Τοπικά

Στις κάλπες αύριο 186 Κύπριοι της Μαγνησίας

Τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στον τόπο κατοικίας τους, δηλαδή το Βόλο, έχουν 184 Κύπριοι πολίτες, που γράφτηκαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους

 

Τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στον τόπο κατοικίας τους, δηλαδή το Βόλο, έχουν 184 Κύπριοι πολίτες, που γράφτηκαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους και αύριο Κυριακή στο Δημαρχείο Βόλου, θα επιλέξουν τον εκλεκτό τους από τους έντεκα συνολικά υποψήφιους για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ σε σχέση με προηγούμενες προεδρικές εκλογές, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία των προεδρικών εκλογών υπέβαλαν υποψηφιότητες και δύο γυναίκες, η Πραξούλα Αντωνιάδου και η Μακαρία-Άντρη Στυλιανού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα ενημερώνει ότι για τις προεδρικές εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Φεβρουαρίου 2013, και σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών στις 24 Φεβρουαρίου 2013, στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν 16 εκλογικά κέντρα, σε 10 πόλεις, ως εξής (Θεσσαλία):

ΒΟΛΟΣ (1 εκλ. κέντρο): Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Βόλου, πλ. Ρ. Φεραίου.

ΛΑΡΙΣΑ (1 εκλ. κέντρο): Β’ ΚΑΠΗ (Τέρμα Λαγού).

Οι Κύπριοι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στα οικεία εκλογικά κέντρα εξωτερικού μπορούν να ψηφίσουν επιδεικνύοντας την ταυτότητα ή το εκλογικό τους βιβλιάριο. Η εκλογική διαδικασία θα αρχίσει στις 7 π.μ. έως τις 6 μ.μ., ενώ θα διακοπεί στις 12 το μεσημέρι για διάλειμμα μίας ώρας (12 μ. – 1 μ.μ.).

Για πληροφορίες, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία στα τηλέφωνα 210 3734800/ 870.

Μάχη για τρεις οι εκλογές

Όλα είναι έτοιμα για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής δήλωσε ο γενικός έφορος εκλογής Ανδρέας Ασσιώτης, υπενθυμίζοντας ότι κάθε προεκλογική δραστηριότητα πρέπει να τερματιστεί απόψε τα μεσάνυκτα.

Ο κ. Ασσιώτης κάλεσε τους υποψήφιους, τα εκλογικά επιτελεία και τα οργανωμένα σύνολα, να αποφύγουν την αποστολή μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα ή μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ανέρχεται στις 545.180, στο δε ειδικό εκλογικό κατάλογο των εγκλωβισμένων περιλαμβάνονται 311 ψηφοφόροι. Θα λειτουργήσουν 1.139 εκλογικά κέντρα στην Κύπρο και 40 σε πόλεις του εξωτερικού.

Όπως ανέφερε ο γενικός έφορος εκλογής, οι νέοι ψηφοφόροι επέδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους σε σχέση με το 2008 και έφθασαν στους 12.700, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 30%.

Ο κ. Ασσιώτης δήλωσε ότι η διαλογή και καταμέτρηση θα γίνει στα εκλογικά κέντρα αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας και, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, γύρω στις οκτώ το βράδυ αναμένεται το τελικό αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι πρόεδροι προέβησαν στις τελικές δηλώσεις τους εν όψει των εκλογών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι εκλογές της Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, καθώς το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης, ώστε να περάσει η οικονομία σε πορεία ανάπτυξης, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να περιοριστούν οι σκληρές κοινωνικές επιπτώσεις στη ζωή των συμπολιτών μας.

Πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει δεσμευτεί να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ώστε με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις της Κύπρου. Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι σε αυτές τις εκλογές καλούνται οι πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο δρόμους, εκείνον του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας και της άρνησης των αλλαγών που οδηγεί μόνο σε αδιέξοδα και τον άλλο, που ο ίδιος προτείνει, των τολμηρών αλλαγών, της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας, που θα αντιμετωπίσει την κρίση και θα δώσει προοπτική στον τόπο μας και ελπίδα στους πολίτες. Οι συνθήκες, κατέληξε, είναι πιεστικές και για κάθε μέρα αδράνειας, το κόστος για το κράτος και την κοινωνία γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι υπόσχεται πως θα λειτουργήσει ως πρόεδρος σε μια κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού και πρόσθεσε πως δεν έχει σχέση με ακρότητες, λαϊκισμό και μεταλλάξεις. «Η κυβέρνησή μου θα λειτουργεί συναινετικά και σε συνεργασία με τη Βουλή, ώστε μαζί να επιτυγχάνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» είπε ο κ. Μαλάς.

Ο υποψήφιος για την προεδρία Γιώργος Λιλλήκας, δήλωσε ότι η Κύπρος, αυτές τις δύσκολες ώρες, χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και γι’ αυτό τους κάλεσε να τον ψηφίσουν, τονίζοντας ότι η ανατροπή δεν έρχεται με την αποχή, αλλά με τη συμμετοχή. Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η πρότασή του για προπώληση φυσικού αερίου είναι αποδεδειγμένα υλοποιήσιμη και εφαρμόσιμη και μπορεί να απαλλάξει το λαό μας από το μνημόνιο, τη δυστυχία, την ανεργία, και την ανέχεια.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το