Αθλητισμός

Στη Football League θα ρίξει το …μπαλάκι η ΕΠΟ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι διεργασίες που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας, αλλά και του Ηρακλή στις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα στη Football League. Τρεις είναι οι εμπλεκόμενοι φορείς: Η ΕΠΟ, η Football League, καθώς και η Πολιτεία, παρότι η τελευταία δια στόματος του υφυπουργού αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, δηλώνει πως το θέμα αποτελεί ζήτημα του αυτοδιοικήτου και ο ίδιος δεν εμπλέκεται. Ωστόσο, έχει γίνει κοινωνός των εξελίξεων και των διεργασιών, αφού έχει συναντήσεις με όλες τις πλευρές.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Την προσεχή Τρίτη πρόκειται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, ωστόσο, το θέμα της αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας δεν συμπεριλαμβάνεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Το γεγονός δεν πρέπει να ανησυχεί τους διοικούντες τον Ολυμπιακό Βόλου και τους φιλάθλους της ομάδας, καθώς το σχέδιο που έχει βάλει σε εφαρμογή ΕΠΟ και Πολιτεία επιτάσσει η υπόθεση που αφορά τις παραπάνω ομάδες να συζητηθεί στα «διάφορα θέματα».

Η ΕΠΟ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τάσσεται υπέρ της ανόδου του Ολυμπιακού Β. και της Καβάλας στην Football League. Ωστόσο επειδή υπάρχουν νομικά προβλήματα (παραβίαση του νόμου και ΚΑΠ στο κομμάτι που αφορά την αναδιάρθρωση) και επίσης μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από άλλες ομάδες που πέρυσι υποβιβάστηκαν στην Δ’ εθνική λόγω αποφάσεων της ΕΕΑ, η Ομοσπονδία δεν θέλει να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την αποκατάσταση των ομάδων.

Αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη τάση είναι η εξής: Στο Δ.Σ της ΕΠΟ την Τρίτη – από την στιγμή που η μετοχική σύνθεση των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα έχει εγκριθεί από την ΕΕΑ – η ΕΠΟ θ’ αποφασίσει να διαβιβάσει την απόφαση της ΕΕΑ στην Ένωση Football League-Football League 2, με το ερώτημα αν δέχεται στη Football league τις δύο ομάδες, αφήνοντας την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής να αποφασίσει.

Όπως φαίνεται, ούτε την προσεχή Τρίτη το θέμα θα έχει κλείσει οριστικά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Αν επαληθευτούν τα παραπάνω, η ΕΠΟ θα ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο, θα εκκρεμεί και η απόφαση της Football League-Football League 2 (θα πρέπει να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο), η οποία θα πάρει κάποιες μέρες για να ανακοινωθεί. Μ’ ότι αυτό συνεπάγεται, όσον αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα χρονιά και την απόκτηση ποδοσφαιριστών. Μέχρις ότου επισημοποιηθεί η επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως είναι φυσικό η ομάδα δεν μπορεί να υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με παίκτες. Προφορικές συμφωνίες με ποδοσφαιριστές έχουν γίνει, όμως όσο εκκρεμούν οι υπογραφές, οι συμφωνίες είναι ουσιαστικά στον …αέρα.

Οικονομικά

ανταλλάγματα

ζητεί η Ένωση

Β’-Γ’ Εθνικής

Η Ένωση Football League- Football League2 προτίθεται να ζητήσει με τη σειρά της ανταλλάγματα, κυρίως οικονομικά, από τη στιγμή που οι ομάδες της Β’ Εθνικής αντιμετωπίζουν τεράστια αγωνιστικά προβλήματα και αναζητούν οικονομικούς πόρους.

Προχθές υπήρξε συνάντηση του προέδρου της Football League-Football League 2 Σπύρο Καλογιάννη και του αντιπροέδρου Πέτρου Θεοδωρίδη, με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, στο γραφείο του τελευταίου.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής κατηγορίας ενημέρωσαν τον Γιάννη Ιωαννίδη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες της Β’ Εθνικής, οι οποίες δυσκολεύονται ακόμη και να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Το γεγονός ότι οι ΠΑΕ δεν γνωρίζουν τι χρήματα θα πάρουν από τον ΟΠΑΠ, έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους υπεύθυνους των ομάδων. Οι περισσότερες ομάδες ξεκινούν με την αβεβαιότητα αν θα καταφέρουν να τελειώσουν το πρωτάθλημα ή θα εγκαταλείψουν νωρίτερα.

Στον Ηρακλή Ψαχνών υπάρχει το ενδεχόμενο η ομάδα να μην δηλώσει συμμετοχή, ενώ σε αρκετές ομάδες υπάρχει ανησυχητική ηρεμία.

Ο Γιάννη Ιωαννίδης συζήτησε με τους κ.κ. Καλογιάννη και Θεοδωρίδη και το θέμα της αύξησης των ομάδων της Football League, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέτρο πίεσης για να αυξηθούν οι χορηγίες που αφορούν τον ΟΠΑΠ.

Η αύξηση των ομάδων της Football League σε 21 θεωρείται δεδομένη, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές και οι αντιδράσεις των υπόλοιπων ομάδων θα καμφθούν από τη χορηγία που θα πάρουν οι ΠΑΕ από τον ΟΠΑΠ, μέσω των τηλεοπτικών μεταδόσεων της ΕΤ3

Ο Γιάννη Ιωαννίδης την Τετάρτη στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον αποχαιρετισμό της Ολυμπιακής αποστολής που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννη Σπανουδάκη και μίλησαν για πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και τη χορηγία προς τις ομάδες της Β’ Εθνικής.

Δεν αποκλείεται εκτός από την αύξηση της χορηγίας του ΟΠΑΠ, η ΕΠΟ να δελεάσει την Football League-Football League 2 να απαντήσουν θετικά στο να παίξουν Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στη Β’ Εθνικής, αυξάνοντας σε πέντε τον αριθμό των ομάδων (από τρεις) που θα ανέβουν φέτος από την Football League στη Σούπερ Λιγκ. Αντίθετα να μην πέσουν πέντε ομάδες στην Γ’ Εθνική του χρόνου, αλλά τρεις.

Από πλευράς Football League υπάρχει σιωπή στο θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, ενώ δεν έχουν κάνει λόγο επίσημα ούτε για την ημερομηνία κλήρωσης, ούτε για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Θα πρέπει, πάντως, να τονίσουμε πως το θέμα της αποκατάστασης του Ηρακλή είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, η οποία παρουσιάζει ιδιαιτερότητες. Ο Ηρακλής στην προηγούμενη σεζόν άλλαξε ΑΦΜ, «συγχωνεύθηκε» με τους Πόντιους Κατερίνης και αγωνίστηκε στη Football League 2.

Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί το ερώτημα κατά πόσο είναι εύκολο να γίνει αποκατάσταση σε μια ομάδα που άλλαξε ΑΦΜ, έσβησε τα χρέη της και έπαιξε πέρυσι – σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα – σε επαγγελματική κατηγορία;

Την Τετάρτη 25/7

οι εκλογές

στον Ερασιτέχνη

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Ιουλίου από τις 18.30 έως τις 21.30, στα γραφεία του συλλόγου (Δημητριάδος και Εργατικού Κέντρου). Δηλώσεις ενδιαφέροντος υποψηφιοτήτων θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 23/7 έως και την Τετάρτη 25/7 από τις 10.00 έως τις 12.00 π.μ., στα τηλέφωνα 24210-23200, 6932872045 και 6947072464.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το