Αθλητισμός

Στη Γ’ Εθνική ο Ρήγας Φεραίος

Με χρυσά γράμματα θα γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας του Ρήγα Φεραίου η χθεσινή του νίκη επί του Δωτιέα Αγιάς με 3-1. Οι Βελεστινιώτες κατέκτησαν την 6η θέση του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής και τη σεζόν 2013-14 θα αγωνίζονται στη νέα Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο Μιχολίτσης με δύο γκολ στο 14’ και στο 35’ έδιωξε το άγχος από την ομάδα του, ενώ το τρίτο τέρμα των «κυανολεύκων» το σημείωσε ο Τσουκάλης στο 40’. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Τσατσαλίδης στο 76’.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Μόνο ένα αποτέλεσμα υπήρχε για τον Ρήγα Φεραίο στο χθεσινό παιχνίδι με τον Δωτιέα Αγιάς για την 22η και τελευταία αγωνιστική της Δ’ Εθνικής. Οι «κυανόλευκοι» ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να πανηγύριζαν την άνοδο και την πήραν, αφού ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους. Ιδιαίτερα, στο α’ μέρος ήταν καταιγιστικοί, αφού στο διάστημα αυτό πέτυχαν και τα τρία τους τέρματα. Δίκαια, λοιπόν, αποθεώθηκαν στο τέλος του αγώνα από εκατοντάδες φιλάθλους της ομάδας που έδωσαν δυναμικό «παρών» στο στάδιο του Βελεστίνου.

Ο προπονητής Λάκης Μπακάλης επέλεξε επιθετικό σχήμα για τη χθεσινή αναμέτρηση (4-3-3). Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τσουμπέκος, στα άκρα της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Γουτούλης (δεξιά) και Σπαθής (αριστερά), ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεταν οι Γούτσος και Βουραζέρης. Στη μεσαία γραμμή χρησιμοποιήθηκαν οι Χατζής, Σ. Μπακάλης και Χατζηαθανασίου, ενώ στην επίθεση ο Μπίκας κινούταν από τα δεξιά, ο Μιχολίτσης είχε τον αντίστοιχο ρόλο από τα αριστερά και ο Τσουκάλης αγωνίστηκε στην κορυφή.

Ο Ρήγας μπήκε πολύ δυνατά στο ματς με τους παίκτες του να δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Στο 7’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Τσαγκάνα μετά από σέντρα του Μιχολίτση, ενώ το σκορ άνοιξε στο 14’. Ο Μπίκας τροφοδότησε τον Μιχολίτση που μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 ήταν γεγονός και φυσικά πανηγυρίστηκε ανάλογα από τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους του Ρήγα.

Ο Δωτιέας προσπάθησε να απαντήσει, αλλά το σουτ του Τσατσαλίδη στο 20’ κατέληξε άουτ. Βέβαια ο Ρήγας συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Στο 22’ ο Μιχολίτσης επιχείρησε μακρινό σουτ χωρίς να βρει στόχο, ενώ στο 25’ ο Μπίκας σέντραρε για τον Τσουκάλη, που έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Ανδρίτσο να κάνει δύσκολη απόκρουση. Άουτ κατέληξε το μακρινό σουτ του Χατζή στο 26’, ενώ στο 34’ ο Μιχολίτσης έκανε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Μπίκας δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Βελεστινιώτες δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στο 35’, όταν ο Γουτούλης σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Τσουκάλη και στρώθηκε στον Μιχολίτση, που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το 2-0. Με την ψυχολογία στα ύψη ο Ρήγας πέτυχε και τρίτο γκολ πριν τελειώσει το α’ ημίχρονο. Ήταν στο 40ο λεπτό όταν ο Μιχολίτσης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο αφύλακτος μέσα στην περιοχή Τσουκάλης έγραψε το 3-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο β’ μέρος δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο ποιότητας. Οι ποδοσφαιριστές του Ρήγα είχαν το μυαλό τους στα πανηγύρια που θα ακολουθούσαν, ενώ αυτοί του Δωτιέα έδειχναν συμβιβασμένοι με την ήττα. Πάντως, προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της τιμής και τα κατάφεραν στο 76’. O Τσατσαλίδης έκανε την κεφαλιά και η μπάλα αφού βρήκε στο κάθετο δοκάρι και στην πλάτη του Τσουμπέκου κατέληξε στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 55’, αλλά ο Τσουμπέκος απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Κοταρέλα. Στην επανάληψη οι καλύτερες στιγμές για τον Ρήγα οι προσπάθειες των Σ. Μπακάλη στο 68’, Γάρου στο 73’ και Μιχολίτση στο 83’ που κατέληξαν άουτ

Τον αγώνα διαιτήτευσε με επιτυχία ο κ. Τεβεκέλης της ΕΠΣ Μακεδονίας που δεν χρειάστηκε να βγάλει την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του. Βοηθοί του ήταν οι κ.κ. Πατσιάς και Νατσιόπουλος από την ίδια Ένωση.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος, Γουτούλης, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσος, Σ. Μπακάλης, Χατζής (58’ Μπλέτσας), Χατζηαθανασίου (62’ Πάσχος), Μπίκας, Τσουκάλης (69’ Γάρος), Μιχολίτσης.

ΔΩΤΙΕΑΣ: Ανδρίτσος, Ριζούλης, Καραπλιάγκος (72’ Σιμούλης), Γεωργαντζιάς, Πολύζος, Τσαγκάνας (62’ Κασίδας), Τσατσαλίδης, Ντάκουλας, Κωστούλας (51’ Τζήκας), Κουβελάς, Κοταρέλας.

 

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Αίολος-Λαμία 1-3

Α.Ε. Λεονταρίου-Ανδρούτσος 2-2

Ρήγας-Δωτιέας 3-1

Αμπελωνιακός-Πυργετός 2-0

Αχιλλέας Δομ.-Α.Ο. Καρδίτσας 2-0

Ρεπό: Ελασσόνα

 

Η βαθμολογία

(τελική)

1. Λαμία 29-14 43

2. Α.Ο. Καρδίτσας 30-12 38

3. Δωτιέας 23-16 35

4. Αχιλλέας Δομ. 22-20 33

5. Πυργετός 24-17 31

6. Ρήγας 17-13 30

7. Αμπελωνιακός 16-14 30

8. Ελασσόνα 19-22 29

9. Ανδρούτσος 21-24 19

10. Α.Ε. Λεονταρίου 14-23 15

11. Αίολος 7-47 4

* Ο Αμπελωνιακός έχει ένα μηδενισμό.

** Οι επτά πρώτες ομάδες ανέρχονται στη Γ’ Εθνική, ενώ οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το