Αθλητισμός

Στη Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή δοκιμάζεται η Νίκη

Μία από τις δύο πρωτοπόρες ομάδες της Football League βρίσκεται σήμερα στο δρόμο της Νίκης. Στις 16.30 στο στάδιο Μυτιλήνης οι παίκτες της βολιώτικης ομάδας  «συγκρούονται» με την Καλλονή έχοντας ως στόχο να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα τους διατηρήσει ψηλά στη βαθμολογία. Χθες βράδυ η 20μελής αποστολή «πέταξε» για το νησί της Λέσβου.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Η ώρα της πιο δύσκολης αναμέτρησης που έχει δώσει μέχρι τώρα έφτασε για τη Νίκη. Στις 4.30 το απόγευμα αντιμετωπίζει την ΑΕΛ Καλλονής και θα επιδιώξει να πάρει βαθμό ή βαθμούς που θα την κρατήσουν στις υψηλές θέσεις του πίνακα της Football League.

Έπειτα από την πάροδο τεσσάρων αγωνιστικών οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας έχοντας επτά πόντους. Μάλιστα έχουν φέρει όλα τα πιθανά αποτελέσματα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα μετρώντας δύο νίκες (3-1 τον Ηρακλή στα Ψαχνά και 1-0 τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο Πανθεσσαλικό), μία ισοπαλία (1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης εντός έδρας) και μία ήττα (2-0 από τον Πιερικό στην Κατερίνη).

Και τα τέσσερα ματς είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Σε όλα τους το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη ήταν ανώτερο από τον αντίπαλό του. Διατήρησε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του 90λεπτου και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ωστόσο την ανωτερότητα αυτή την αξιοποίησε μόλις δύο φορές, πράγμα που είχε προβληματίσει την τεχνική ηγεσία. Από την άλλη μεριά όμως ο Περικλής Αμανατίδης και οι συνεργάτες του, Σήφης Μωυσίδης και Κώστας Γρηγοριάδης έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και στη δουλειά που κάνουν στις προπονήσεις. Η πίστη αυτή ήταν μια από τις σημαντικές αιτίες για τις οποίες οι «κυανόλευκοι» έδειξαν τόσο μεγάλη επιμονή και υπομονή στο ματς με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και δικαιώθηκαν στο 92’ με γκολ του Χρήστου Μήτση.

Το ζητούμενο τώρα για τη Νίκη είναι να συνεχίσει σ’ αυτόν τον ρυθμό. Η τεχνική ηγεσία πιστεύει ότι επειδή το έμψυχο υλικό αποτελείται από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής. Το ίδιο μάλιστα θα επιχειρήσει να κάνει και σήμερα στη Μυτιλήνη, αλλά τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι.

Η Καλλονή φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Πανσερραϊκό, έχοντας 10 βαθμούς. Αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί και γι’ αυτό οι παίκτες της βολιώτικης ομάδας οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ένα από τα μεγάλα οφέλη από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης ήταν το ότι η Νίκη λειτούργησε άψογα στον αμυντικό τομέα. Σε αντίθεση με την αναμέτρηση της Κατερίνης, αυτή τη φορά δεν δέχθηκε ούτε μία αντεπίθεση, με τους ποδοσφαιριστές της να έχουν γρήγορες επιστροφές χωρίς να επιτρέπουν στον αντίπαλο να τους απειλήσει.

Την ίδια συγκέντρωση στην άμυνα έχουν υποχρέωση να επιδείξουν και σήμερα. Η Καλλονή διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Τόνι Γκονζάλες, Βλάσης Καζάκης, Ηλίας Κώτσιος, Ανέστης Αναστασιάδης κ.α. με θητεία στη Σούπερ Λιγκ, ενώ πρόσφατα απέκτησε και τον πρώην αμυντικό του Πανιωνίου, του ΠΑΣ Γιάννινα και της Κέρκυρας, Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμη δικαίωμα συμμετοχής. Επομένως απαιτείται αυτοσυγκέντρωση και στα 90 από την πλευρά των Βολιωτών, καθώς μια απροσεξία της στιγμής είναι πιθανό να αποδειχθεί «καταστροφική».

 

Τα πλάνα του προπονητή

Στον αγωνιστικό τομέα δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε κόντρα στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ωστόσο ο κ. Αμανατίδης μάλλον θα θελήσει να προσθέσει μερικές «πινελιές», προκειμένου να «φρεσκάρει» την ομάδα του.

