Photo Gallery, Αθλητισμός, Πρώτο Θέμα (old)

Στη Β’ Εθνική πανάξια η Νίκη

Έξαλλα πανηγύρισαν την άνοδο οι φίλαθλοι της Νίκης

Ένα όνειρο πέντε ετών έγινε πραγματικότητα. Η Νίκη μπορεί να ήρθε ισόπαλη 0-0 εντός έδρας με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, αλλά αυτό της ήταν αρκετό για να πετύχει την άνοδο στη Football League. Η επιτυχία αυτή πανηγυρίστηκε έξαλλα από διοίκηση, προπονητικό τιμ και ποδοσφαιριστές, ενώ και οι φίλαθλοι το γιόρτασαν με την ψυχή τους. Εκπληκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Βολιώτικης ομάδας, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα αποθέωσαν τους θριαμβευτές, ενώ έκαναν και πορεία στο κέντρο του Βόλου.

Την άνοδο στη Football League πανηγυρίζει από χθες η Νίκη. Αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, αποτέλεσμα που την έφερε στην πρώτη θέση των πλέι οφ που ολοκληρώθηκαν χθες.

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι ήταν συγκλονιστική. Περίπου τρία τέταρτα πριν την έναρξη του αγώνα το γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Οι θεατές κατέκλυσαν κάθε γωνιά της «κλούβας», ενώ αρκετοί φίλοι της Νίκης παρακολούθησαν την αναμέτρηση όρθιοι. Στις κερκίδες υπήρχε το αδιαχώρητο, αφού -όπως προαναφέραμε- ένα τμήμα της εξέδρας της οδού Μαιάνδρου, διατέθηκε στους λιγοστούς εκδρομείς από την Τσαριτσάνη. Επίσης υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς η συμπεριφορά των φιλάθλων ήταν υποδειγματική.

Ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε σύστημα 4-5-1 σε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βούρας, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Στουρνάρα, Χολέβα, Δελησήζη και Λαμπρόπουλο. Στο χώρο του κέντρου έπαιξαν οι Παπατζίκος, Ριζογιάννης (στον άξονα), Παυλίδης (δεξιά) και Λαζαρίδης (αριστερά), με τον Διαμαντίδη να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Πουλάκο, που αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος».

Στον αντίποδα ο Γιώργος Καλτέκης είχε να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ο Πρικάκης στραβοπάτησε με συνέπεια να υποστεί διάστρεμμα. Έτσι έγινε αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα του Οικονόμου και στο αριστερό άκρο της άμυνας τον αντικατέστησε ο Γκαραγκούνης.

Νευρικό ξεκίνημα από τη Νίκη

Ο Οικονόμος «καιγόταν» για τη νίκη και ήταν εκείνος που έκανε την πρώτη επίθεση στο παιχνίδι, με τον Κουλτσιάκη να σουτάρει με το αριστερό, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο υπήρχε αρκετό άγχος. Οι γηπεδούχοι ήξεραν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη ενός μεγάλου στόχου και ο Περικλής Αμανατίδης από την αρχή ζητούσε ηρεμία και συγκέντρωση στο παιχνίδι τους.

Η Νίκη επισκέφθηκε την αντίπαλη εστία με αξιώσεις για πρώτη φορά στο 7’. Ο Πουλάκος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και γύρισε την μπάλα για τον Παυλίδη, αλλά ο Πίτκας βρισκόταν σε επίκαιρη θέση «καθαρίζοντας» τη φάση.

Και οι δύο «μονομάχοι» ήταν αρκετά νευρικοί κυρίως εξαιτίας της κρισιμότητας της συνάντησης. Στο 17’ κάτι καλό πήγε να δημιουργηθεί για το βολιώτικο συγκρότημα. Ο Παυλίδης στόπαρε ωραία την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και ενώ όλοι νόμιζαν ότι θα σουτάρει εκείνος «έκοψε» για τον αμαρκάριστο Πουλάκο. Ωστόσο η μπαλιά του νεαρού μέσου δεν ήταν καλή και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 24’ ο Πουλάκος εμβόλισε την αντίπαλη οπισθοφυλακή από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα για τον Παυλίδη. Ωστόσο την τελευταία στιγμή ο Τσιανάκας πρόλαβε να κόψει πριν σουτάρει ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων.

