Photo Gallery, Αθλητισμός

Στη μάχη των πλέι οφ της Α2 πόλο ο Ο.Υ.Κ.Β.

Στη μάχη των πλέι οφ (θέσεις 1-6) της Α2 Εθνικής κατηγορίας ρίχνεται σήμερα η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ο.Υ.Κ.Β που βρίσκεται στην Κέρκυρα για τα παιχνίδια του α’ γύρου. Αν και θα αγωνιστούν με σημαντικές απουσίες οι Βολιώτες θα επιδιώξουν να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών, εν όψει και του β’ γύρου που θα πραγματοποιηθεί από 13-15 Ιουλίου στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος».

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Οι έξι καλύτερες ομάδες της Α2 κατηγορίας στο πόλο, ήτοι οι Ο.Υ.Κ.Β., Κέρκυρα, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Ηλιούπολη, Γλυφάδα και Ηλυσιακός θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για την Α1 σε δύο γύρους. Ο πρώτος ορίστηκε να διεξαχθεί στην Κέρκυρα από σήμερα μέχρι την Κυριακή, ενώ ο δεύτερος θα φιλοξενηθεί στο Βόλο.

Με αυτό το δεδομένο ο Ο.Υ.Κ.Β. θα επιδιώξει να έχει μία όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν στο «νησί των Φαιάκων», ώστε στο β’ γύρο που θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας να διατηρεί ελπίδες ακόμη και για την άνοδο.

Όμως τροχοπέδη στην όλη του προσπάθεια αποτελεί το γεγονός ότι η προετοιμασία δεν έγινε όπως θα ήθελε η τεχνική ηγεσία, ενώ η ομάδα θα αγωνιστεί και με σημαντικές απουσίες, αφού για διαφόρους λόγους δεν ταξίδεψαν οι Γιώργος και Βασίλης Βαμβουνάκης, Γλύκας και Θέος. Επίσης τον σημερινό αγώνα με τη Γλυφάδα θα τον χάσουν και οι Ευαγγελός και Μανώλης, που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα ενσωματωθούν στην αποστολή του Ο.Υ.Κ.Β. αύριο.

Οι δυσκολίες είναι πολλές για το βολιώτικο συγκρότημα, αλλά ο προπονητής του Ζαφείρης Μαρινάγης πιστεύει ότι όσοι παίκτες χρησιμοποιηθούν θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους: «Τις προηγούμενες ημέρες αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες γι’ αυτό και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Για διαφόρους λόγους, όπως π.χ. επαγγελματικούς ή τις Πανελλήνιες εξετάσεις, η ομάδα δεν βρέθηκε μαζί για πολλές ημέρες και ως εκ τούτου ίσως αντιμετωπίσουμε πρόβλημα ομοιογένειας στα πρώτα ματς.

Μάλιστα εδώ πρέπει να πω πως ήμασταν άτυχοι και στην κλήρωση του προγράμματος, αφού θα αντιμετωπίσουμε στο ξεκίνημα Γλυφάδα και Ηλιούπολη, που μαζί με την Κέρκυρα θεωρούνται τα φαβορί για την άνοδο. Επιπλέον θα χρειαστεί να αλλάξουμε και στιλ παιχνιδιού, διότι η απουσίες των Γ. Βαμβουνάκη και Γλύκα σημαίνουν πως θα παίξουμε χωρίς «βαρύ» φουνταριστό.

Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι όλα θα παιδιά θα παλέψουν για το καλύτερο. Θα  «χτυπήσουμε» με πάθος όλους τους αγώνες και θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών εν όψει και του β’ γύρου που θα γίνει στο Βόλο. Τότε η κατάσταση θα είναι διαφορετική και θα είμαστε πολύ καλύτεροι αγωνιστικά».

Το σκουφάκι του Ο.Υ.Κ.Β. στον α’ γύρο των πλέι οφ θα φορέσουν 15 παίκτες που είναι οι: Τέλης Τουριόγλου, Κώστας Τσιανάκας (τερματοφύλακες), Μάριος Γεωργακόπουλος, Μιχάλης Νικολέρης, Αργύρης Μαρασλής (αμυντικοί), Νίκος Κοκκάλας, Δημήτρης Μπλάνας, Γιάννης Ευαγγελός, Σταύρος Μανώλης, Σπύρος Μυκονιάτης, Γιώργος Μαρινάγης, (περιφερειακοί), Χρήστος Μαρινάγης, Θάνος Γραμμένος, Μάριος Χατζηγούλας, Γιάννης Ιωαννίδης (φουνταριστοί).