Μια πιθανή αλλαγή έχει να κάνει με τη γραμμή κρούσης. Ο Βίκτορας Γιάκομπ ήταν ιδιαίτερα μαχητικός την περασμένη Τετάρτη, αλλά σίγουρα δεν έχει φτάσει ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Έτσι η τεχνική ηγεσία ίσως δώσει φανέλα βασικού σ’ έναν εκ των Γκονσάλβες Ουέλινγκτον ή Κώστα Φλίγκου, προκειμένου να προσδώσει περισσότερη ταχύτητα στην επίθεση.

Επίσης θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Μανώλης Σκούφαλης αντί του Νίκου Πουρτουλίδη, αλλά και ο Δημήτρης Σαμαράς. Ο πολύπειρος στόπερ αντικατέστησε τον Βασίλη Καρατζά στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης κα τα πήγε πολύ καλά. Μάλιστα από τη δική του κεφαλιά προήλθε και το γκολ της νίκης.

Από κει και πέρα οι υπόλοιποι παίκτες μάλλον θα διατηρήσουν τη θέση τους στο βασικό σχήμα. Το δίδυμο Παντελή Ριζογιάννη και Ιβάν Τάσιτς στους αμυντικούς δείχνει να αρέσει στον Περικλή Αμανατίδη και μάλλον θα το διατηρήσει και αυτή την αγωνιστική.

Η πιθανή σύνθεση της Νίκης: Την «κυανόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Τάσος Καρακούτσης, ενώ στα μετόπισθεν θα τοποθετηθούν οι Στέργιος Ψιάνος (δεξιά), Μήτσης (αριστερά), Άγγελος Βέρτζος, Βασίλης Καρατζάς ή Δημήτρης Σαμαράς (σέντερ μπακ). Στο χώρο του κέντρου θα παίξουν οι Παντελής Ριζογιάννης, Ιβάν Τάσιτς (αμυντικοί χαφ), με τους Νίκο Πουρτουλίδη (δεξιά), Μπόζινταρ Τάντιτς (αριστερά) και Τάσο Κυριάκο (στον άξονα) να αποτελούν την τριάδα των μέσων πίσω από τον Γκονσάλβες Ουέλινγκτον ή τον Κώστα Φλίγκο.

Επίσης στην αποστολή μετέχουν και οι Ηλίας Βούρας, Μανώλης Σκούφαλης, Βίκτορας Γιάκομπ, Γιώργος Λαζαρίδης, Ανδρέας Μκρτσιαν, Ηρακλής Ρόππας και Σωτήρης Χάμος. Οι «κυανόλευκοι» έκαναν χαλάρωμα χθες το πρωί και το απόγευμα αναχώρησαν για την Αθήνα, με σκοπό να μεταβούν αεροπορικώς στη Μυτιλήνη, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

 

Σήμερα οι εκλογές

σε Blue Club-Θύρα 3

Από το Blue Club «Παναγιώτης Ντοκούζης» και τη Θύρα 3 ανακοινώθηκε ότι οι εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. θα διενεργηθούν στα γραφεία του συνδέσμου σήμερα Δευτέρα (15/10) από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 ως τις 9 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα μέλη τα οποία έκαναν εγγραφή  με τη νέα διαδικασία κατόπιν της ανασύστασης του συνδέσμου.

 

 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

 

ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ώρα 16.30

 

ΚΑΛΛΟΝΗ

29. Μάππας

20. Σερφά

22. Σιλιγαρδάκης

4. Κώτσιος

14. Αναστασιάδης

12. Χωριανόπουλος

26. Λεάντρο

25. Μαρτσέλο

10. Γκονζάλες

9. Μανούσος

34. Καζάκης

Προπονητής:

Τ. Καβακάς

 

ΝΙΚΗ

21. Καρακούτσης

6. Ψιάνος

11. Μήτσης

4. Καρατζάς

5. Βέρτζος

14. Ριζογιάννης

26. Τάσιτς

23. Πουρτουλίδης

1. Τάντιτς

7. Κυριάκος

10. Ουέλινγκτον

Προπονητής:

Π. Αμανατίδης

 

Διαιτητής: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Πάτρας, Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής: Σημαιάκης (Χαλκιδικής)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το