Η αλήθεια είναι πως οι «κυανόλευκοι» δυσκολεύονταν αρκετά να κυκλοφορήσουν την μπάλα και προσπαθούσαν με ψηλές μπαλιές να βρουν τον Πουλάκο, διευκολύνοντας έτσι το έργο των αμυντικών.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη δημιουργήθηκε στο 27’. Ο Λαζαρίδης πέρασε πολύ έξυπνα για τον Πουλάκο, ο οποίος από τα αριστερά έπιασε απευθείας σουτ στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο κ. Αμανατίδης έδωσε εντολή στους Λαζαρίδη και Παυλίδη να αλλάξουν πλευρές σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του.

Ο Οικονόμος έκανε πάλι αισθητή την παρουσία του στο ματς στο 35’. Ο Νικούλης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά μετρά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βούρα. Παρόμοια σχεδόν φάση και στο 38’ με «δράστη» τον Καράμπελα αυτή τη φορά, με ίδια πάλι κατάληξη (άουτ).

Κι αν οι παραπάνω φάσεις του Οικονόμου ήταν μικροευκαιρίες, αυτή που έχασε η βολιώτικη ομάδα στο 40’ ήταν πολύ μεγάλη. Ο Λαζαρίδης έκλεψε την μπάλα από τον Γκαραγκούνη και με ωραία προσποίηση βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής. Ωστόσο σούταρε με το «κακό» του πόδι (το αριστερό) στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα γκολπόστ. Έτσι τα πρώτα 45 λεπτά βρήκαν τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Αγωνιώδες β’ μέρος με αίσιο τέλος

Όπως το πρώτο ημίχρονο, έτσι και το δεύτερο ξεκίνησε με σουτ του Κουλτσιάκη έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ωστόσο ούτε αυτή τη φορά ο μέσος του Οικονόμου βρήκε στόχο.

Η Νίκη απάντησε στο 49’. Ο Λαμπρόπουλος τροφοδότησε τον Διαμαντίδη, ο οποίος με το στήθος έστρωσε την μπάλα στον Πουλάκο. Ο ικανός φορ σούταρε με τη μία από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα οριζόντιο δοκάρι.

Ο Γιώργος Καλτέκης, μια και η ισοπαλία δεν βόλευε την ομάδα του, ρίσκαρε περισσότερο βάζοντας τον αγώνα έναν επιθετικό (Βούλγαρης) αντί ενός μέσου (Καράμπελας) στο 55’. Στο επόμενο λεπτό ήταν η Νίκη που πλησίασε στο γκολ. Ο Διαμαντίδης εκτέλεσε φάουλ (κομπίνα με τον Λαμπρόπουλο) με πολύ φάλτσο, αλλά ο Πίτκας απέκρουσε με γροθιές. Στη συνέχεια ο Παυλίδης κέρδισε την κεφαλιά, η οποία έφυγε στα …ύψη.

Στο 59’ οι οπαδοί της Νίκης λαχτάρησαν. Ο νεοεισελθών Βούλγαρης πέρασε κάθετη πάσα στον Νικούλη, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βούρα. Ο επιτελικός χαφ του Οικονόμου έκανε αμέσως το πλασέ, αλλά ο Βούρας με τα πόδια ανέκοψε κάπως την πορεία της μπάλας. Έτσι έδωσε τη δυνατότητα στον Δεληζήση να την προλάβει πριν περάσει τη γραμμή της εστίας και να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Ήταν φανερό πως το συγκρότημα της Τσαριτσάνης ήταν πιο επικίνδυνο με την είσοδο του Βούλγαρη, σε αντίθεση με τους «κυανόλευκους» που παρέμεναν υπερβολικά αγχωμένοι και δυσκολεύονταν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 62’ ο Παυλίδης έκανε ατομική ενέργεια αλλά το σουτ του ήταν χλιαρό και δεν ανησύχησε τον Πίτκα, ενώ στο 66’ ο Περικλής Αμανατίδης προχώρησε στην πρώτη του κίνηση από τον πάγκο ρίχνοντας στη «μάχη» τον Σάββα Κυριακίδη αντί του Αλέξανδρου Παπατζίκου. Έτσι το σύστημα έγινε 4-4-2, με τον Παυλίδη να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Πουλάκο και τον Κυριακίδη στο γνωστό ρόλο του αριστερού μέσου.

