Photo Gallery, Αθλητισμός

Στην 4η θέση της Α2 πόλο ο Ο.Υ.Κ.Β.

Στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος» φιλοξενήθηκαν οι αγώνες του β’ γύρου των πλέι οφ (θέσεις 1-6) της Α2 πόλο. Ο Ο.Υ.Κ.Β. κατετάγη στην 4η θέση που είναι και η καλύτερη στην ιστορία του, ενώ την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» της ελληνικής υδατοσφαίρισης πανηγύρισαν οι ομάδες της Ηλιούπολης και της Κέρκυρας. Διοργανωτές των αγώνων ήταν η ΚΟΕ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και ο Ο.Υ.Κ.Β.

 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

 

Οι φίλαθλοι που αγαπούν το άθλημα της υδατοσφαίρισης στη Μαγνησία είχαν την ευκαιρία το περασμένο τριήμερο να παρακολουθήσουν από κοντά τα πλέι οφ της Α2 πόλο, που πραγματοποιήθηκαν στην ανοιχτή πισίνα του ΕΑΚ. Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν και την προσπάθεια του εκπροσώπου του Βόλου στην κατηγορία, του Ο.Υ.Κ.Β., που κατέλαβε την τιμητική 4η θέση.

Μάλιστα αυτή είναι και η υψηλότερη θέση που έχει πάρει από τότε που μετέχει στο πρωτάθλημα της Α2, αφού πέρυσι ήταν πέμπτος, ενώ τις προηγούμενες χρονιές μέτρησε μία έβδομη, δύο όγδοες και μία ένατη θέση. Επίσης συγκέντρωσε και τους περισσότερους βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές του, ενώ για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών κατέχει τα πρωτεία στη Θεσσαλία και γενικότερα στην Κεντρική Ελλάδα, δεδομένου ότι ο Ν.Ο. Λάρισας έπαιξε στα πλέι άουτ (θέσεις 7-12) και κατετάγη ένατος, ενώ οι άλλοι σύλλογοι βρίσκονται σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Όσον αφορά τα «εισιτήρια» της ανόδου, τα πήραν η Ηλιούπολη (που στις τάξεις της είχε και τον Βολιώτη πολίστα Λευτέρη Γκαραγκούνη) με την Κέρκυρα, που από τον πρώτο γύρο που είχε διεξαχθεί στην Κέρκυρα «κουβαλούσαν» 12 βαθμούς, κάτι που τους καθιστούσε φαβορί  και ακολουθούσαν η Γλυφάδα με εννέα, οι Ο.Υ.Κ.Β. και Ηρακλής με έξι, ενώ χωρίς πόντους ήταν ο Ηλυσιακός.

Στον β’ γύρο ο Ο.Υ.Κ.Β. κατέκτησε άλλους επτά βαθμούς με τις νίκες του επί του Ηρακλή (8-7), και του Ηλυσιακού (9-3), καθώς και την ισοπαλία κόντρα στη Γλυφάδα (8-8), ενώ ηττήθηκε από την Ηλιούπολη (4-8) και την Κέρκυρα (4-5).

Η Ηλιούπολη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια φτάνοντας τους 25 πόντους, τρεις περισσότερους από την Κέρκυρα. Η Γλυφάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει ως το τέλος την άνοδο, αλλά την «φρέναρε» η απρόσμενη ήττα από τον Ηλυσιακό χθες το πρωί. Έτσι έμεινε 3η με 16 βαθμούς, ενώ ο Ο.Υ.Κ.Β. έφτασε στους 13, ο Ηρακλής τους εννέα και ο Ηλυσιακός τους τρεις.

Όμως ας δούμε πιο αναλυτικά τα πέντε παιχνίδια που έδωσε ο Ο.Υ.Κ.Β. το περασμένο τριήμερο:

Ο.Υ.Κ.Β.-Γλυφάδα 8-8

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Ο.Υ.Κ.Β. έφερε 8-8 με τη Γλυφάδα σε ένα ματς με «χιτσκοκικό» φινάλε. Οι Βολιώτες ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη για να προσεγγίσουν τις θέσεις ανόδου, αλλά περιορίστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας ισοφαρίζοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, η ισοπαλία ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Ο.Υ.Κ.Β., αφού προηγήθηκε μόνο μία φορά με τον νεαρό Μάριο Χατζηγούλα, που έγραψε το 2-1 από τη θέση του φουνταριστού. Από το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι Γλυφαδιώτες πέρασαν μπροστά στο σκορ, με τους πολίστες του Ζαφείρη Μαρινάγη να «απαντούν» σε τέσσερις περιπτώσεις φέρνοντας το ματς στα ίσα (3-3, 4-4, 5-5, 6-6) και ενώ ο τερματοφύλακας των Βολιωτών Τέλης Τουριόγλου απέκρουσε και πέναλτι του Φωτίου στο 2’.36’’ του γ’ οκταλέπτου.

Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου βρήκε τη Γλυφάδα να προηγείται με 6-7, ενώ φάνηκε ότι θα καθάριζε το ματς όταν ο Αργυρακούλης έκανε το 6-8. Όμως οι παίκτες του Ο.Υ.Κ.Β. δεν το έβαλαν κάτω και τουλάχιστον απέφυγαν την ήττα. Ο Χατζηγούλας με γκολ στην κόντρα μείωσε σε 7-8 στο 2’.14’’, ενώ ο Γιώργος Βαμβουνάκης ήταν αυτός που 21 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ισοφάρισε σε 8-8. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, αφού η Γλυφάδα δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» των διαιτητών και αστόχησε στην εκπνοή σε επίθεση με παίκτη παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 2-1.

Ο.Υ.Κ.Β.: Τουριόγλου, Γ. Βαμβουνάκης 2, Γραμμένος, Β. Βαμβουνάκης, Χατζηγούλας 2, Χ. Μαρινάγης 1, Μπλάνας, Ιωαννίδης, Μυκονιάτης 2, Γεωργακόπουλος 1, Γ. Μαρινάγης, Μαρασλής, Νικολέρης, Μανώλης, Τσιανάκας.

ΓΛΥΦΑΔΑ: Πουλιόπουλος, Αργυρακούλης 1, Λίτσας, Καζάκης, Φωτίου 1, Λάππας 2, Ορφανάκος 1, Λάζαρης, Πετρόχειλος, Μπαχάς 1, Χατζηαλέξης 1, Λομβάρδος, Φωτόπουλος 1, Δημητρόπουλος, Κολάρος.

Ο.Υ.Κ.Β.-Ηλιούπολη 4-8

Ο Ο.Υ.Κ.Β. απώλεσε κάθε ελπίδα για την άνοδο το πρωί του Σαββάτου, όταν ηττήθηκε από την πρωτοπόρο Ηλιούπολη με 8-4. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο μια και η αθηναϊκή ομάδα ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς στις πρώτες τρεις περιόδους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα αυτό οι Βολιώτες σκόραραν μόνο μία φορά, ενώ είχαν 0/7 στον παραπάνω παίκτη.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-2, 0-2, 3-2.

Ο.Υ.Κ.Β.: Τουριόγλου, Γ. Βαμβουνάκης, Γραμμένος, Β. Βαμβουνάκης 1, Χατζηγούλας, Χ. Μαρινάγης 1, Μπλάνας, Κολημήτρας, Μυκονιάτης, Γεωργακόπουλος, Γ. Μαρινάγης, Μαρασλής, Νικολέρης, Μανώλης 2, Τσιανάκας.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Εκιντζόγλου, Β. Εμμανουηλίδης 1, Ι. Εμμανουηλίδης 1, Βαφειάδης, Θεοδωρίδης 1, Παυλάκης, Τίγκας, Καρυοφίλλης 1, Οικονόμου, Γκαραγκούνης, Κολυβάς, Γιάγκος 4, Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Ξιάρχος.

Ο.Υ.Κ.Β.-Ηρακλής 8-7

Η πρώτη νίκη για τον Ο.Υ.Κ.Β. στον β’ γύρο των πλέι οφ ήρθε το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς επικράτησε του Ηρακλή με 8-7. Στο παιχνίδι αυτό οι παίκτες του Ζαφείρη Μαρινάγη έκαναν νωθρό ξεκίνημα επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να προηγηθούν 0-3 με ισάριθμα τέρματα στον παίκτη παραπάνω.