Ο δρόμος προς

τα πλέι οφ

Ο Ο.Υ.Κ.Β. προκρίθηκε στα πλέι οφ της Α2 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατακτώντας την 2η θέση στον βόρειο όμιλο. Η ομάδα του Βόλου συγκέντρωσε 16 βαθμούς με πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

Στον α’ γύρο, στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας, η ομάδα του Ζαφείρη Μαρινάγη κέρδισε τη Λάρισα με 10-6, τον Τρίτωνα με 7-6 και τη Ν.Ε. Πατρών με 13-3, ενώ ηττήθηκε από τον Ηρακλή με 6-3 και την Κέρκυρα με 10-6. Στον β’ γύρο, που φιλοξενήθηκε στη Λάρισα, ο Ο.Υ.Κ.Β. επιβλήθηκε με 8-3 του Τρίτωνα και 10-9 της Ν.Ε. Πατρών, έφερε ισοπαλία 6-6 με τη Λάρισα και έχασε 10-6 από τον Ηρακλή και 8-5 από την Κέρκυρα.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των αγώνων του α’ γύρου των πλέι οφ της Α2 πόλο είναι το εξής:

Παρασκευή 29/6

19.30 Κέρκυρα-Ηλιούπολη

20.30 Γλυφάδα-Ο.Υ.Κ.Β.

21.30 Ηλυσιακός-Ηρακλής

Σάββατο 30/6

10.00 Ηλιούπολη-Ο.Υ.Κ.Β.

11.00 Ηρακλής-Γλυφάδα

12.00 Κέρκυρα-Ηλυσιακός

18.30 Ο.Υ.Κ.Β.-Ηρακλής

19.30 Ηλυσιακός-Ηλιούπολη

20.30 Γλυφάδα-Κέρκυρα

Κυριακή 1/7

09.00 Ηλιούπολη-Ηρακλής

10.00 Κέρκυρα-Ο.Υ.Κ.Β.

11.00 Ηλυσιακός-Γλυφάδα

16.00 Ηρακλής-Κέρκυρα

17.00 Ο.Υ.Κ.Β.-Ηλυσιακός

18.00 Γλυφάδα-Ηλιούπολη

Τα πλέι άουτ

Αντίστοιχα με τα πλέι οφ, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, θα γίνει ο α’ γύρος των πλέι άουτ στο κολυμβητήριο της Σύρου. Οι Ν.Ο. Λάρισας, Ν.Ο. Σύρου, ΚΟΠΙ, Ν.Ε. Πατρών, Τρίτων Αμαρουσίου και ΟΦΗ θα παίξουν για τις θέσεις 7-12 και φυσικά θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες που οδηγούν στη Β’ Εθνική. Ο β’ γύρος θα διεξαχθεί από 13-15 Ιουλίου στην Πάτρα. Το πρόγραμμα είναι το παρακάτω:

Παρασκευή 29/6

12.30 Ν.Ο. Σύρου-Ν.Ε. Πατρών

13.30 ΚΟΠΙ-Τρίτων

14.30 Ν.Ο. Λάρισας-ΟΦΗ

19.30 Ν.Ε. Πατρών-Τρίτων

20.30 ΟΦΗ-ΚΟΠΙ

21.30 Ν.Ο. Σύρου-Ν.Ο. Λάρισας

Σάββατο 30/6

10.30 Τρίτων-ΟΦΗ

11.30 Ν.Ο. Λάρισας-Ν.Ε. Πατρών

12.30 ΚΟΠΙ-Ν.Ο. Σύρου

18.30 Ν.Ε. Πατρών-ΟΦΗ

19.30 Ν.Ο. Σύρου-Τρίτων

20.30 Ν.Ο. Λάρισας-ΚΟΠΙ

Κυριακή 1/7

11.00 ΟΦΗ-Ν.Ο. Σύρου

12.00 Τρίτων-Ν.Ο. Λάρισας

13.00 ΚΟΠΙ-Ν.Ε. Πατρών 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το