Στο 70’ ο Οικονόμος έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Λέβναϊτς στην προσπάθειά του να εμποδίσει τον Διαμαντίδη να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή τον μάρκαρε αντιαθλητικά με τις τάπες των παπουτσιών. Ορθώς ο κ. Μάνταλος όχι μόνο καταλόγισε φάουλ αλλά απέβαλε τον Σέρβο μέσο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς ήδη είχε αντικρίσει μια ακόμη πέντε νωρίτερα, επίσης για δυνατό μαρκάρισμα. Μάλιστα η φάση ήταν τόσο ξεκάθαρη, ώστε ο Λέβναϊτς αδιαμαρτύρητα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, αντιλαμβανόμενος το λάθος του να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Παρ’ όλα αυτά στο 76’ ο Οικονόμος άγγιξε το 0-1. Ο Βούλγαρης εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Χολέβα και μπήκε απειλητικά στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά. Ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πιεζόμενος ασφυκτικά από τον Δεληζήση έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 80’ ήταν η σειρά της Νίκης να φτάσει μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Διαμαντίδης εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να σταματά στη δεξιά συμβολή των δοκών της εστίας του Πίτκα. Νέα καλή φάση για την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη στο 87’. Μετά από κόρνερ του Διαμαντίδη, ο Λουκίνας βρέθηκε αφύλακτος στην «καρδιά» της περιοχής, αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά χάνοντας την ευκαιρία.

Τα τελευταία λεπτά ήταν ιδιαίτερα αγωνιώδη. Τα τρία λεπτά καθυστέρησης, που κράτησε ο κ. Μάνταλος, φάνηκαν σαν …αιώνας για τους οπαδούς της Νίκης, καθώς το ματς βρισκόταν «στην κόψη του ξυραφιού». Πάντως σ’ αυτό το διάστημα οι «κυανόλευκοι» δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να δημιουργήσουν τον παραμικρό κίνδυνο στην εστία του Βούρα, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο «μονομάχων».

Έξαλλοι πανηγυρισμοί και πορεία στο Βόλο

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έδωσε το έναυσμα για τρελό πανηγύρι. Οι οπαδοί της Νίκης μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο πανηγυρίζοντας έξαλλα την επιτυχία. Οι ποδοσφαιριστές έμειναν …γυμνοί, αφού τα ρούχα τους έγιναν λάφυρα στα χέρια των οπαδών, που ήθελαν να κρατήσουν ένα σουβενίρ για να θυμούνται μια ιδιαίτερα χαρμόσυνη ημέρα για την αγαπημένη τους ομάδα.

Μάλιστα οι ποδοσφαιριστές έκαναν το χατίρι των φιλάθλων και αφού αρχικά είχαν αποσυρθεί στα αποδυτήρια, στη συνέχεια έκαναν πάλι την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο και με το γνωστό «όλε» γιόρτασαν μαζί με τους οπαδούς τη μεγάλη επιτυχία.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας ήταν και η στάση των φίλων του Οικονόμου. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι παρά την πίκρα τους, στο τέλος χειροκρότησαν τους παίκτες της Νίκης συγχαίροντάς του για την άνοδο. Το ίδιο ανταπέδωσαν και οι φίλοι των γηπεδούχων, που χειροκρότησαν τους φιλοξενούμενους για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Το πανηγύρι, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Μεγάλη μάζα φιλάθλων περίμενε τους ποδοσφαιριστές έξω από το γήπεδο για να τους αποθεώσουν ξανά. Λίγο αργότερα εκατοντάδες οπαδοί της Νίκης είτε με μηχανάκια, είτε πεζοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Βόλου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ιστορικού συλλόγου, ενώ μετά επέστρεψαν στη Ν. Ιωνία όπου συνέχισαν το γλέντι έξω από το «Παντελής Μαγουλάς»…

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το