Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Στη Μασσαλία σήμερα ο Αντ.Σαμαράς

Για τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Νέα ομάδα «προεδρικών» διαμορφώνεται στο εσωτερικό της ΝΔ

Για τη Μασσαλία αναχωρεί την Τετάρτη (σήμερα) ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

 

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι επαφές του κ. Σαμαρά με τα υπόλοιπα μέλη του ΕΛΚ, μεταξύ των οποίων η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί, θα γίνουν σε καλύτερο κλίμα από τις προηγούμενες, μετά και την επιστολή του κ. Σαμαρά ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου.

 

Την Πέμπτη (αύριο) ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2011 στις Βρυξέλλες.

 

Στις εργασίες του Συνεδρίου του ΕΛΚ θα συμμετέχουν 17 πρωθυπουργοί της ΕΕ, πρόεδροι κομμάτων, οι ευρωβουλευτές της ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ένωσης και περίπου 1000 σύνεδροι.

 

Μεταξύ άλλων, θα παραστούν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπάι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ κ.ά.

 

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί το πολιτικό κείμενο του ΕΛΚ: «Προχωρώντας την Ευρώπη μπροστά. Μια ισχυρότερη Ευρώπη που υποστηρίζει τις αξίες μας και υπερασπίζεται τα συμφέροντα μας».

 

Τον Αντώνη Σαμαρά θα συνοδεύσουν στο ταξίδι του οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Νότης Μηταράκης, Σταύρος Παπασταύρου, Γιώργος Μουρούτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Μανώλης Μαυρομμάτης, κ.ά.

Εν τω μεταξύ νέες εσωκομματικές ομάδες με διαφορετικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες αρχίζουν να συγκροτούνται στο εσωτερικό της ΝΔ.

 

Στον αντίποδα της ομάδας των πέντε «φιλελεύθερων» της ΝΔ, δηλαδή των Αρ. Σπηλιωτόπουλου, Κ. Μητσοτάκη, Κ. Χατζηδάκη, Μ. Βαρβιτσιώτη και Ευ. Αντώναρου αρχίζουν να διαμορφώνονται εσωκομματικά στρατόπεδα.

 

Στη νέα ομάδα των «προεδρικών» που φαίνεται να δημιουργείται συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Κ. Μαρκόπουλος, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κ. Τζαβάρας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών, Κ. Γκιουλέκας και οι Ελίζα Βόζενμπεργκ και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

 

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν ως κοινό σημείο, πέρα από την καλή προσωπική σχέση και φιλία τους, το ότι στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά πριν δυο χρόνια στην εσωκομματική αναμέτρηση για τη διεκδίκηση της αρχηγίας.

 

Οι βουλευτές που εμφανίζονται προβληματισμένοι από την εικόνα της ΝΔ και τη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού, επί της ουσίας αποφάσισαν, εκτός από την προάσπιση του κοινωνικού προσώπου της παράταξης όπως λένε, να απαντήσουν με αυτό τον τρόπο στην ομάδα των «φιλελεύθερων» και να βοηθήσουν τον πρόεδρο του κόμματος, ώστε να τηρηθούν οι κατάλληλες ισορροπίες.

 

Παράλληλα, θέλοντας να διαχωρίσουν πλήρως την κίνησή τους από την πορεία που έχει προδιαγράψει η ομάδα των πέντε «φιλελεύθερων», τονίζουν σε όλους τους τόνους, ότι δεν είναι γόνοι και κληρονόμοι, αλλά αντίθετα έχουν ένσημα και είναι αυτοαναδεικνυόμενοι στις τοπικές τους κοινωνίες.

 

Στο μεταξύ, αποφασισμένος να μην είναι υποψήφιος με τη ΝΔ σε περίπτωση που το κόμμα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου φορέα «κόντρα στην παράδοση» και «χωρίς ιδεολογικά στεγανά».

 

Μιλώντας στον Real FM, ο κ.Καμμένος χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» το θέμα της δανειακής σύμβασης, ενώ επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό.

 

«Εάν η ΝΔ τηρούσε το Ζάππειο 1 και 2 θα καταψήφιζε απόψε τον προϋπολογισμό» είπε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο νοσοκομείο η βασίλισσα Margrethe της Δανίας: Ακύρωσε προγραμματισμένη εμφάνιση

Δύσκολες ώρες για τη βασίλισσα Margrethe της Δανίας, καθώς εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς έπεσε στην κατοικία…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σ. Ζαχαράκη και Ζ. Μακρή σε ημερίδα για το Δημογραφικό

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ομιλήτρια…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ψυχίατρος για τη 15χρονη που σκότωσε τη μαμά της και μετά έστελνε μηνύματα: Έκανε κάτι διαβολικό, δεν συνάδει με ψύχωση

Η έφηβη Κάρλι Γκρέγκ, η οποία σκότωσε τη μητέρα της και τραυμάτισε τον πατριό της τον…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Υπουργείο Παιδείας: Οι ποινές που θα ισχύσουν φέτος σε Γυμνάσια και Λύκεια – Πότε επιβάλλεται αλλαγή σχολείου

Όλα όσα ισχύουν φέτος για τις ποινές αλλά και τη διαγωγή των μαθητών στα Γυμνάσια…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία – «Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»

Την συγκίνηση που αισθάνθηκε και τους λόγους για τους οποίους δάκρυσε περιέγραψε ο Γιώργος Τσούλος,…

20 Σεπτεμβρίου 2024