Photo Gallery, Αθλητισμός

Στην 4η θέση ο ΝΟΒΑ και στην 7η ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στην τελική φάση της Β’ Εθνικής πόλο γυναικών

Στο Ιλίσιο κολυμβητήριο των Αθηνών πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Β’ Εθνικής γυναικών με τον ΝΟΒΑ να μην καταφέρνει να πετύχει τον στόχο της ανόδου, αφού πήρε την 4η θέση. Όσο για τον νεανικό ΟΕΑ/ΝΑΒ κατατάχθηκε 7ος. Την άνοδο στην Α2 πήραν οι ομάδες του Ηλυσιακού και του Ν.Ο. Αγίου Νικολάου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Ο ΝΟΒΑ ταξίδεψε στην Αθήνα με τον «αέρα» του φαβορί και με αποκλειστικό στόχο την άνοδο στην Α2. Ωστόσο περιορίστηκε στην 4η θέση της Β’ Εθνικής, αφού ηττήθηκε τόσο στον κρίσιμο ημιτελικό με τον Ηλυσιακό, όσο και τον μικρό τελικό από το Οξυγόνο.

Το ξεκίνημα της ομάδας στα τελικά δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη. Ο ΝΟΒΑ μετά από πολύ καλή εμφάνιση νίκησε με 8-5 την Ηλιούπολη στην πρεμιέρα της Παρασκευής. Τα οκτάλεπτα στον αγώνα αυτό ήταν: 3-0, 1-1, 0-1, 3-1, ενώ τα γκολ για την ομάδα του Βόλου σημείωσαν η Σαλογιάννη τέσσερα, η Μασούρα δύο και από ένα η Φούντα και η Φωτιάδου.

Το Σάββατο κρίθηκε η πρώτη θέση του Β’ γκρουπ (που είχε μόνο τρεις ομάδες μετά την απόσυρση του Νηρέα Λαμίας) στο παιχνίδι με τον Ν.Ο. Αγίου Νικολάου. Εδώ τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν οι άνθρωποι του ΝΟΒΑ που είδαν την ομάδα τους να ηττάται με 8-13, έχοντας παράλληλα και κόντρα τη διαιτησία. Τα οκτάλεπτα: 1-5, 1-1, 4-3, 2-4. Για τον ΝΟΒΑ τρία τέρματα πέτυχε η Παπάζογλου, από δύο οι Σαλογιάννη και Μασούρα και ένα η Χειλά.

Έτσι, χθες το πρωί ο ΝΟΒΑ αντιμετώπισε τον πρώτο του Α’ ομίλου Ηλυσιακό στο ματς που έκρινε την άνοδο. Οι Βολιώτισσες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τρία γκολ διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (2-5). Στη συνέχεια έκαναν την αντεπίθεσή τους, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 6-7. Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-2, 1-1, 3-1. Πρώτη σκόρερ του ΝΟΒΑ ήταν η Σούλια με τρία τέρματα, ενώ η Παπάζογλου πέτυχε δύο και η Μασούρα ένα.

Το απόγευμα έγινε μικρός τελικός για τις θέσεις 3-4. Εκεί ο ΝΟΒΑ έπαιξε με το Οξυγόνο Θεσσαλονίκης και έχασε με το ποδοσφαιρικό σκορ 2-3. το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση μια και η κανονική του διάρκεια ήταν 2-2. Τα οκτάλεπτα: 1-0, 1-1, 0-0, 0-1 και 0-1 στην παράταση. Σκόρερ για την ομάδα του Βόλου χρίστηκαν οι Σούλια και Παπάζογλου.