Όμως η αντίδραση του Ο.Υ.Κ.Β. ήταν εξαιρετική. Πριν τελειώσει το ημίχρονο μείωσε σε 2-3, με τον Τουριόγλου να αποκρούει πέναλτι του Αρώνη στο διάστημα αυτό. Στην τρίτη περίοδο η ομάδα του Βόλου προσπέρασε και έφτασε να προηγείται με 6-4 με τρία τέρματα του Βασίλη Βαμβουνάκη και ένα του Μυκονιάτη. Από κει και πέρα ο Ο.Υ.Κ.Β. κράτησε το +2 με τα γκολ των Χατζηγούλα (7-5) και Μανώλη (8-6), ενώ το μόνο που κατάφερε ο «Γηραιός» ήταν να μειώσει στο τελικό 8-7 με τον Παπαθεοδώρου.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 2-0, 4-2, 2-2.

Ο.Υ.Κ.Β.: Τουριόγλου, Γ. Βαμβουνάκης 1, Γραμμένος, Β. Βαμβουνάκης 3, Χατζηγούλας 1, Χ. Μαρινάγης, Μπλάνας, Κολημήτρας, Μυκονιάτης 2, Γεωργακόπουλος, Γ. Μαρινάγης, Μαρασλής, Μανώλης 1, Τσιανάκας.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Φάρσαρης, Τζελάτης, Αθανασιάδης, Παπαθεοδώρου 1, Γκαγκασούλης 1, Αλιαπούλιος 1, Κουνέλας 1, Τζήμας 2, Γεωργαλάς, Διαμαντόπουλος, Αρώνης, Δελημήτρου 1, Καρυπίδης, Μακαβαίος.

Ο.Υ.Κ.Β.-Κέρκυρα 4-5

Κόντρα στην Κέρκυρα χθες το πρωί ο Ο.Υ.Κ.Β. πάλεψε, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 5-4. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και οι Βολιώτες θα μπορούσαν ακόμη και να το κερδίσουν αν το πίστευαν ή αν η διαιτησία ήταν ακριβοδίκαιη.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί γκολ, ενώ στη συνέχεια οι «Φαίακες» έφεραν το ματς στα μέτρα τους και προηγήθηκαν 0-3. Τον …λογαριασμό για τον Ο.Υ.Κ.Β. τον άνοιξε ο Γ. Βαμβουνάκης στο 3’.08’ του β’ οκταλέπτου, ενώ ο ίδιος μείωσε σε 2-3 στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου. Όμως οι Κερκυραίοι άντεξαν στην πίεση και  με την βοήθεια και της διαιτησίας κράτησαν το προβάδισμα ως το τέλος. Το 4-5 διαμορφώθηκε από τον Μπλάνα 2’.22’’ πριν το φινάλε, ενώ στην τελευταία επίθεση του Ο.Υ.Κ.Β. ο Χ. Μαρινάγης έκανε το σουτ, αλλά ο Λαγωνικάκης απέκρουσε.

Τέλος, άσχημη εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του διεθνή διαιτητή κ. Σταυρίδη που με τη λήξη του αγώνα έβρισε φίλαθλο του Ο.Υ.Κ.Β.

Τα οκτάλεπτα: 0-0, 1-3, 2-1, 1-1.

Ο.Υ.Κ.Β.: Τουριόγλου, Γ. Βαμβουνάκης 2, Γραμμένος, Β. Βαμβουνάκης, Χατζηγούλας 1, Χ. Μαρινάγης, Μπλάνας 1, Κολημήτρας, Μυκονιάτης, Γεωργακόπουλος, Γ. Μαρινάγης, Μαρασλής, Μανώλης, Τσιανάκας.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Λαγωνικάκης, Τριαντάφυλλος 1, Κοράκης 2, Κούρκουλος, Χατζηγεωργίου, Νάτσης, Νεράτζης, Παπανελλόπουλος, Πουλίδας, Φράγκος 1, Τέττερης, Κλαυδιανός 1, Τριβυζάς, Κουλούρης, Σουπιώνας.

Ο.Υ.Κ.Β.-Ηλυσιακός 9-3

Ο Ο.Υ.Κ.Β. ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις χθες το απόγευμα κόντρα στον Ηλυσιακό τον οποίο νίκησε με 9-3. Η επικράτηση των Βολιωτών ήταν άνετη μια και υπερτερούσαν των αντιπάλων τους σε όλους τους τομείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν 8-2 με τους Αθηναίους να σκοράρουν μόνο με πέναλτι. Στο τέταρτο οκτάλεπτο έπαιξαν κυρίως οι «πιτσιρικάδες» του Ο.Υ.Κ.Β., που πάντως δεν επέτρεψαν στον Ηλυσιακό να μειώσει τη διαφορά.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-0, 4-2, 1-1.

