Photo Gallery, Τοπικά

Στις φυλακές Άμφισσας ο πρώην αρχιφύλακας της Δίωξης

Ο τελευταίος μήνας έφερε απρόβλεπτες ανατροπές στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας που προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, αν και πολλοί υποστηρίζουν ότι αναμένονται και νέες εκπλήξεις

Στη φυλακή Άμφισσας οδηγείται ο αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών, μετά την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέως να κριθεί προσωρινά κρατούμενος, κατηγορούμενος για αγοραπωλησία ναρκωτικών. Ο 34χρονος αθίγγανος, ο οποίος συνελήφθη στην ίδια υπόθεση -και επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος- θα οδηγηθεί στη φυλακή της Λάρισας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς της μετά τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα, που – ως γνωστόν – είχαν ως αποτέλεσμα να ανασυσταθεί με νέα πρόσωπα ολόκληρο το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, αλλά και να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα πέντε αστυνομικοί επειδή μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν σε εκδήλωση συμπαράστασης του πρώην διοικητή της Δίωξης κατά την απολογία του στην Ανακρίτρια. Οι πέντε αστυνομικοί έχουν καταθέσει ενστάσεις κατά της διαθεσιμότητάς τους, που έως τώρα δεν έχουν απαντηθεί. Δεν έχει ολοκληρωθεί και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργεί – μετά από εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας – ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, ενώ σε βάρος τους εκκρεμεί και ποινική διαδικασία.

Ο τελευταίος μήνας έφερε απρόβλεπτες ανατροπές στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας που προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της και να αποδείξει ότι η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και εργάζεται για αυτή.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν αυτό το διάστημα προβλήθηκαν πανελλαδικά, ενώ εξακολουθούν να απασχολούν τον Τύπο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να υπάρξουν «εκπλήξεις», που θα ανατρέψουν πολλά, τα οποία έως τώρα θεωρήθηκαν δεδομένα, αλλάζοντας εντελώς το σκηνικό…

Με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης που διενεργείται με εντολή της 4ης Ειδικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης (που έχει αναλάβει την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης με εμπλεκόμενους οκτώ αστυνομικούς) και έχει ζητηθεί από τον πρώην διοικητή της Δίωξης Βόλου.

Η πραγματογνωμοσύνη αφορά στην κατασχεθείσα ποσότητα των 2,7 κιλών ηρωίνης στην υπόθεση της Παιανίας (που φέρεται να «καίει» τον πρώην διοικητή της Δίωξης). Οι οκτώ συνολικά συσκευασίες, που είχαν κατασχεθεί σε εκείνη την επιχείρηση, αναλύονται με σκοπό να προσδιοριστεί ακριβώς η σύσταση της ηρωίνης. Η πλευρά του προφυλακισμένου αξιωματικού της Δίωξης (όπως έχει καταγραφεί και σε ρεπορτάζ αθηναϊκής εφημερίδας) αναμένει ότι το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης θα τον δικαιώσει, επιμένοντας ότι θα αποδειχθεί πως η ηρωίνη είναι ακριβώς ιδίου βάρους και ιδίας περιεκτικότητας σε όλες τις συσκευασίες (έτσι όπως δηλαδή κατασχέθηκε) και δεν έγινε αντικατάσταση. Άλλωστε και στο απολογητικό του υπόμνημα έχει υποστηρίξει ότι όλα έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού και άλλων οκτώ αστυνομικών, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση της Παιανίας.

Λίγες ημέρες μετά, η σύλληψη του 45χρονου αρχιφύλακα της Δίωξης Βόλου από λιμενικούς -τον οποίο υπέδειξαν αθίγγανοι ως προμηθευτή του ενός κιλού χασίς που βρέθηκε στην κατοχή τους- προκάλεσε νέο «σεισμό» στην τοπική Αστυνομία και την απόφαση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακίνηση και των 12 αστυνομικών του τμήματος σε άλλες υπηρεσίες.

Στην απολογία του, το περασμένο Σάββατο στον Ανακριτή Βόλου, ο πρώην αρχιφύλακας αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι ο αθίγγανος ήταν πληροφοριοδότης του και είχε συνεργαστεί πολλές φορές μαζί του. Ισχυρίστηκε ότι θα του «έδινε μία δουλειά» μεγάλη με κατάσχεση 10 κιλών χασίς.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχιφύλακα έκανε λόγο για αντιφάσεις στη δικογραφία που συντάχθηκε από τους λιμενικούς και οι οποίες θα αναδειχθούν στην πορεία της τακτικής ανάκρισης και δικαστικής έρευνας.

Την ίδια στιγμή συνδικαλιστές της Αστυνομίας κάνουν λόγο για τη συνεχή «κόντρα» Λιμενικού – Αστυνομίας, ειδικά στον τομέα δίωξης ναρκωτικών. Αξιωματικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ανέφεραν πως η σύλληψη του αστυνομικού ήταν τυχαία. Δεν γνώριζαν ότι το άτομο που θα συνελάμβαναν -μετά από υπόδειξη του αθίγγανου- ήταν αστυνομικός. Αντίθετα αστυνομικοί αναφέρουν πως η εμπλοκή του λιμενικού και η σύλληψη του αστυνομικού μόνο τυχαία δεν ήταν…

Η γενική άποψη που διατυπώνουν συνδικαλιστές της Αστυνομίας είναι ότι το τμήμα Δίωξης Βόλου είχε «μπει στο στόχαστρο» άλλων υπηρεσιών, καθώς τον τελευταίο χρόνο είχε πολλές και σοβαρές επιτυχίες στο ενεργητικό του…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το