Ο προπονητής Σωτήρης Ζουμπουλιάς χρησιμοποίησε τις κάτωθι πολίστριες στα παιχνίδια του τριημέρου: Κλεονίκη Γκέκα, Κατερίνα Νικολαΐδου (τερματοφύλακες), Εύη Φωτιάδου, Σπυριδούλα Παρασκευοπούλου, Δόμνα Μασούρα, Αντιγόνη Φούτση, Νικόλ Τσιράκου, Ράνια Τζιανή, Αναστασία Νικολαΐδου, Βίκυ Σούλια, Εριφύλη Παπάζογλου, Έλενα Γιαννακόπουλου, Κλαίρη Μαλλιαρού, Εύη Κωστούλα, Ελένη Σαλογιάννη, Χριστίνα Χειλά, Ευτυχία Φούντα.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ κατέβηκε στην τελική φάση για να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες τα νεαρά κορίτσια του, αφού το ρόστερ του απαρτίζεται από παίκτριες που καμία δεν είναι πάνω από 16 ετών. Γνώρισε τρεις ήττες στο πλαίσιου του Α’ ομίλου και κατατάχθηκε στην 7η θέση. Ωστόσο, η φετινή του πορεία χαρακτηρίζεται ως απολύτως πετυχημένη από τους ανθρώπους του συλλόγου.

Την Παρασκευή ο ΟΕΑ/ΝΑΒ έχασε 19-3 από τον Ηλυσιακό με την Μελέτη να πετυχαίνει δύο γκολ και την Πατρώνη ένα, ενώ το πρωί του Σαββάτου ηττήθηκε 4-6 από τον Κ.Ο. Σερρών. Στο ματς αυτό δύο φορές σκόραρε η Μελέτη και από μία η Πατρώνη και η Παπαθανασίου. Τέλος, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο ΟΕΑ/ΝΑΒ έχασε 1-5 από το Οξυγόνο. Το μοναδικό του γκολ σημείωσε η Κωνσταντά.

Οι προπονητές Λάμπρος Καρύδας και Δημήτρης Κόφφας είχαν στη διάθεσή τους τις: Ελβίρα Μπέη (τερματοφύλακας), Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Χριστίνα Μαλακασιώτη, Βάσω Πατρώνη, Έλενα Παπαθανασίου, Σταυρούλα Μαγοπούλου, Χριστίνα Καλαβρού, Αλεξάνδρα Κωνσταντά, Μαρία Οικονόμου, Άννα Μπέκα, Ειρήνη Σταύρου, Αποστολία Μελέτη.

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα στην τελική φάση της Β’ γυναικών είναι τα παρακάτω:

Α’ όμιλος: Ηλυσιακός-ΟΕΑ/ΝΑΒ 19-3, Κ.Ο. Σερρών-Οξυγόνο  2-11, Ηλυσιακός-Οξυγόνο 12-3, Κ.Ο. Σερρών-ΟΕΑ/ΝΑΒ 6-4, Κ.Ο. Σερρών-Ηλυσιακός 1-14, ΟΕΑ/ΝΑΒ-Οξυγόνο 1-5.

Βαθμολογία: Ηλυσιακός 9, Οξυγόνο 6, Κ.Ο. Σερρών 3. ΟΕΑ/ΝΑΒ 0.

Β’ όμιλος: Ηλιούπολη-ΝΟΒΑ 5-8, Άγιος Νικόλαος-Ηλιούπολη 8-4, ΝΟΒΑ-Άγιος Νικόλαος 8-13.

Η βαθμολογία: Άγιος Νικόλαος 6, ΝΟΒΑ 3, Ηλιούπολη 0.

Αγώνες κατάταξης

Ημιτελικοί: Ηλυσιακός-ΝΟΒΑ 7-6, Άγιος Νικόλαος-Οξυγόνο 6-5.

Θέσεις 5-6: Ηλιούπολη-Κ.Ο. Σερρών 5-0 α.α.

Θέσεις 3-4 (Μικρός τελικός): Οξυγόνο-ΝΟΒΑ 3-2 παρ.

Θέσεις 1-2 (τελικός): Ηλυσιακός-Άγιος Νικόλαος 9-8

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το