Photo Gallery, Τοπικά

Στην Τουριστική Έκθεση Νυρεμβέργης, Freızeıt 2013 η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Διάδοση των πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας
Διάδοση των πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας

Με στόχο να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας και την ενίσχυση και προβολή της φυσιογνωμίας της στο τουριστικό κοινό της Γερμανίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική έκθεση Freızeıt 2013 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2013 στην πόλη της Νυρεμβέργης.

Η έκθεση FREIZEIT, θεωρείται από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις κοινού της Γερμανίας που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του τουρισμού όσο και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Βαυαρίας.  Η τουριστική έκθεση της Νυρεμβέργης διοργανώνεται από το 1968, ενώ ο σύγχρονος εκθεσιακός χώρος της, έκτασης 50.000 τ.μ., προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών. Παράλληλα με την έκθεση FREIZEIT έχει καθιερωθεί και διοργανώνονται στον ίδιο χώρο, με μεγάλη επιτυχία, διάφορες θεματικές εκθέσεις όπως δραστηριότητες στη φύση (κάμπινγκ, ράφτινγκ, ποδηλασία κ.λ.π.), εξοπλισμό κήπου, ενώ πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις για το κοινό και τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην έκθεση με περίπτερο 15 τ.μ.  περίπου σε ενιαίο χώρο 25 τ.μ, με συνεκθέτες τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν πλούσια διακοσμημένο με αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά θέματα από όλη τη Θεσσαλία στα οποία γίνονταν στοχευμένη προβολή των θεσσαλικών προορισμών (Μετέωρα, λίμνη Πλαστήρα, Ελάτη, Περτούλι, Σποράδες, Όλυμπος, παράλια Λάρισας, Πήλιο, Βόλος κλπ), των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή, των τοπικών προϊόντων, των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλίας με ευρωπαϊκούς προορισμούς και γενικότερα των υποδομών της περιοχής.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας, έμπειρα και εξειδικευμένα άτομα, γνώστες του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας, έδιναν πληροφορίες στο κοινό και διένειμαν έντυπο υλικό και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, των Δήμων Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Καλαμπάκας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας των ενώσεων ξενοδόχων και μεμονωμένων επιχειρηματιών που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα της Περιφέρειας.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώνονταν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, προσφέρονταν τσίπουρο, κρασί, χυμοί, αναψυκτικά, γλυκά κουταλιού και άλλα τοπικά προϊόντα που διέθεσαν για το σκοπό αυτό θεσσαλικές επιχειρήσεις, ενώ ο σεφ Δημήτρης Ντελής επιμελήθηκε και προσέφερε στους επισκέπτες του Θεσσαλικού περιπτέρου σπεντζοφάι και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ. Πολυάριθμες ήταν και οι συμμετοχές στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και είχε σαν έπαθλο επτά διανυκτερεύσεις στο Πήλιο για τρία ζευγάρια, προσφορά μελών της Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη συνέργεια μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και την όλη προσπάθεια στήριξαν περισσότερες από 50 επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού κλάδου, του χώρου εστίασης και τοπικοί παραγωγοί. Το περίπτερο της Θεσσαλίας επισκέφθηκαν μετά από πρόσκληση, ξένοι δημοσιογράφοι, τουριστικοί πράκτορες και μέλη ομογενειακών συλλόγων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το