού εκπροσώπου της κ. Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, διαμήνυσε τα μέλη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή, πως στην περίπτωση που δεν δοθεί άμεσα λύση στην υπόθεση του Ολυμπιακού (μέσα στον μήνα που διανύουμε), η στάση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα αλλάξει απέναντι στην Ομοσπονδία. Η βολιώτικη ΠΑΕ θα στραφεί νομικά κατά των μελών της ΕΠΟ, καταθέτοντας αγωγές, οι οποίες ήδη είναι έτοιμες από τον δικηγόρο που χειρίζεται το ζήτημα.

Από την πλευρά του ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός θα περιμένει μέχρι σήμερα να δει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΠΑΕ και όπως τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, είναι πιθανόν να προχωρήσει σε προσωπικές αγωγές, εναντίων όσων έβλαψαν την ομάδα. Δεν αναφέρεται μόνο στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, αλλά και στα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ανοιχτή η υπόθεση

στην ΟΥΕΦΑ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου συνεχίζει να κρατά ανοιχτή την υπόθεση στην ΟΥΕΦΑ, συνεχίζοντας την αλληλογραφία με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός Βόλου εξακολουθεί να είναι συνομιλητής με την ΟΥΕΦΑ δείχνει, αν μη τι άλλο, πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θεωρεί ως επαγγελματική ομάδα τον βολιώτικο σύλλογο.

Ο πειθαρχικός επιθεωρητής κ. Ζαν Σαμουέλ Λεμπά έχει οριστεί, ως γνωστόν, από την ΟΥΕΦΑ να ελέγξει αν η ΕΠΟ – στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου – τήρησε ή όχι το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Λεμπά δεν έχει συντάξει ακόμη την έκθεσή του, με την υπόθεση να είναι ανοιχτή. Πάντως, το κύριο μέτωπο, αυτή τη στιγμή, είναι στο εσωτερικό, στην ΕΠΟ και στην ΕΕΑ.

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν πρώτα να δουν πως θα εξελιχθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και ποια απόφαση θα πάρει η ΕΠΟ και ανάλογα θα γίνουν και οι κινήσεις στην ΟΥΕΦΑ.

Συλλυπητήριο της ΠΑΕ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια Τσιλοπάνου για τον πρόωρο χαμό του νεαρού Νίκου Τσιλοπάνου: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βολου με οδύνη απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια Τσιλοπάνου για τον άδικο και πρόωρο χαμό του 8χρονου Νίκου Τσιλοπάνου, παίκτη των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Βόλου. Τα λόγια είναι φτωχά για να προσφέρουν παρηγοριά σε μία τόσο μεγάλη απώλεια. Όλη η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου και όχι μόνο πενθεί… Κουράγιο!».

Επίσης, δήλωση για τον άδικο χαμό του 8χρονου Νίκου Τσιλοπάνου έκανε και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας:

«Πληροφορήθηκα αργά το απόγευμα της Τρίτης το δυσάρεστο γεγονός του άδικου χαμού του μικρού ποδοσφαιριστή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Βόλου, του 8χρονου Νίκου Τσιλοπάνου, ενός νεαρού μέλους της μεγάλης ερυθρόλευκης οικογένειας. Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου, τη συμπόνια μου και τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του για τις δύσκολες, τραγικές στιγμές που βιώνει και εύχομαι να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίσουν τον αβάσταχτο πόνο τους».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Είμαστε αστρικοί σπόροι»: Τέσσερις γυναίκες δηλώνουν ότι είναι… εξωγήινοι

Τέσσερις γυναίκες ισχυρίζονται πως είναι εξωγήινοι σε ανθρώπινη μορφή, απεσταλμένοι στη Γη για να προάγουν…

17 Ιουνίου 2024

Ιταλία: Διάσωση 51 μεταναστών στη Μεσόγειο – 10 νεκροί

Σε ξύλινη βάρκα βρίσκονταν οι 51 διασωθέντες μετανάστες και πρόσφυγες που διασώθηκαν, σύμφωνα με ό,τι…

17 Ιουνίου 2024

Αλ. Τσίπρας – Ζ. Ζάεφ βράβευσαν τον Μ. Νίμιτς – Έκκληση σε όλους «να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Στον Μάθιου Νίμιτς, τον Ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ονοματολογικό (1994-2019) απονεμήθηκε το πρώτο…

17 Ιουνίου 2024

Βραζιλία: Καθιερώνεται η “Εθνική Ημέρα του Έλληνα Μετανάστη”

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, ο…

17 Ιουνίου 2024

Καιρός: Ανησυχία για τον συνδυασμό Hot-Dry-Windy – Συναγερμός για δασικές πυρκαγιές

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού…

17 Ιουνίου 2024

Νεκρή αρκούδα 300 κιλών σε τροχαίο στην Καστοριά

Αυτοκίνητο παρέσυρε αρκούδα στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Νεστορίου, με συνέπεια το ζώο να τραυματιστεί…

17 Ιουνίου 2024