Ο.Υ.Κ.Β.: Τουριόγλου, Γ. Βαμβουνάκης, Γραμμένος 1, Β. Βαμβουνάκης, Χατζηγούλας 1, Χ. Μαρινάγης 2, Μπλάνας, Κολημήτρας, Μυκονιάτης 1, Γεωργακόπουλος, Γ. Μαρινάγης 1, Μαρασλής, Μανώλης 3, Τσιανάκας.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Τρελόπουλος, Μουστάκας, Γκιάλης, Λυμπεράτος, Ηλιόπουλος, Κατής 1, Αδάμης, Νικολάου 1, Πανταζής, Τασιόπουλος, Ε. Κωνσταντόπουλος, Κ. Κωνσταντόπουλος 1, Βερνάρδος.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα του β’ γύρου των πλέι οφ της Α2 πόλο είναι τα εξής:

6η αγωνιστική

Ηλιούπολη-Κέρκυρα 8-8

Ο.Υ.Κ.Β.-Γλυφάδα 8-8

Ηρακλής-Ηλυσιακός 14-5

7η αγωνιστική

Ο.Υ.Κ.Β.-Ηλιούπολη 4-8

Γλυφάδα-Ηρακλής 8-7

Ηλυσιακός-Κέρκυρα 8-9

8η αγωνιστική

Ηρακλής-Ο.Υ.Κ.Β. 7-8

Ηλιούπολη-Ηλυσιακός 12-3

Κέρκυρα-Γλυφάδα 8-9

9η αγωνιστική

Ηρακλής-Ηλιούπολη 9-12

Ο.Υ.Κ.Β.-Κέρκυρα 4-5

Γλυφάδα-Ηλυσιακός 12-13

10η αγωνιστική

Κέρκυρα-Ηρακλής 14-8

Ηλυσιακός-Ο.Υ.Κ.Β. 3-9

Ηλιούπολη-Γλυφάδα 10-8

 

Η βαθμολογία

των πλέι οφ

1. Ηλιούπολη 101-68 25

2. Κέρκυρα 90-71 22

3. Γλυφάδα 92-85 16

4. Ο.Υ.Κ.Β. 75-79 13

5. Ηρακλής 91-87 9

6.Ηλυσιακός 63-122  3

Υποβιβάστηκαν Σύρος και ΚΟΠΙ

Ο Ν.Ο. Σύρου και ο ΚΟΠΙ είναι οι ομάδες που υποβιβάστηκαν στη Β’ Εθνική , αφού κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις στα πλέι άουτ της Α2 (θέσεις 7-12). Τα αποτελέσματα του β’ γύρου ,που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» της Πάτρας, είναι τα παρακάτω:

6η αγωνιστική

Ν.Ε. Πατρών-Σύρος 8-3

Τρίτων-ΚΟΠΙ 4-5

ΟΦΗ-Ν.Ο. Λάρισας 9-7

7η αγωνιστική

Τρίτων-Ν.Ε. Πατρών 6-4

ΚΟΠΙ-ΟΦΗ 9-10

Ν.Ο. Λάρισας-Σύρος 14-5

8η αγωνιστική

ΟΦΗ-Τρίτων 10-7

Ν.Ε. Πατρών-Ν.Ο. Λάρισας 11-7

Σύρος-ΚΟΠΙ 4-3

9η αγωνιστική

ΟΦΗ-Ν.Ε. Πατρών 7-9

Τρίτων-Σύρος 7-4

ΚΟΠΙ-Ν.Ο. Λάρισας 7-5

10η αγωνιστική

Σύρος-ΟΦΗ 6-6

Ν.Ο. Λάρισας-Τρίτων 4-5

Ν.Ε. Πατρών-ΚΟΠΙ 7-6

Η βαθμολογία

των πλέι άουτ

7. Τρίτων 61-56 17

8. Ν.Ε. Πατρών 72-64 17

9. Ν.Ο. Λάρισας 79-70 15

10. ΟΦΗ 73-75 14

11. Σύρος 59-74 12

12. ΚΟΠΙ 70-75 10

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το